مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: پس از هشت سال انتظار روز چهارشنبه 17 خرداد پدیده گذر سیاره ناهید و یا همان زهره را از مقابل خورشید خواهیم داشت که تا 105 سال دیگر شاهد نمونه دیگری از آن نخواهیم بود

پدیده گذر زهره

به گزارش ایرنا، مهندس مسعود عتیقی گفت: پدیده گذر سیاره ناهید (زهره) از مقابل خورشید در تهران در ساعت 5:48 دقیقه صبح روز چهارشنبه 17 خرداد مقارن با طلوع خورشید روی می‌دهد و تا ساعت 9:23 دقیقه همان روز ادامه خواهد داشت.

عتیقی با اشاره به اینکه پدیده گذر سیاره ناهید از مقابل خورشید تنها در زمان طلوع خورشید قابل مشاهده خواهد بود گفت: بر اساس اختلاف افق‌ها ساعت طلوع خورشید در شهرهای مختلف متفاوت است و بنابراین ساعت رویت این پدیده نیز متفاوت خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: در حقیقت سیاره ناهید به دور خورشید می‌چرخد اما در زمان گذر ما تنها بخشی از مسیر حرکت سیاره به دور خورشید را مشاهده خواهیم کرد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری با اشاره به ساروس‌ها یا دوره‌های گذر که به ترتیب 8 سال، 122 سال ، 8 سال و 105 سال هستند افزود: تازه‌ترین پدیده گذر سیاره ناهید از مقابل خورشید در سال 1383 خورشیدی روی داد و این در حالی بود که منجمان جهان تکرار این پدیده را 122 سال پیش بینی کرده بودند، بدین معنی که این پدیده در سال 1261 خورشیدی و هشت سال قبل از آن در سال 1253 رخ داده بود.

به گفته عتیقی، رصد بعدی گذر زهره پس از سال 1391 در سال 1496 خورشیدی یعنی 105 سال دیگر امکان پذیر خواهد شد.

عتیقی گفت: در سال 1383 مراحل گذر را به طور کامل مشاهده کردیم اما امسال نیمی از مراحل گذر را مشاهده می‌کنیم که علت آن این است که با آغاز گذر خورشید در ایران هنوز طلوع نکرده است.

وی خاطر نشان کرد: اگر نگاهی به رویدادهای نجومی بیاندازیم مشاهده می‌کنیم که هر سال تعدادی بارش شهابی، هر چند سال یک بار، یک دنباله دار و یا خسوف و کسوف خواهیم داشت اما در مورد پدیده گذر زهره این انتظار بسیار طولانی است به نحوی که برخی افراد در طول عمر خود هرگز چنین پدیده جذابی را مشاهده نخواهند کرد.

عتیقی افزود: با توجه به عبور سیاره ناهید از مقابل خورشید و خطرات ناشی از رصد مهر تابان ضروری است هر فرد رصدگر دارای عینک مخصوص رصد این پدیده باشد و یا تلسکوپ و دوربین عکاسی و فیلم برداری خود را به فیلتر مایلار (ویژه رصد خورشید) مجهز نماید.

وی ادامه داد: بدیهی است رصد سیاره ناهید هنگام عبور با تلسکوپ مجهز به فیلتر و یا با چشم غیر مسلح و تنها با استفاده از عینک مخصوص رصد خورشید امکان پذیر است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: این انجمن برای رفاه ساکنان پایتخت در صورت تامین زیر ساخت‌های لازم از سوی مسئولین ذیربط اقدام به رصد عمومی پدیده با ابزارهای استاندارد مجهز به فیلتر و عینک‌های رصد به طور رایگان اقدام می‌کند و از گروه‌های نجومی سایر شهرها برای اجرای چنین برنامه‌های رایگان عمومی دعوت به عمل می‌آورد.

عتیقی افزود: همچنین همایش یک روزه برای این گذر جهت عموم مردم به ویژه علاقه مندان نجوم در کشور و رصد تخصصی گروه پژوهش انجمن نجوم آماتوری ایران در شرق چین انجام می‌شود که اخبار تکمیلی آن متعاقبا اعلام می‌شود.

کد خبر 170733
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز