دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۵:۴۶
۰ نفر

آرش نهاوندی: تا پیش از ابداع تلفن‌ همراه، فکس و تلفکس از نوین‌ترین تکنولوژی‌‍‌های ارتباطی روز و پیام رسان محسوب می‌شدند.

تلفن همراه

ورود تلفن‌همراه به عرصه ارتباطی تحولی شگرف را در عرصه انتقال پیام و اطلاع‌رسانی پدید آورد. تلفن‌همراه یا موبایل، یک وسیله شخصی و قابل‌حمل برای ارتباط مخابراتی است. برای استفاده از تلفن همراه باید شخص استفاده‌کننده که مشترک نامیده می‌شود، به یک شبکه مخابراتی متصل شود. برای اتصال به شبکه باید حساب اشتراک تلفن همراه نزد سرویس‌دهنده (اپراتور) برای مشترک، ایجاد شده باشد.هر ساله تکنولوژی‌ها و قابلیت‌های جدیدی به تلفن‌های همراه اضافه می‌شود و دیگرکارکرد تلفن‌های همراه مانند سال‌های اول تنها مختص مکالمات تلفنی نیست. در این بخش به بررسی تکنولوژی‌های مورد استفاده در گوشی‌های تلفن همراه پرداخته‌ایم.

تکنولوژی وایمکس و موبایل

تکنولوژی وایمکس و موبایل

طی سال‌های اخیر و با گسترش استفاده از اینترنت توسط تلفن‌های همراه، تکنولوژی‌های بی‌سیمی برای برقراری ارتباط اینترنتی ایجاد شده است که وایمکس یکی از آنهاست.
وایمکس( WiMAX ) مخفف کلمات Worldwide Interoperability for Microwave Access به‌معنای قابلیت تبادل و استفاده اطلاعات در سطح جهانی از طریق امواج مایکروویو است.
WiMAX در واقع شامل استانداردهایی می‌شود که هدف آنها تضمین کارکرد و هماهنگی امواج رادیویی باند پهن بی‌سیم برای استفاده‌مشتریان است.

دوربین

دوربین موبایل

در ابتدا تلفن‌های همراه بسیار ساده و تنها به دکمه‌های شماره گیر مجهز بودند. بعدها اما با افزودن لنز به پشت گوشی‌های تلفن‌های همراه قابلیت عکسبرداری به این ابزار نیز افزوده شد. بعدها برنامه‌ای برای اصلاح عکس موبایل‌ها نیز طراحی شده و گزینه‌های متعدد عکاسی و زوم دیجیتال و اپتیکال هم به قابلیت‌های عکسبرداری گوشی‌های تلفن‌های همراه اضافه شد. امروزه کاربران قادرند با استفاده از دوربین‌های تلفن همراه عکس‌های 40مگاپیکسلی بگیرند.

موبایل‌های دارای صفحات لمسی

موبایل‌های دارای صفحات لمسی

صفحات لمسی به صفحاتی اطلاق می‌شود که بتوان تماس یک شیء و به‌طور خاص انگشت انسان با آن را با استفاده از خواص شیء از قبیل نیرو، گرما، هدایت الکتریکی و مقاومت اپتیک تشخیص داد. استفاده از تکنولوژی صفحات لمسی در موبایل سبب شده است تا کاربران بتوانند با سهولت بیشتری از قابلیت‌های موبایل خود استفاده کنند و به تعبیری با حذف صفحه کلید کار با موبایل و برنامه‌هایی که تحت ویندوز اجرا می‌شوند راحت‌تر شده است.

جی‌پی‌اس و تلفن همراه

جی‌پی‌اس و تلفن همراه

جی‌پی‌اس سیستمی است که با استفاده از امواج ماهواره امکان جهت‌یابی را برای کاربران و به‌ویژه رانندگان خودروها فراهم می‌کند. در واقع استفاده از سیستم جهت‌یاب جی‌پی‌اس سبب می‌شود تا بسیاری از رانندگان بتوانند مسیرهای دیگری را در شهرهای بزرگ و شلوغ برای تردد خود بیابند. پیش‌تر از این سیستم در سازمان‌های نظامی استفاده می‌شد اما امروزه هر فرد دارای تلفن همراه و تکنولوژی جی‌پی‌اس قادر به استفاده از آن است.

بلوتوث

بلوتوث

با استفاده از بلوتوث افراد می‌توانند در محدوده‌ای که بلوتوث‌های سایر تلفن‌های همراه روشن باشد به ارسال تصویر یا فیلم مبادرت کنند. بلوتوث در واقع یک استاندارد صنعتی برای شبکه‌های شخصی بی‌سیم است که راهی جهت انتقال بی‌سیم اطلاعات بین دستگاه‌های دیجیتال از طریق بسامد رادیویی برد کوتاه برای همگان فراهم می‌کند.

اینترنت و تلفن همراه

اینترنت و تلفن همراه

قابلیت اتصال به اینترنت از طریق گوشی‌های تلفن همراه یکی از قابلیت‌های ویژه‌ است که طی سال‌های اخیر به تلفن‌های همراه اضافه شده است. پس از ایجاد قابلیت امکان اتصال به اینترنت، برنامه‌هایی نیز جهت اجرا در ویندوز تلفن‌های همراه طراحی شد. دسترسی به اینترنت از طریق موبایل سبب شد تا میزان زیادی در زمان و هزینه کاربران اینترنت صرفه جویی شود.

پیامک

پیامک

ساخت سیستم‌ پیامک تلفن همراه سبب کاهش هزینه و زمان در ارسال پیام به تلفن‌های دیگر شد با ابداع سیستم پیامک‌رسان افراد تنها با استفاده از دکمه‌های تلفن همراه خود که روی آنها حروف الفبا حک شده مبادرت به ارسال پیام ‌می‌کردند.شیوه استفاده از این سیستم ساده است چراکه افراد با فشار دادن گزینه send پیام خود را ارسال می‌کنند. خدمات پیام کوتاه یا SMS ازجمله خدماتی است که بیشتر برای تلفن‌های همراه (وبرخی وسیله‌های همراه دیگر مانند رایانه جیبی) و گاه برای رایانه‌های شخصی امکان فرستادن پیام کوتاه را به تلفن‌های همراه دیگر وجود می‌آورد.

مرورگر تلفن همراه

مرورگر تلفن همراه

گونه‌ای از مرورگرها برای تجهیزات قابل حمل مانند تلفن‌های همراه و پی‌دی‌ای‌ها طراحی شده اند. این نوع مرورگرها برای کار روی ال‌سی‌دی‌های کوچک بهینه شده‌است. همچنین اینگونه مرورگرها باید از نظر نرم‌افزاری بتوانند با حداقل حافظه و پهنای باند حداکثر کارایی را داشته باشند. این سرویس در حال حاضر توسط اپراتورهای ایرانی هم به کاربران ارائه می‌شود. جالب است بدانید که در حال حاضر هر سه اپراتور فعال ایرانی شامل ایرانسل، همراه اول و تالیا به شکلی امکان مرور صفحات وب را در اختیار کاربران خود قرار داده‌اند.

کد خبر 180930

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز