آنفلوآنزا در حالی تا امروز جان ۳۷ نفر را گرفته و شیوع آن از سال‌های گذشته شدیدتر است که به گفته استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران واکسن این بیماری به اندازه کافی در دسترس مردم قرار ندارد.

آنفلوآنزا

به گزارش همشهری آنلاین، پاییز امسال از همان هفته‌های نخست، در کنار زیبایی‌های این فصل و البته سرمای زودرس، با دردسرهای آنفلوآنزا برای مردم همراه شده است و به گفته مسئولان تعدادی از هم‌وطنانمان نیز جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده‌اند.

  • ۳۷ نفر فوت شده‌اند

دکتر مینو محرز استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران در تاکید بر اهمیت این موضوع به ایلنا گفت: اخیرا جراح ۴۳ ساله‌ قلب ما در بیمارستان امام خمینی(ره) به دلیل آنفلوآنزا فوت کرد. دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در حاشیه هفتمین کنگره ملی پیشگیری و درمان چاقی ایران در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال ایسنا درباره آخرین وضعیت آنفلوآنزا در کشور اظهار کرد: امسال برخلاف سال‌های گذشته موج آنفلوآنزا یک ماه زودتر آغاز شد. هر سال در اواخر آبان و آذر شاهد آغاز موج آن بودیم، اما امسال از هفته دوم مهرماه شیوع پیدا کرد.

وی ادامه داد: امسال بروز و شیوع آنفلوآنزا نسبت به سال‌های گذشته چند تفاوت دارد. یکی اینکه میزان سرعت شیوع این بیماری بسیار شدید شد. همچنین، امسال ویروس H1N1 که شدت بیماری آن مقداری بیشتر است، سهم بیشتری را در شیوع آنفلوآنزا به خود اختصاص داد. معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمار فوتی‌ها بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا را از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۷ مورد اعلام کرد. 

  • همه باید واکسن بزنند؟ 

رئیسی درباره تزریق واکسن آنفلوانزا نیز گفت: تاکید می‌کنم که تزریق واکسن آنفلوآنزا نیاز نیست، مگر برای گروه‌های در معرض خطر شامل مادران باردار، افراد مسن، مبتلایان به سرطان یا بیمارهای مزمن تنفسی، قلبی و کلیوی و افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند. 

وی افزود: آمار ما نشان می‌دهد افرادی که ابتلا به آنفلوآنزا باعث بستری آنها در بیمارستان یا منجر به فوتشان شده است، افرادی بوده‌اند که حتما یک بیماری زمینه‌ای داشتند. بیشترین بیماری‌های‌ زمینه‌ای در این افراد بیماری‌های مزمن تنفسی و قلبی بوده است. 

از سوی دیگر، محرز نیز درباره موجودی واکسن آنفلوآنزا در کشور و این‌که ‌آیا امکان کنترل این بیماری وجود دارد یا خیر، بیان کرد: اوایل فصل یک‌سری واکسن وارد شد، اما الان کمبود آن محرز است، زیرا بیمار به ما مراجعه می‌کند و می‌گوید که دارو نیست یا پیدا نمی‌شود. 

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: دولت توان اقتصادی آن را ندارد که همه افراد را به صورت رایگان واکسیناسینه کند. افراد می‌توانند واکسن را از داروخانه‌ها تهیه و تزریق کنند. در کشورهایی که اوضاع اقتصادی خوبی دارند، به همه افراد ۶ ماه به بالا واکسن زده می‌شود، ولی ما این امکان را در ایران نداریم. برای گروه‌های حساس دولت واکسن تهیه می‌کند و برای باقی افراد توصیه می‌شود که به واکسیناسیون اقدام کنند. 

کد خبر 465994

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha