عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران به بیان توضیحاتی در خصوص ویروس‌های جدید و جهش یافته مو و لامبدا پرداخت.

ویروس کرونا، لامبدا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، دکتر حسین کیوانی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران  در خصوص اثربخشی واکسن‌های موجود در مقابل ویروس‌های جدید و جهش یافته مو و لامبدا گفت: در مورد این ویروس‌ها اوضاع آنگونه که تبلیغ می‌کنند، نیست و طبیعی است که هر چه قدر جلوتر می‌رویم و تغییرات در ویروس افزایش پیدا می‌کند، اثر بخشی واکسن‌های تزریق شده کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: در خصوص مو که سویه جدیدی است و در کلمبیا دیده شده، گزارش شده که حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد از افراد واکسینه شده به این ویروس مبتلا می‌شوند، اما این به این معنی نیست که واکسن‌ها در مقابل سویه‌های جدید ایمنی ندارند، بلکه واکسن‌ها موثر هستند، ولی اثربخشی آن‌ها ضعیف‌تر شده و آنتی‌بادی محافظت کننده آن‌ها کمتر است.   

این متخصص ویروس شناسی ضمن اشاره به اینکه می‌توان برای ایجاد ایمنی در مقابل این واریانت‌ها از دوز سوم واکسن یا واکسن‌هایی که از این ویروس‌های جهش‌یافته ایجاد شده باشند، استفاده کرد، در پاسخ به این سوال که آیا شدت بیماری زایی در واریانت‌های مو و لامبدا بیش از سویه‌های قبلی است، افزود: هنوز مطالب اثبات شده‌ای در خصوص افزایش شدت بیماری‌زایی و مرگ‌ومیر در این سویه‌ها وجود ندارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در حال حاضر خطرناک‌ترین ویروس جهش یافته کرونا کدام است، توضیح داد: سویه‌های جدید از نظر بیماری زایی شدیدتر نشدند، اما سرعت انتشار آن‌ها افزایش پیدا کرده و تاکنون بیشترین سرعت انتشار را دلتا را داشته است. چرا که سویه‌های مو و لامبدا هنوز به طور گسترده شیوع پیدا نکرده اند.

وی افزود: اگر مو و لامبدا به سویه غالب در جامعه تبدیل شوند و ۷ تا ۸۰ درصد از مواردی که مبتلا می‌شوند، از واریانت‌ها باشند، در آن صورت باید بررسی کنیم که این سویه‌ها چه خصوصیاتی را دارند و برای مثال باید ببینیم که آیا این ویروس‌ها زودتر فرد را از پا در می‌آورند؟ یا نه آرام‌تر هستند؟ امکان بررسی این مسائل تا زمانی این سویه‌ها واریانت غالب در جامعه نشوند و ویروس در حال چرخش از سویه‌ها نباشد، وجود ندارد و نمی‌توان در این خصوص اظهار نظر کرد.

این متخصص ویروس شناسی با بیان اینکه این واریانت‌ها در کشورهایی که شناسایی شده اند، سویه غالب محسوب نمی‌شوند، اظهار کرد: اگر این ویروس‌ها در آن جوامع غالب شوند، ممکن است در یک قومیت و یا نژاد دیگر رفتار متفاوتی داشته باشند و از این رو هیچ چیز در مورد آن‌ها قابل پیش‌بینی نیست.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه دلتا ایران را با بحران مواجه کرد، آیا تصور می‌کنید ورود این ویروس‌ها به کشور بتواند ما را مجددا با بحران دیگری مواجه کند، گفت: خیر، چنین اتفاقی بعید به نظر می‌رسد و اصلا قابل پیش‌بینی نیست و بر اساس مطالعات ویروس شناسی و اپیدمیولوژی بعید به نظر می‌رسد ما بعد از این با بحران‌های بدی روبرو شویم. هر چند مردم همچنان باید رعایت پروتکل‌ها را جدی بگیرند و آن‌ها را رعایت کنند.

کد خبر 624727

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha