عوض سلطانی در این زمینه به ایلنا گفت: پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانهها در حدود شش هزار نفر در این کورهها کار میکردند که این رقم به دلیل تعطیلی ۳۵ واحد کوره به حداقل ظرفیت رسیده است.
دبیر اجرایی خانه کارگر پاکدشت با تاکید بر اینکه ۲۵ واحد باقی مانده با ظرفیت ۲۰ درصدی نیروی کار فعالیت دارند اظهار داشت: در سال گذشته به تبع افزایش هزینههای حاملهای انرژی و تعطیلی اغلب این واحدها بیش از چهار هزار کارگر بیکار شدند.
به گفته وی اکثر کارگران فصلی این واحدها از استانهای کردستان و خراسان جنوبی تامین میشدند که با تعطیل شدن کوره پزخانهها و بیکاری آنان مشکلات زیادی در جامعه کارگری این استانها پدید آمده است.
او در ادامه درباره کاهش تولیدات کارخانههای آجرسازی افزود: کارخانههای آجرسازی شهرستان پاکدشت به جهت اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها از سوی دولت و به تبع آن حذف یارانههای بخش تولید هم اکنون با حداقل ظرفیت تولید فعالیت میکنند.
سلطانی گفت: کارخانهای که در گذشته روزانه سه شیفت کار میکرد در حال حاضر با کاهش تولید کارخانه کارگران آن در یک شیف فعال هستند.
او یکی دیگر از دلایل بیکاری کارگران کارخانههای آجر سازی را جایگزینی دستگاههای خشت زن با نیروی کار انسانی و همچنین یونولیتهای پلاستیکی که جایگزین آجرهای سقفی شده است عنوان کرد و گفت: با تولید این محصول جدید در چند سال گذشته تولید آجرهای سقفی کارخانههای آجر سازی کاهش و در بعضی واحدها متوقف شده است.
اغلب نیروی کار کورهپزخانهها را کارگران فصلی تشکیل میدهند که با آغاز فصل گرما در اواسط بهار شروع به کار کرده و در اواخر تابستان به کار خود خاتمه میدهند.
آگاهی از شرایط کار و اکنون بیکاری این کارگران از آن جهت قابل تامل است که این کارگران به دلیل فقدان شغل در روستاهای محل سکونت خود باقی ایام سال را با استفاده از پسانداز دستمزد خود هنگام اشتغال خانوادگی در کورهپزخانهها سپری میکنند.