شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: خبرگزاری دولتی الجزایر در جدیدترین تحولات مربوط به بحران گروگان‌گیری در تاسیسات گازی الجزایر که وارد سومین روز خود شده است، اعلام کرد از 132 کارگر خارجی که توسط شبه نظامیان ربوده شدند حدود 100 تن از آنها آزاد شده‌اند

گروگان‌گیری الجزایر ادامه دارد

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این آمار مربوط به تعداد گروگان‌های خارجی، بسیار بیشتر از گزارش‌های قبلی است. مشخص نیست که دولت الجزایر در حالی که ابتدا گزارش شده بود 41 خارجی توسط شبه نظامیان گروگان گرفته شده‌اند چه طور به این آمار از تعداد گروگان‌های خارجی که بسیار بیشتر از آمار قبلی است، رسیده است و همچنین در خصوص سرنوشت 30 کارگر خارجی دیگر اطلاعی داده نشده است.

همچنین خبرگزاری رسمی الجزایر اواخر روز جمعه گزارش داد که آمار موقت نشان می‌دهد که 12 گروگان از آغاز عملیات نظامی ارتش الجزایر برای آزادسازی آنها در تاسیسات گازی کشته شده‌اند.

خبرگزاری ای پی اس الجزایر، به نقل از یک منبع خبری امنیتی آمار تلفات جدید را اعلام کرده و گفت که تلفات شامل تبعه‌های الجزایر و کارگران خارجی می‌شود.

این آمار تلفات گروگان‌ها بیش از دو برابر آماری است که پیشتر خبرگزاری ای پی اس گزارش کرده بود.

این خبرگزاری گفت: 18 شبه نظامی کشته شده‌اند. با وجود این گزارش درخصوص اینکه حدود 100 تن از کارگران آزاد شده‌اند نشان دهنده تحولی در این بحران گروگان‌گیری است که اوایل روز چهارشنبه آغاز شد.

در همین حال مقامات آمریکایی اعلام کردند که یک کارگر آمریکایی به نام "فردریک بوتاچیو" ساکن تگزاس در این تاسیسات گاز طبیعی کشته شده است اما مشخص نیست که چطور جان خود را از دست داده است.

دولت اوباما اعلام کرده که به دنبال آزادی دیگر آمریکایی‌های است که همچنان در اسارت شبه نظامیان هستند اما درخصوص تعداد آنها اظهار نظر نکرده است.

فرانسه نیز اعلام کرده که در جریان حمله نیروهای ارتش الجزایر برای آزادسازی گروگان‌ها یک فرانسوی به نام "یان دژو" کشته شده است و اطلاعاتی بیشتری درخصوص وی داده نشده است.

وزارت امورد خارجه فرانسه اظهار داشت که سه گروگان فرانسوی دیگر اکنون آزاد شده‌اند اما اعلام نکرد که آیا شهروندان فرانسوی هنوز به عنوان گروگان در اسارت هستند یا خیر.

در این میان شبه نظامیان پیشنهاد کردند که دو کارگر آمریکایی را به ازای دو تن از چهره‌های وابسته به شبه نظامیان که در آمریکا زندانی هستند، مبادله کنند.

وزارت امور خارجه آمریکا با تایید اینکه چند آمریکایی همچنان در اسارت شبه نظامیان در الجزایر هستند در خصوص پیشنهاد مبادله گروگان‌ها گفت که آمریکا با تروریست‌ها مذاکره نمی‌کند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت که در گفت‌وگویی که روز جمعه با نخست‌وزیر الجزایر داشته از این کشور خواسته است تا اقدامات ممکن را برای محافظت از گروگان‌های باقی مانده صورت دهد.

وی گفت که خطاب به نخست‌وزیر الجزایر تاکید کرده که بیشترین احتیاط ممکن باید نسبت به حفظ جان گروگان‌های بی‌گناه انجام شود.

مشخص نیست گروگان‌های خارجی باقی مانده همچنان در اسارت بوده و یا در جریان حمله ارتش الجزایر برای آزادی آنها که روز پنجشنبه آغاز شد، کشته شده‌اند.

دولت الجزایر از زمان آغاز بحران گروگان‌گیری در این کشور کنترل شدیدی را درخصوص اطلاع‌رسانی در این بحران به خرج داده است.

در جریان این گروگان‌گیری شبه نظامیان صدها کارگر متعلق به 10 کشور جهان اعم از آمریکا، انگلیس، فرانسه، نروژ، رومانی، مالزی، ژاپن و الجزایر را در تاسیسات گاز طبیعی در منطقه دور افتاده "امیناس" به گروگان گرفته‌اند. بخش عمده این گروگان‌ها الجزایری بوده و آزاد شده‌اند.

نیروهای الجزایری به تلافی اقدام شبه نظامیان روز پنجشنبه به تاسیسات گاز طبیعی حمله کرده و این موضوع نگرانی رهبران کشورهای جهان نسبت به امنیت گروگان‌ها را به همراه داشته است.

شبه نظامیان مدعی شدند که روز پنجشنبه هلی‌کوپترهای ارتش الجزایر در حالی که افراطگران گروگان‌ها را جا به جا می‌کردند به روی آنها آتش گشودند و 35 گروگان کشته شدند.

شبه نظامیان همچنین گفتند که همچنان هفت گروگان خارجی را در اسارت دارند.

در حالی که روز جمعه این شبه نظامیان در منطقه پالایشگاه اصلی در تله افتاده بودند پیشنهاد کردند تا دو گروگان آمریکایی را در ازای آزادی دو تن از چهره‌های مشهور وابسته به افراطگران در زندان‌های آمریکا مبادله کنند.

این دو چهره عبارتند از عمر عبدالرحمان، شبه نظامی کوری که به اتهام توطئه بمب‌گذاری در مکان‌های معروف شهر نیویورک گناهکار شناخته و به حبس ابد محکوم شده و همینطور عافیه صدیقی، دانشمند عصب شناس پاکستانی که به اتهام شلیک به سوی دو سرباز آمریکایی در افغانستان به 86 سال زندان محکوم شده است.

همچنین به گزارش روزنامه دیلی میل، برخی از زنده ماندگان بحران گروگان‌گیری عنوان کردند که شبه نظامیان به گردن گروگان‌ها مواد منفجره انداخته و همچنین عده‌ای از کارکنان خارجی برای فرار از دست گروگان‌گیران مجبور به تعویض لباس‌های خود شده‌اند.

مقامات آمریکایی بلافاصله پس از پیشنهاد مبادله از سوی گروگان‌گیرها آن را رد کرده و تاکید کردند که دولت هرگونه تبادل گروگان‌ها را با تروریست‌های محکوم شده رد می‌کند.

مقامات آمریکایی همچنین گفتند که جسد فردریک بوتاچیو پیدا شده و خانواده وی در جریان قرار گرفته‌اند اما چگونگی مرگ وی مشخص نیست.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگو با عبدالمالک سلال، نخست‌وزیر الجزایر اظهار داشت که "آمریکا به همه خانواده‌هایی که عزیزان خود را در این حمله بی‌رحمانه از دست دادند تسلیت می‌گوید و ما عمیقا نسبت به سرنوشت کسانی که هنوز در خطر هستند نگران هستیم."

وی تصریح کرد که آمریکا در حال همکاری با مقامات الجزایر و مقامات دیگر کشورهای دخیل در این بحران است تا به آن پایان دهد.

وی افزود: این بسیار ضروری است که ما عملیات ضد تروریستی خود را در همکاری با الجزایر گسترش داده و عمیق‌تر کنیم.

وی گفت: من به نخست‌وزیر الجزایر تصریح کردم که ما آماده افزایش هر چه بیشتر حمایت‌های ضد تروریستی هستیم.

با وجود آنکه شبه نظامیان گفتند که هفت آمریکایی در اسارت آنها هستند، گزارش شده است که دو تن از آنها بدون آسیب دیدن فرار کرده‌اند.

شبه نظامیان گفتند که قصد دارند درخصوص پیشنهاد مبادله گروگان‌ها به زودی ویدئویی را منتشر کنند.

همچنین گزارش شده که پنج آمریکایی دیگر که هنگام آغاز حمله شبه نظامیان به تاسیسات گاز طبیعی در این منطقه وسیع حضور داشته‌اند توانسته‌اند بدون آنکه به اسارت گرفته شوند از محل فرار کنند.

گفته شده است که نه دولت باراک اوباما و نه دولت انگلیس در جریان تصمیم ارتش الجزایر برای اجرای عملیات نجات گروگان‌ها قرار نگرفته بودند.

همچنین به گزارش خبرگزاری دولتی الجزایر نیروهای ویژه این کشور به مذاکرات خود با شبه نظامیان ادامه می‌دهند.

خبرگزاری رویترز گزارش داد که گروگان‌گیرها تهدید کرده‌اند پس از حمله خونین ارتش الجزایر دیگر تاسیسات انرژی در این کشور را هدف حمله قرار خواهند داد.

یک مقام دفاعی آمریکا به شبکه خبری سی ان ان گفت که یک هواپیمای نظامی C-130 ارتش آمریکا به تخلیه 10 تا 20 تن از افرادی که به گروگان‌ گرفته‌ شده‌ بودند، پرداخته است.

به گفته این مقام آمریکایی این افراد به تاسیسات آمریکا در اروپا منتقل شدند و وضعیت برخی از آنها که مجروح بودند در هواپیما مورد ارزیابی قرار گرفته است.

در همین حال خبرگزاری دولتی الجزایر اعلام کرده است که محل‌های مربوط به اسکان کارگران در تاسیسات گاز طبیعی پاکسازی شده است.

هم‌زمان لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا بنا به گفته یک مقام دفاعی آمریکایی روز جمعه در جریان آخرین تحولات مربوط به بحران گروگان‌گیری قرار گرفت.

این مقام آمریکایی اطلاعات بیشتری در این خصوص ارائه نداد و علت آن را حساس و ادامه‌دار بودن وضعیت دانست.

لئون پانه‌تا در اظهاراتی در شهر لندن گفت که هیچ توجیهی برای ربودن و قتل بی‌گناهان در الجزایر وجود ندارد.

وی متعهد شد که دولت آمریکا برای بازگشت ایمن شهروندان خود بی‌وقفه تلاش خواهد کرد.

پانه‌تا همچنین به تروریست‌ها در الجزایر هشدار داد که جایی برای پنهان شدند ندارند و همچنین مقامات آمریکایی با مقامات انگلیس و دیگر کشورها همکاری نزدیک دارند تا دقیقا مشخص شود که چه اقداماتی رخ داده است.

وی افزود: صرف نظر از انگیزه گروگان‌گیرها هیچ توجیهی برای قتل و ربودن بی‌گناهان وجود ندارد و تروریست‌ها باید بدانند هیچ پناهگاه و مامنی نه در الجزایر نه در شمال آفریقا و نه در هیچ جای جهان نخواهند داشت.

گفته شده است که حمله ارتش الجزایره به جای آنکه منجر به آزادی ده‌ها گروگان شود منجر به درگیری‌های خونین در تاسیسات گازی شده و سرنوشت بسیاری از شبه نظامیان و گروگان‌ها را نامشخص ساخته است و همچنین الجزایر پیشنهاد کمک نیروهای ویژه آمریکایی و نیروهای SAS انگلیسی را رد کرده است.

یک مقام انگلیسی گفت: ما از آنها خواستیم که با به کارگیری همه سلاح‌های خود حمله را آغاز نکنند اما آنها حرف ما را گوش نکردند و کار خود را انجام دادند. آنها تاکید کردند که الجزایر خاک کشور آنها است و این عملیات نیز متعلق به آنها است.

منابع خبری فرانسوی نیز گفتند که علت حمله ارتش الجزایر این بوده که تروریست‌ها قصد اعدام گروگان‌ها را داشته‌اند.

مقامات الجزایر اعلام کردند: عملیات نجات پایان یافته است. آنها همچنین گفتند، طاهر بن جنب، یک فرمانده برجسته شبه نظامیان در منطقه کشته شده است.

بنا به گفته خبرگزاری رویترز، جسد 11 شبه نظامیان شامل سه مصری، دو تونسی، دو لیبیایی، یک تبعه مالی و یک فرانسوی که جزو گروگان‌گیرها بوده‌اند روز پنجشنبه یافت شده است.

تاسیسات گازی آمیناس در الجزایر

رسانه‌های الجزایر گفتند که گروگان‌گیرها قصد داشتند گروگان‌ها را به مالی منتقل کنند.

همچنین یک منبع خبری گفت که 30 گروگان نیز کشته شدند که ملیت 15 تن از آنها مشخص شده است که از این 15 نفر هشت تن الجزایری و هفت خارجی شامل دو انگلیسی، دو ژاپنی و یک فرانسوی بوده‌اند.

همچنین یک انگلیسی نیز روز چهارشنبه کشته شده است و بدین ترتیب تعداد خارجی‌هایی که بیم کشته شدن آنها در این حادثه می‌رود اکنون حدودا به 60 تن می‌رسد.

یک مهندس ایرلندی که از حمله روز پنجشنبه جان سالم به در برده گفت که شاهد چهار خودروی جیپ مملو از گروگان‌ها بوده که توسط سربازان الجزایری منفجر شدند.

فرماندهان ارتش الجزایر اعلام کردند که به سبب آنکه گروگان‌گیرها می‌خواستند گروگان‌ها را به خارج از کشور منتقل کنند 30 ساعت پس از آغاز بحران گروگان‌گیری حمله خود را آغاز کرده‌اند.

دولت ژاپن نیز روز چهارشنبه گفت که سه تن از شهروندان این کشور از دست گروگان‌گیرها فرار کرده‌اند اما از سرنوشت 14 تن از کارگران ژاپنی اطلاعی وجود ندارد.

شرکت بریتیش پترولیوم نیز اعلام کرد که وضعیت و محل تعدادی از کارکنان این شرکت در این تاسیسات گازی مشخص نیست.

بنا به گفته این شرکت 11 تن از کارمندان و صدها تن از کارکنان دیگر شرکت‌های نفتی با هواپیما از منطقه خارج شده‌اند و اقدامات هنوز ادامه دارد.

دولت آمریکا همچنین یک پهپاد شناسایی غیر مسلح را برای نظارت بر تاسیسات گازی در الجزایر فرستاده است اما نتوانسته بجز تحت نظر قرار دادن مداخله ارتش الجزایر طی روز پنجشنبه اقدامات بیشتری انجام دهد.

مختار بلمختار، رهبر گروه ربایندگان در الجزایر عملیات گروگان‌گیری در این تاسیسات گازی را که در نقطه‌ای دورافتاده در بیابانی در مجاورت مرز لیبی قرار دارد برعهده دارد٬. آنها که خود را «گردان خون» می‌نامند٬ می‌گویند در واکنش به صدور اجازه پرواز هواپیماهای فرانسوی بر فراز الجزایر برای حمله به شورشیان مالی٬ دست به این اقدام زده‌اند. خواسته گروگان‌گیران پایان عملیات نظامی فرانسه در مالی است و تهدید کرده‌اند که این میدان گازی را منفجر خواهند کرد.

ارتش فرانسه با حملات هوایی و استقرار نیروهای زمینی در مالی٬ قصد دارد به کمک ارتش این کشور مانع پیش‌روی شورشیان به شهرهای استراتژیک مالی در نواحی جنوبی شود. بسیاری از کشورها از مقابله‌ فرانسه با شورشیان مالی حمایت کرده‌اند. آمریکا قرار است کمک‌های بیشتری برای بهینه‌سازی عملیات نیروهای نظامی فرانسه در مالی ارائه کند.

کد خبر 198301
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز