گروه حوادث: کلاهبردار تحت تعقیب بعد از فرار به کشور سوئد، دور تازه‌ای از کلاهبرداری خود را آغاز کرده است.

این مرد در ماه‌های گذشته با ارسال نامه‌ به نهادها و مؤسسات خیریه، خود را مدیرعامل شرکت‌های بزرگ خارجی معرفی  و سعی کرده  به بهانه کمک به این نهادها، کلاهبرداری‌های میلیونی از این مراکز را به اجرا بگذارد.

به گزارش همشهری، روز گذشته روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران با انتشار اعلامیه‌ای به همه اشخاص حقیقی و حقوقی در مورد کلاهبرداری‌های این مجرم سابقه‌دار هشدار داد.

بر ا ساس این اعلامیه، حجت‌الله رئوفی‌نیا که از سال 1370 مقیم کشور سوئد شده است، با کسب اطلاعات مختلف از ادارات دولتی و شخصیت‌های معروف، با اسامی جعلی خود را ایرانی متمولی که سال‌ها دور از ایران بوده، معرفی می‌کند. وی سپس مدعی می‌شود که به خاطر حس میهن‌دوستی، قصد کمک مالی به هموطنان ایرانی را دارد و از این طریق نقشه‌های کلاهبرداری خود را عملی می‌کند.

براساس این اعلامیه، پرونده این مجرم حرفه‌ای در دادسرای کارکنان دولت رسیدگی و منتهی به صدور حکم شده است؛ اما با توجه به اینکه متهم هنوز فراری است، به شهروندان توصیه می‌شود مراقب نامه‌های مشکوک این کلاهبردار حرفه‌ای باشند و فریب آنها را نخورند.

فرار به سوئد پس از فرار از زندان

گرچه سوابق این مرد کلاهبردار به قبل از انقلاب بر می‌‌گردد، اما آنچه باعث شد که نام این مرد بر سر زبان‌ها بیفتد، به سال 72 برمی‌گردد. در آن زمان مرد کلاهبردار به نام حجت که به اتهام چند فقره کلاهبرداری دستگیر شده بود، توانست هنگام انتقال به زندان از دست ماموران فرار کند و به کشور سوئد بگریزد.

این مرد شیاد بعد از خروج از کشور، دست از فعالیت‌های مجرمانه‌اش برنداشت و این بار با طرح نقشه‌ای حساب شده، کلاهبرداری‌هایی را رقم زد که در جریان آنها صدها میلیون تومان به جیب زد.

اولین شکایت

نخستین فردی که اسیر نقشه عجیب حجت شده بود، رئیس یک بیمارستان در شهرستان ممسنی بود. این مرد با مراجعه به ماموران پلیس گفت: مدتی قبل یک ایرانی مقیم سوئد که خودش را دکتر خلعتبری معرفی می‌کرد، فکسی به بیمارستان ما ارسال کرد.

او در این فکس خودش را مدیرعامل چند کارخانه ماشین‌سازی‌ در کشورهای اسکاندیناوی معرفی کرده و گفته بود که از اهالی ممسنی است و علاقه خاصی به زادگاهش دارد. برای همین اکنون که به جایی رسیده می‌خواهد کار خیری انجام دهد و به بیمارستان ما 2 دستگاه آمبولانس ساخت کارخانه خودش هدیه کند.

ما پس از دریافت این فکس، از هدیه این دکتر ایرانی استقبال کردیم و به همین خاطر وقتی او گفت که باید هزینه گمرکی را خودمان پرداخت کنیم، این پیشنهاد را قبول کردیم.

به این ترتیب 12 میلیون تومان به‌عنوان هزینه گمرک به شماره حسابی که دکتر خلعتبری در اختیارمان قرار داده بود واریز کردیم اما با گذشت چند هفته هیچ خبری از آمبولانس‌ها نشد. این در حالی بود که دکتر خلعتبری دیگر به تماس‌های ما جواب نمی‌داد و آنجا بود که متوجه شدیم فریب یک کلاهبردار حرفه‌ای را خورده‌ایم.

بعد از اظهارات این مرد، تحقیقات برای شناسایی و دستگیری مرد کلاهبردار آغاز شد. هنوز چند روز از این ماجرا نگذشته بود که این بار مدیر یک مؤسسه خیریه در گرگان نزد پلیس رفت و از کلاهبرداری یک فرد ناشناس خبر داد.

او گفت: چندی پیش مردی به نام دکتر جوادی از سوئد برایمان فکس فرستاد و گفت به‌عنوان کمک می‌خواهد چند دستگاه خودرو به مؤسسه ما هدیه کند و ما فقط باید پول گمرکی آن را بپردازیم ما نیز قبول کردیم و این پول را به حساب فردی که دکتر جوادی گفته بود واریز کردیم اما پس از آن خبری از دکتر جوادی و خودروها نشد.

صفی از شاکیان

هر روز به افرادی که از این طریق هدف کلاهبرداری قرار گرفته بودند افزوده می‌شد و این در حالی بود که بررسی‌های پلیسی نشان می‌داد که همه این کلاهبرداری‌ها از سوی یک نفر صورت گرفته است.

کارآگاهان با بررسی دقیق این پرونده‌ها متوجه شدند که در تمامی آنها یک ایرانی مقیم سوئد خود را مدیرعامل کارخانجات ماشین‌سازی و کاغذسازی اسکاندیناوی، مدیر بنیاد خیریه، نماینده شرکت ولوو و اریکسون معرفی کرده و به بهانه انجام کارهای خیریه دست به کلاهبرداری از طعمه‌هایش در ایران زده است.

تحقیقات نشان می‌داد مرد کلاهبردار خود را به طعمه‌هایش دکتر خلعتبری، دکتر جوادی و دکتر سمیعی معرفی می‌کرد تا راحت‌تر بتواند نقشه‌های مجرمانه‌اش را عملی کند.

با این اطلاعات، بررسی‌ها برای شناسایی مرد کلاهبردار ادامه یافت تا اینکه ماموران متوجه شدند این مرد همان حجت است که بعد از فرار از دست ماموران به کشور سوئد گریخته و در آنجا فعالیت مجرمانه‌اش را از سر گرفته است.

دستگیری کلاهبردار ایرانی در سوئد

سرهنگ امیدی، رئیس پلیس مبارزه با جرایم اینترنتی ناجا روز گذشته با اشاره به اینکه متهم بار دیگر کلاهبرداری‌های خود را آغاز کرده است، گفت: از زمانی که هویت مرد کلاهبردار برای پلیس محرز شد، تلاش برای دستگیری او در خاک سوئد شروع شد اما به خاطر اینکه قانون استرداد مجرمان بین ایران و سوئد وجود ندارد، این تلاش‌ها به نتیجه‌ای نرسیده است. 

وی با اشاره به اینکه مرد هزار چهره‌ مدتی قبل به اتهام کلاهبرداری از تعدادی از شهروندان سوئدی توسط پلیس این کشور دستگیر و پرونده او در دادگاه سوئد در حال رسیدگی است، افزود: تلاش پلیس بین‌الملل برای بازگرداندن این مرد به ایران در حالی ادامه دارد که بررسی‌ها نشان می‌دهد وی به تازگی با ارسال نامه و فکس به سازمان‌های خیریه و بیمارستان‌های ایرانی، نقشه‌های مجرمانه خود را از سر گرفته است.

سرهنگ امیدی با هشدار به مدیران شرکت‌ها و بیمارستان‌ها افزود: پلیس گزارش‌هایی دریافت کرده که نشان می‌دهد مرد کلاهبردار با شناسایی مؤسسات خیریه، بیمارستان‌ها و دیگر شرکت‌ها در حال ارسال نامه به آنهاست تا بتواند کلاهبرداری‌هایش را ادامه دهد اما با توجه به اطلاع رسانی خوب پلیس و مراجع قضایی، وی موفق به ادامه کلاهبرداری‌هایش نشده است.

کد خبر 96918

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز