مدیر پایگاه تاریخی تاق بستان با اشاره به شیوع آفت کرم ساقه‌خوار و سوسک پوستخوار میان درخت‌های کهنسال تاق بستان، گفت: با همکاری تعدادی از دستگاه‌های ذی‌ربط برنامه درمان این درختان را آغاز کرده‌ایم.

تاق بستان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، ملیحه مهدی‌آبادی اظهار کرد: درختان کهنسال تاق بستان استان کرمانشاه ازجمله درخت ۷۰۰ ساله موسوم به «رحمت» طی سال‌های گذشته به دلایل مختلفی دچار آسیب‌هایی شده‌اند، شیوع برخی بیماری‌ها و آفات مانند کرم ساقه خوار و سوسک پوستخوار میان این درختان باعث شده تا در معرض خطر قرار بگیرند.

وی عنوان کرد: درختان ضلع جنوبی مجموعه بیشتر در معرض خطر هستند، در هفته‌های گذشته هم که شاهد وقوع یک طوفان در سطح شهر کرمانشاه بودیم، یکی از درختان این محوطه باستانی سقوط کرد و با توجه به نگرانی تکرار این حادثه برای درختان دیگر، برنامه نجات این درختان را در دستور کار قراردادیم.

مدیر پایگاه تاریخی تاق بستان اضافه کرد: به این منظور طی روزهای گذشته از کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و امور پارک‌های شهرداری دعوت کردیم تا به بررسی وضعیت درختان کهنسال ازجمله درخت «رحمت» تاق بستان بپردازند و با شناسایی نوع بیماری و مشکلات این درختان راهکارهایی را برای درمان و نجات آن‌ها از خطر مرگ ارائه دهند.

وی به تشکیل کارگروه درمان درختان تاق بستان متشکل از کارشناسان میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و امور پارک‌ها پس‌ازاین بازدید اشاره کرد و گفت: طبق برنامه این کارگروه هرماه یک‌مرتبه درختان کهنسال تاق بستان را مورد بازدید و درمان قرار می‌دهند.

مهدی‌آبادی با اشاره به نقش مهم درختان به‌ویژه درخت کهنسال «رحمت» در زیبایی فضای مجموعه تاریخی تاق بستان، اضافه کرد: تنه زنی، هرس شاخه‌ها، جوان‌سازی و... از اقداماتی است که برای نجات درختان کهنسال بیمار تاق بستان انجام می‌دهیم.

درخت معروف به «رحمت» با قدمتی حدود ۶۰۰ سال از مسن‌ترین درختان کشور است که در ورودی مجموعه تاریخی تاق بستان قرار دارد.

کد خبر 505848

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha