همشهری آنلاین: رئیس مرکز اطلاعات حوادث سازمان مدیریت بحران کشور گفت: کاهش سطح آب سفره های زیرزمینی در برخی از مناطق کشور از ۱۰ به ۱۵۰ متر رسیده که این وضعیت با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور ما را به وضعیت هشدار نزدیک کرده است.

آب

مجید ایرانمنش در تشریح وضعیت خشکسالی کشور، گفت: بطور کلی خشکسالی شامل یک دوره پیوسته و پایدار (از چند ماه تا چندین سال)است که در این دوره مقدار آب موجود در منابع آبی منطقه شامل شهر، استان یا کشور به حد قابل توجهی کاهش می‌یابد.

وی گفت: خشکسالی‌های سال‌های اخیر در کشور مربوط به کاهش میزان بارندگی است که به طور مستقیم موجب کاهش روان آب و به صورت غیرمستقیم موجب کاهش حجم سفره‌های آب زیرزمینی می‌شوند.

رئیس مرکزاطلاعات حوادث سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: در صورتی که خشکسالی هواشناسی به دلیل کمبود و یا کاهش مقدار بارندگی مدت زیادی ادامه پیدا کند و حجم جریان رودخانه‌ها یا سطح آب‌های زیرزمینی کاهش یابد، به وقوع خشکسالی هیدرولوژیکی منجر می‌شود که این پدیده براثر کمبود و یا فقدان بارش زمستانی در عرض‌های میانی اتفاق می‌افتد.

این مقام مسئول در سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد: طبق شواهد موجود به علت پدیده خشکسالی در چند سال اخیر در اکثر استان‌های کشور، دولت بیش از ده‌ها میلیارد ریال جهت جبران خسارت‌های وارده هزینه متحمل شده اما کاهش سطح آب سفره‌های زیرزمینی در برخی از مناطق کشور از ۱۰ به ۱۵۰ متر رسیده و این به معنی رسیدن به آستانه وضعیت هشدار است.

 ایرانمنش تصریح کرد: اگر عزم و همت عمومی در تغییر الگوهای مصرف، مدیریت درست ذخایر آب زیرزمینی، جلوگیری از حفر چاه‌های عمیق بدون مجوز، تبدیل سیستم آبیاری غرقآبی به آبیاری مکانیزه مانند تحت فشار و قطره‌ای و نیز اجرای طرح‌های آبخیزداری و نظایر آن به درستی انجام نپذیرد در تامین نیاز آب شرب بسیاری از مناطق هم دچار مشکل شده وحتی مجبور به جیره بندی آب در برخی از شهرهای بزرگ خواهیم بود.

کد خبر 234872
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز