مجموع نظرات: ۰
پنجشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۲
۰ نفر

راضیه شعبانی-  البرز- خبرنگار:‌ کمتر کسی است که نام شطرنج را بشنود و برایش ناآشنا باشد. یعنی از دوران مدرسه در روزهای سرد زمستان که زنگ‌های ورزش را مجبور به گذراندن در کلاس‌های درس بودیم.

قهرمانی در انتظار حمایت

دست‌کم یک‌بار مربی ورزش، شطرنج را جایگزین ورزش‌های دیگر می‌کرد، اما امروزه شطرنج دیگر از بازی و سرگرمی خارج شده و برای افراد بسیاری از اهمیت ویژه‌ای در استان و جهان برخوردار است، تا جایی که البرز به عنوان یکی از استان‌های قهرمان‌پرور، در این رشته نیز توانسته قهرمانان بسیاری را در خود جای دهد. «میترا اصغرزاده» ١٧ ساله از این دست ورزشکاران است که ١١ سال پیش این رشته را آغاز کرده و اکنون به یکی از قهرمانان کشور و آسیا تبدیل شده است. گفت‌وگوی همشهری با این ورزشکار را می‌خوانید.

  • چطور با این رشته آشنا شدید؟

وقتی ۶ ساله بودم پدر و مادرم برخی اوقات در خانه با یکدیگر شطرنج بازی می‌کردند و این بازی آنها توجه من را به شطرنج جلب کرد و در کنار آنها می‌نشستم و حرکت‌ها را می‌دیدم. وقتی پدرم اشتیاق من را دید شروع به آموزش و انتقال تجربه‌های خود به من کرد و به صورت ابتدایی شطرنج را به من آموخت و به مرور زمان وقتی حرکات مهره‌ها را یاد گرفتم با پدرم شطرنج بازی می‌کردم تا این‌که مدرسه رفتم و با توجه به علاقه‌ام، در مسابقات مدارس شهرستان و استان شرکت می‌کردم. در نتیجه سال چهارم دبستان که پدرم مرا در بازی‌های مدارس ناحیه همراهی کرده بود، متوجه علاقه‌ام به شطرنج شد و از همان سال یعنی از ۱۱سالگی به صورت حرفه‌ای به آموزش و یادگیری قوانین شطرنج پرداختم.

  • تا به حال چه عناوینی کسب کرده‌اید؟

عناوین استانی (در تهران و البرز) و کشوری و آسیایی دارم. تاکنون بیش از ۵۰ مدال مختلف به دست آورده‌ام. قهرمانی در مسابقات رده سنی زیر ۱۴ سال کشور در سال ۹۳ در زنجان و اعزام به مسابقات قهرمانی آسیا در مغولستان، قهرمانی زیر ۱۴ سال مسابقات بین‌المللی باتومی کشور گرجستان در سال ٩٤، قهرمانی مسابقات سریع زیر ۱۷ سال مدارس آسیا در سال ٩٥، مقام سوم مسابقات قهرمانی زیر ۱۷ سال مدارس آسیا در سال ٩٦، قهرمان جوانان کشور در سال‌های ۹۷ در گرگان و ۹۸ در زنجان، قهرمان جشنواره سراسری بانوان کشور در سال ۹۸ در مشهد و مقام چهارم قهرمانی جوانان آسیا در اندونزی که در ماه‌های اخیر برگزار شد، از جمله عنوان‌هایی است که تاکنون کسب کرده‌ام.

  • برای این رشته و ادامه فعالیت خود دغدغه‌ای دارید؟

بزرگ‌ترین دغدغه من، دغدغه مالی برای شرکت در مسابقات مهم بین‌المللی است. اکنون من به عنوان استاد فدراسیون جهانی شطرنج، نفر هفتم بانوان کشور و عضو تیم‌ ملی کشور هستم و باید برای ارتقای خود، در مسابقات مختلف بین‌المللی شرکت کنم، اما از آنجا که تمام هزینه‌های من را برای آموزش و شرکت در مسابقات داخلی و خارجی خانواده تامین می‌کند و برای اعزام به مسابقات مهم‌تر توان مالی نداریم، متاسفانه امسال در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا که البته شانس کسب مقام قهرمانی را هم داشتم، با بدشانسی و باخت دور هشتم مسابقات مقام چهارم را کسب کردم.

  • به نظر شما تعامل فدراسیون با البرز متناسب با ظرفیت استان است؟

تعامل فدراسیون با هیأت شطرنج استان مناسب و خوب است. کلاس‌های آموزشی و دوره‌های مختلف داوری و مربیگری هم به‌خوبی در استان برگزار می‌شود. اما لازم است این تعامل در ارائه امکانات آموزشی و برگزاری مسابقات (سخت‌افزاری و نرم‌افزاری) نیز به صورت مناسب و متناسب با ظرفیت شطرنج استان صورت گیرد که درواقع وقتی از هیات شطرنج البرز حمایت شود، فعالان این رشته هم از وضعیت خوبی برخوردار خواهند بود.

  • نظر شما درباره این‌که برخی معتقدند شطرنج نسبت به سایر رشته‌ها از کمترین هزینه برخوردار است، چیست؟

اکنون مشکلات شطرنج برای استان در تجهیز سالن مسابقات و کلاس‌های هیات شطرنج استان است که در شأن شطرنج استان و ورزشکاران و قهرمانان استان نیست. ضمن این‌که استان مدتی است که میزبانی مسابقات مهم کشوری و بین‌المللی شطرنج را ندارد و باید در این خصوص حمایت و همکاری لازم صورت گیرد. ورزش شطرنج در نگاه اول ورزشی ساده و راحت تصور می‌شود، اما در سطح قهرمانی هزینه این ورزش برای آموزش و تمرین با مربیان متناسب برای قهرمانی بسیار زیاد است و از آنجا که تمام آن (به‌جز اعزام‌های فدراسیون) توسط خانواده تأمین می‌شود، ورزشی بسیار هزینه‌بر است.

  • چه برنامه‌ای برای آینده دارید؟

مهم‌ترین برنامه من برای آینده ابتدا حضور مداوم در تیم‌ ملی ایران و سپس کسب عناوین استاد بین‌المللی و استاد بزرگی است. بنابراین تلاش می‌کنم که با شرکت در مسابقات بین‌المللی شطرنج و قهرمانی در مسابقات کشوری راه رسیدن به این اهداف را برای خود هموار کنم.

  • چه انتظاری از مسئولان دارید؟

انتظاری که از مسئولان و به‌ویژه مدیران شهرستان و استان دارم، حمایت است. در سال‌های گذشته که قهرمانی‌ها و موفقیت‌های زیادی داشتم، هیچ حمایتی از سوی هیات شطرنج شهرستان فردیس و اداره ورزش و جوانان این شهر که محل سکونتم است، از من صورت نگرفت. چندین بار با بدقولی رئیس هیات شطرنج فردیس مواجه شدم و حمایت لازم را ندیدم. امیدوارم با کمک در اعزام من به مسابقات قهرمانی جوانان آسیا این موارد را جبران کنند. البته هیات شطرنج استان در حد توان خود کمک کردند و هدایای نقدی البته بسیار ناچیز در هنگام کسب قهرمانی‌ها دادند، اما امیدوارم با جذب یک مربی سطح خوب برای اینجانب در استان حمایت خود را ادامه دهند.

  • مسئولان به کدام یک از وعده‌های خود در مورد شما عمل نکردند؟

مسئولان فردیس قول دادند که پس از نایب‌قهرمانی در جشنواره جوانان با دادن هدیه‌ای، از لحاظ مالی به من کمک کنند، اما نه‌تنها انجام نشد، بلکه بعد از کسب ۳ قهرمانی در سال اخیر هیچ توجهی حتی در حد تماس تلفنی نداشتند. با توجه به این‌که رئیس هیات شطرنج فردیس رئیس شورای شهر نیز است، حمایت از قهرمان ورزشی شهر که در کشور و آسیا برای کشور افتخارآفرینی می‌کند بسیار راحت و قابل انتظار است.

  • دغدغه مالی 

میترا اصغرزاده: خیلی دوست دارم در مسابقات قهرمانی جوانان جهان که در مهرماه و در هند برگزار می‌شود شرکت کنم، اما به علت نداشتن شرایط مالی متاسفانه اکنون بزرگ‌ترین دغدغه من همین موضوع است. این درحالی است که با نگاهی به موفقیت شطرنج‌بازان کشورمان در سال‌های اخیر و روند موفقیت آنها متوجه صرف بسیار زیاد وقت و هزینه خانواده‌های آنها برای موفقیت می‌شویم.

  • قهرمانی شطرنج البرز در مسابقات کشوری 

شطرنج از ورزش‌های ذهنی به شمار می‌رود و نقش بسزایی در افزایش تمرکز بر روی مسائل ایفا می‌کند. در المپیادهای استعدادهای برتر ورزشی نوجوانان کشور که البرز هم میزبان ٩ رشته ورزشی از این المپیاد بود، در رشته شطرنج که در رشت برگزار شد، البرز در بخش پسران توانست به قهرمانی در بخش تیمی دست یابد. به گزارش همشهری، رئیس هیات شطرنج البرز با اعلام خبر قهرمانی تیمی پسران در المپیاد استعدادهای برتر ورزشی کشور در این رشته گفت: تیم پسران استعدادهای برتر استان البرز قهرمان مسابقات تیمی کشور شد. «مهدی کیانپور» ادامه داد: این تیم که به سرپرستی و مربیگری مهیار نجفیان‌پور به المپیاد استعدادهای برتر ورزشی کشور اعزام شده بود، توانست با صدرنشینی، برای استان افتخارآفرینی کند.

وی همچنین افزود: البرز قهرمانان بسیاری در بخش پسران و دختران دارد که این قهرمانی نیز نمایی از توانایی‌های رده نوجوانان در این رشته است. رئیس هیات شطرنج استان همچنین گفت: با توجه به ضرورت اهمیت حمایت از ورزشکاران و به ویژه کسانی که در عرصه شطرنج فعالیت می‌کنند، هیات شطرنج استان در این زمینه تلاش خواهد کرد تا با امکانات موجود، پشتوانه خوبی برای فعالان این عرصه باشد. وی ادامه داد: تمامی هیات‌های شهرستان‌ها نیز موظف به توجه و حمایت از ورزشکاران در این رشته خواهند بود.  گفتنی است که اعضای تیم پیروز در المپیاد استعدادهای برتر ورزشی که به عنوان نماینده هیات شطرنج استان در این المپیاد در رشت حضور یافتند، امید خالدی، امیرمحمد رسولی، محمدحسین هروی و علی غیوری‌فر بودند.

کد خبر 453912

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha