شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن روز به علت تشدید بیماری‌ روده‌ای‌اش، «کولیت زخمی‌» روز جمعه ۷ شهریور از مقامش استعفا کرد و رهبری‌اش بر سومین اقتصاد بزرگ جهان پایان یافت.

ّIBD

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تلگراف این نخستین باری نیست که شینرو آبه، به طولانی‌تربن مدت نخست‌وزیری در ژاپن را داشته است، به علت بیماری‌اش مجبو می‌شود از مقامش استعفا کند.

آبه ۶۵ ساله یک بار دیگر فقط یک سال پس از به قدرت رسیدن در سال ۲۰۰۷  به علت همین عارضه‌ای روده‌ای یعنی «کولیت زخمی» (ulcerative colitis) مجبور به استعفا شد.

آبه از دوران نوجوانی به این عارضه مزمن روده‌ای دچار بوده است. این عارضه باعث التهاب و زخم در دستگاه گوارش می‌شود، باعث شد که او پس از نخستین استعفایش ماه‌ها درمان شود.

کولیت زخمی عارضه‌ای نسبتا نادر  در آسیا است و علت دقیق آن نامعلوم است، اما تصور می‌شود یک بیماری خودایمنی باشد که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در ایجاد آن نقش دارد.

در بسیاری از افراد دچار این بیماری علائم آن ممکن است نوسان داشته باشند، به طوری که برای هفته‌ها یا ماه‌ها علائم چندانی وجود نداشته باشد و بعد دوره‌های از علائم شدید رخ دهد. این علائم ممکن است شامل اسهال، اغلب با خون یا چرک، درد شکمی، دل‌پیچه و درد مقعد است. سایر علائم شامل کاهش وزن، خستگی، تب، تهوع و بی‌اشتهایی است.

تصور می‌شود رژیم غذایی و استرس در تشدید این بیماری نقش داشته باشند. کولیت زخمی‌ می‌تواند عوارضی بالقوه از جمله افزایش خطر سرطان روده بزرگ، سوراخ شدن روده بزرگ و لخته شدن خون در عروق خونی بینجامد.

آبه ظاهرا در سال‌های اخیر بیماری‌اش را در کنترل نگهداشته بود. هنگامی که او در سال ۲۰۱۲  مبارزات انتخاباتی برای بازگشت به مقام نخست‌وزیری بود، تاکید می‌کرد به علت در دست قرار گرفتن داروهای جدید کاملا بهبود یافته است.

آبه در یک سخنرانی در سال بعد بازگشتش به زندگی سیاسی را مدیون دارویی به نام آساکول  Asacol (با نام ژنریک مسالازین) خواند که پس وارد شدن آن به بازار ژاپن از سال ۲۰۰۹ مصرف آن را شروع کرده بود.

او در آن زمان گفت: «اگر این داروی آساکول دیرتر به بازار ژاپن آمده بود، کاملا امکان داشت که من اکنون در این مقام نباشم.»

اما از ماه پیش دوباره وضعیت سلامنت آبه مورد توجه قرار گرفت. ماه پیش مجله‌ای گزارش کرد که نخست‌وزیر خون بالا آورده است و گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای فراوانی به دنبال آمد.

آبه هنگام اعلام استعفایش در روز جمعه گفت در در حین چکاپ بیمارستانی در ماه ژوئن (خرداد}) به او گفته شده است که بیماری او عود کرده است و پزشکان اکنون داروی جدیدی را برای او تجویز می‌کنند که نیاز به تزریق ها مرتب دارد.

  • کولیت زخمی چیست؟

کولیت زخمی (ulcerative colitis) یک بیماری التهابی روده است که باعث تحریک، التهاب و زخم در جدار روده بزرگ یا کولون می‌شود. این بیماری علاجی ندارد و علائم بیماران معمولا به صورت دوره‌های شعله‌ور شدن و فروکش کردن ظاهر می‌شود. البته درمان‌های مناسب می‌تواند به بیماران کمک کند که علائم این بیماری کنترل کنند.

کولیت زخمی یک بیماری خودایمنی است، به این معنا دستگاه ایمنی به اشتباه به سلول‌های خود بدن حمله می‌کند. در این بیماری سلول‌های سفید خون که به سلول‌های پوشش درونی روده بزرگ حمله می‌کنند و باعث التهاب و زخم می‌شوند.

عوامل خطرساز گوناگونی برای این بیماری یافت شده است:

-سن: این بیماری در فاصله ۱۵ تا ۳۰ سال و پس از ۶۰ سال شایع‌تر است.

قومیت: این بیماری در میان افراد با تبار یهودی آشکنازی بیشنرین شیوع را دارد.

- سابقه خانوادگی: خطر دچار شدن به این بیماری در صورت داشتن خویشاوند مبتلا به آن تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.

غذا و استرس علت این بیماری نیستند، اما می‌توانند آن را تشدید کنند.

کولیت زخمی با مجموعه‌ای از علائم مانند دل‌پیچه،بی‌اشتهایی، کاهش وزن، احساس خستگی، بی‌آبی بدن، درد یا خونریزی هنگام اجابت مزاج، درد مفصل، زخم‌هایی پوستی، درد چشم هنگان نگاه کردن به نور درخشان، بی‌اختیاری مدفوعی، نداشتن احساس دفع و احساس باقیماندن مدفوع پس از اجابت مزاج ممکن است بزور کند.

داروهای گوناگونی از آمینوسالیسلات‌ها،داروهای استروئیدی، داروهای تنظیم‌کننده ایمنی و داروهای بیولوژیکی (داروهایی که از پروتئین‌های سلول‌های زنده تهیه می شوند) برای درمان این بیماری به کار می‌روند.

کد خبر 544388

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha