گروه اجتماعی: گرچه برای سواد در دنیای امروز تعاریف جدیدی همچون توانایی کار با اینترنت هم لحاظ می‌شود، هنوز ۹میلیون و ۷۱۹ هزار نفر در کشور ما از سواد پایه نیز محروم هستند.

سواد پایه یعنی توانایی خواندن، نوشتن و حساب کردن. براساس آماری که رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ارائه می‌کند، نتیجه 34سال تلاش افراد و مسئولان مختلف در سوادآموزی این شد که درصد افراد باسواد از حدود 47درصد سال 1355به حدود 85درصد در سال 90رسید.

براساس آمار‌های رسمی در ابتدای انقلاب 53درصد شهروندان بالای 6سال بی‌سواد بودند و براساس سرشماری سال 90، در گروه سنی بالای 6سال حدود 14.5 درصد بی‌سواد داریم؛ البته در گروه سنی زیر 50سال در آن زمان حدود 50درصد بی‌سواد داشتیم و در حال حاضر کمتر از 6درصد بی‌سواد داریم که این نشان می‌دهد آمار بی‌سوادی در گروه سنی زیر 50سال به‌شدت کاهش داشته و درصد افراد باسواد، افزایش پیدا کرده است.

طبق نتایج سرشماری سال 90 در گروه سنی 6سال و بالاتر، 67میلیون و 681هزار نفر جمعیت داشتیم که از این جمعیت 57میلیون و 361هزار نفر خودشان را باسواد ثبت کردند و 9میلیون و 719هزار نفر خودشان را بی‌سواد ثبت کردند و حدود 600هزار نفر هم وضعیت سوادشان را تعیین نکردند.

بر این اساس 15درصد از جمعیت کشور همچنان بی‌سوادند و جایگاه ایران در دنیا با توجه به مکانیسم‌ها و روش‌های سوادآموزی، جایگاه مناسبی نیست و براساس اعلام یونسکو، رتبه ایران در موضوع سوادآموزی در میان 164کشور، رتبه هشتاد و ششم اعلام شده است. علی باقرزاده،‌رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در پاسخ به این سؤال که آیا با وجود 15درصد افراد بیسواد تا پایان برنامه پنجم می‌توان نسبت به ریشه‌کنی بی‌سوادی امیدوار بود؟ گفت: گروه هدف ما افراد در سنین 10تا 49سال هستند نه همه قشر بی‌سواد. امیدواریم تا پایان برنامه پنجم آمار بیسوادی را در این گروه به صفر برسانیم.

کد خبر 243843
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز