شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۳
۱ نفر

معتمد و امین هستند با چهره‌هایی مهربان و لهجه‌ای خاص که فقط این آخری آنها را از سایرین متمایز می‌کند. هیچ شهروندی آزاری از آنها ندیده و معروفند به درستکاری؛ چه در کاسبی، چه در سایر فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی.

جنابی

سروش جنابی / دبیر تحریریه : معتمد و امین هستند با چهره‌هایی مهربان و لهجه‌ای خاص که فقط این آخری آنها را از سایرین متمایز می‌کند. هیچ شهروندی آزاری از آنها ندیده و معروفند به درستکاری؛ چه در کاسبی، چه در سایر فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی. از سال‌ها یا به عبارت بهتر، چند قرن‌ پیش با همین رویه و منش کنار ما روزگار گذرانده‌اند. تلخ و شیرین ایام را با هم طی کرده‌ایم تا رسیده‌ایم به این ساعت و روزها که در تقویم آنها مهم است؛ یعنی سالروز میلاد حضرت مسیح(ع) و فرارسیدن سال نو میلادی.

در آن سو اما نمی‌توان این واقعیت را کتمان کرد که تهران از ابتدای شکل‌گیری‌اش در برابر هموطنان مسیحی منعطف و مهربان بوده است؛ چه آن زمان که گروهی از ارمنیان جلفا در دویست و اندی سال پیش در روستاهای دولاب ساکن شدند، چه بعدها که عده‌ای از تفلیس به تهران آمدند و زندگی راحت‌تر و امن‌تری را به همکیشان خود در سایر شهرهای ایران و ارمنستان خبر دادند و آنها را به پایتخت ایران دعوت کردند. پذیرایی تهرانیان از لهستانی‌های جنگ‌زده، آواره و بیمار در جنگ جهانی دوم باز هم از مهر مادرانه این شهر به تازه‌واردان از هر قوم و ملیتی حکایت دارد.

واکنش ارامنه در طول این سال‌ها به میزبانی تهران همدلانه بوده است و نه تنها به همزیستی مسالمت‌جویانه بین پیروان دو دین بزرگ ابراهیمی منجر شده، بلکه فراتر از آن، رنگ درهم‌تنیدگی فرهنگی به خود گرفته چنان که آنها امروزه نوروز را جشنی ملی می‌پندارند و همسنگ کریسمس به آن بها می‌دهند. عزاداری در سوگ  اولیای شیعیان را گرامی می‌دارند و در مراسم و نذورات آیینی شریک و سهیم می‌شوند.نمونه‌های دیگری از این عرق ملی را در سال‌های دفاع مقدس با جانفشانی جوانان ارمنی در جبهه‌های نبرد شاهد بوده‌ایم.

تهران نه تنها ارامنه و مسیحیان را با آغوش باز پذیرفته، بلکه با پیروان سایر ادیان هم به ملاطفت رفتار کرده است. وجود مسجد، کلیسا، کنیسه و آتشکده در خیابان سی تیر از سر اتفاق نیست. ساخت این نمادهای دینی در اولین خیابان مدرن، هنگامی که تهران از حصار کهنه ناصری خلاص می‌شد و در مسیر اولین پوست‌اندازی‌ها گام برمی‌داشت، در واقع، نهادهای دینی پایتخت را نمایندگی و تداوم همزیستی ادیان را برای فردای پایتخت نهادینه می‌کرد.

رنگارنگی و تنوع فرهنگ ها در کنار تاثیرگذاری و تاثیرپذیری ادیان و فرهنگ‌ها، سمفونی تهران را زیباتر و گوشنوازتر می‌کند؛ جایی که نوازنده‌های این ارکستر با وجود تفاوت‌ها، نغمه‌ای شنیدنی و ماندگار می‌آفرینند. به رسم ادب و ستایش این همنشینی محترمانه، آغاز سال نو میلادی را به هموطنان و همسایگان مسیحی تبریک می‌گوییم.

کد خبر 646165

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار زیر پوست شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha