همشهری آنلاین: بیانیه مشترک سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو در خصوص استفاده از روغن پالم در فرآورده‌های لبنی منتشر شد.

لبنات

مهر نوشت: در این بیانیه آمده است: با توجه به اهمیت موضوع کیفیت و ایمنی فرآورده های غذایی به ویژه لبنیات و نگرانی های مردم و پیگیری رسانه های جمعی در روزهای اخیر درباره مصرف روغن پالم در فرآورده های شیر و لبنیات ، نتایج اقدامات دستگاه های مسئول را برای آگاهی عمومی به اطلاع می رساند:

1- در روزهای اخیر بازرسان و ماموران وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، سازمان ملی استاندارد ایران ، سازمان غذا و دارو از صدها واحد تولیدی شیر و لبنیات و همچنین از سطح بازار بازرسی و نمونه برداری های گسترده ای را به عمل آورده اند.

نتایج بررسی ها در این خصوص نشان دهنده بروز تخلف در تعدادی از واحدهای تولیدی فرآورده های لبنی پرچرب بوده که با مدیریت و نظارت سازمان ملی استاندارد ایران، سازمان غذا و دارو، تولید و عرضه آنها به بازار ممنوع شده است. کما اینکه در ایام قبل نیز هر دو سازمان با تخلفات انجام شده برخورد قانونی به عمل آورده اند.

در کلیه مواردی که بروز تخلف در آزمایش های تکمیلی احراز شود، متخلفان به دستگاه های قضایی معرفی شده و پروانه های کاربرد علامت استاندارد و پروانه های بهداشتی تولید و ساخت فرآورده های مذکور باطل می شود.

2- با توجه به ضرورت ترویج و تلاش برای افزایش سرانه مصرف فرآورده های لبنی در کشور، به اطلاع می رساند که نظارت های وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران برای جلوگیری از بروز هرگونه تخلف، با شدت و جدیت ادامه خواهد داشت و از این تاریخ مصرف فرآورده هایی که با مجوز رسمی به بازار عرضه می شوند، بلامانع است. بدیهی است از جنبه تغذیه ای کماکان کاهش مصرف فرآورده های لبنی پرچرب به مردم توصیه می شود.

3- با توجه به اینکه در سال‌های گذشته برای فرآوده های لبنی و فرآورده بستنی، استاندارد ملی ایران تدوین شده است که اجازه مصرف چربی گیاهی را می دهد، مقرر شد به منظور جلوگیری از هرگونه امکان سوء استفاده، استانداردهای مربوطه بازنگری شود به نحوی که نسبت به حذف چربی گیاهی و یا بهبود ترکیبات اسید چرب گیاهی اقدام شود.

در این خصوص سازمان غذا و دارو نسبت به بازنگری پروانه ساخت فرآرده های مذکور اقدام نموده است. نتایج فعالیت هر دو سازمان در زمینه کاهش مصرف روغن پالم در محصولات غذایی حداکثر تا پایان شهریورماه 1393 به اطلاع عموم می رسد.

4- براساس مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، موضوع کاهش واردات روغن پالم به کشور و ارتقای کیفیت روغن‌های وارداتی به کشور با جدیت پیگیری می شود.

در سال‌جاری نیز سقف واردات روغن پالم حداکثر 30 درصد کل واردات روغن در نظر گرفته شده است که با اجرای آن، سرانه مصرف روغن پالم کشور از 10 به 7 کیلوگرم که معادل سرانه جهانی است، کاهش خواهد یافت و به جای آن روغن‌های گیاهی مناسب وارد کشور خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران حوان نيز نوشت: دینا‌روند رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت اظهار داشت: اعلام اسامی کارخانجات متخلف در استفاده بیش از حد مجاز از روغن پا‌لم در محصولات لبنی خود نیازمند تکمیل آزمایشات و محرز شدن 100 درصدی تخلف دارد که ظرف 2-3 روز آینده انجام می‌شود.

وی گفت: برای اینکه مردم به وزارت بهداشت اعتماد داشتند و در این چند روز مصرف مواد لبنی پرچرب را کاهش دادند وزارت بهداشت نیز تصمیم گرفت از امروز تولید تمام فراورده‌هایی که حتی به آنها مشکوک هست را متوقف سازد.

وی با بیان اینکه 41 محصول لبنی از امروز وارد بازار نمی‌شود، خاطرنشان کرد: این 41 محصول شامل محصولاتی است که جرم آنها در استفاده بیش از حد از روغن پا‌لم عرضه شده و همچنین محصو‌لاتی که به آنها مشکوک هستیم.

وی تصریح کرد: سایر محصولات لبنی که در بازار موجود است از سلامت لازم برخوردارند و وزارت بهداشت تاکید دارد مردم از لبنیات کم چرب استفاده کنند، ضمن اینکه 5 محصول لبنی پر چرب شامل خامه قنادی و 4 پنیر پرچرب که در گذشته اجازه مصرف داشتند نیز تا اطلاع ثانوی بر اساس مجوز وزارت بهداشت از روغن گیاهی استفاده کنند وگرنه پروانه جدید برای آنها صادر نمی‌شود.

وی یادآور شد: سایر محصولات لبنی نیز اصلاح پروانه شده و چربی گیاهی در دستورالعمل شورای شیر و لبنیات جای گرفته است و بخش نامه دیگری هم برای بازر‌سین و معاونین غذا و دارو برای نظارت بیش از پیش بر سلامت محصولات لبنی صادر کرده‌ایم.

وی ادامه داد: وزار‌ت بهداشت متخلفینی را به قوه قضائیه معرفی تا ضمن احراز جرم پروانه کار آنها باطل شود و اعلام اسامی آنها با هماهنگی با قوه قضائیه صورت خواهد گرفت.

کد خبر 268503

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha