به گزارش همشهری آنلاین، مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی نوشت: تحقیقات قبلی ارتباط بین رژیم غذایی نامناسب و چاقی و بیماری آلزایمر را نشان دادهاند.
یک مطالعه جدید نشان میدهد که رژیم غذایی غربی ممکن است تأثیر منفی بر مغز داشته باشد و منجر به زوالشناختی و مشکلات عصبی شود. محققان بر این باورند که یافتههای آنها ممکن است درمانهای بالقوهای را برای درمان اختلالات عصبی مانند بیماری آلزایمر ارائه دهد.
اختلالات عصبی موسوم به اختلالات نورودژنراتیو شامل انواع مشکلات ناشی از از دست دادن ساختار و عملکرد سیستم عصبی مرکزی یا محیطی است. دو مورد از شایعترین اختلالات نورودژنراتیو، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون هستند.
یک رژیم غذایی معمولی غربی، معمولاً شامل مقادیر بیشتر غذا با درصد کالری و چربی بالاتر و ارزش غذایی پایینتر است.
در مطالعه قبلی، محققان پپتیدی موسوم به NaKtide را به عنوان راهی برای مسدود کردن سیگنالهای پمپ سدیم-پتاسیم سلولی به نام Na,K-ATPase شناسایی کردند و با مسدود کردن این سیگنال، رشد چاقی را در موشهایی که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه میکردند، کاهش دادند.
پژوهش حاضر نشان میدهد که رژیم غذایی غربی از طریق افزایش سیگنالدهی Na,K-ATPase در سلولهای چربی، موجب زوالشناختی و تخریب عصبی میشود.
هنگامی که محققان از طریق استفاده از NaKtide در سلولهای چربی مانع از سیگنال Na,K-ATPase شدند، دریافتند که اثرات نامطلوب رژیم غذایی غربی بر مغز، به ویژه هیپوکامپ، که نقش حیاتی در یادگیری و حافظه طولانیمدت دارد را متوقف میکند.
نظر شما