همشهری آنلاین: کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: روغن ماهی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳ و روغن زیتون به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد اسید اولئیک برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.

روغن‌ ماهی و زیتون برای سلامت قلب و عروق مفیدند

به گزارش خبرگزاری ایسنا، مهدیه سادات حاجی میرزاده با بیان این که روغن ماهی، زیتون و مغزها از منابع خوب روغن هستند، اظهار کرد: روغن ماهی حاوی مقادیر فراوان اسیدهای چرب امگا 3 است.

وی با اشاره به این که روغن زیتون و مغزها اسید اولئیک فراوان دارند، افزود: این اسیدهای چرب با تاثیر بر کاهش کلسترول خون برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.

وی عنوان کرد: مصرف روغن زیتون برای مصارف مختلف پخت مناسب است ولی مانند سایر روغن های مایع به حرارت بالا حساس است، همچنین مصرف آن به عنوان جایگزین سس های سالاد توصیه می شود.

حاجی میرزاده عنوان کرد: مصرف روغن نباتی مایع به دلیل اینکه فاقد کلسترول است و اسیدهای چرب غیراشباع بالایی که دارد به روغن حیوانی یا جامد نباتی ارجحیت دارد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به این که ماهی‌های چرب مثل ماهی آزاد، کاد، کپور و غیره، روغن زیتون و مغزها از منابع بسیار خوب روغن هستند، گفت: روغن ماهی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا 3 و روغن زیتون به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد اسید اولئیک برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.

وی توصیه کرد: مواد لبنی چرب و گوشت پرچربی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب اشباع موجب افزایش کلسترول خون و بروز بیماریهای قلبی عروقی می شوند بنابراین مصرف این مواد تا حد امکان باید محدود شود.

حاجی میرزاده با بیان این که افزایش کلسترول خون از مهمترین عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است، توصیه کرد: بی‌تحرکی و افزایش وزن سبب افزایش چربی خون می شود بنابراین با انجام دادن ورزش‌هایی همچون پیاده روی، شنا و دوچرخه‌سواری وزن خود را کنترل کرده و چربی خون را کاهش دهید.

این کارشناس تغذیه همچنین توصیه کرد: در صورتی که فردی کلسترول خونش بالاست باید با نظر پزشک دارو مصرف کرده و با ورزش منظم و رعایت برنامه غذایی چربی کم را فراموش نکند.

کد خبر 234234
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز