یکشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۲
۰ نفر

گل‌ها در طبیعت عامل زیبایی هستند؛ اما بعضی از آن‌ها به عنوان یک غذا نیز استفاده می‌شوند. در این گزارش با این گل‌های خوراکی آشنا می‌شوید.

گل و گیاه - بنفشه - Violets

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، زیبایی گل‌ها چشم و عطر خوش آن‌ها مشام را نوازش می‌دهد. در طبیعت گل‌هایی هم هستند که نه تنها قابل خوردن و خوشمزه هستند؛ بلکه خواص بی‌نظیری نیز دارند. در این گزارش با این گل‌های خوراکی آشنا می‌شوید.

لادن

گل لادن نه تنها زیبایی خاصی دارد؛ بلکه برگ‌های این گیاه و غنچه‌هایش نیز خوراکی و مملو از ویتامین سی هستند. بیشتر بخش‌های این گیاه به ویژه برگ‌هایش طعم شاهی می‌دهد، از این رو به آن شاهی هندی هم می‌گویند. گل‌های مهمیزدار، شیپورمانند به رنگ قرمز، زرد و نارنجی از اوایل تابستان تا اوایل پاییز پدیدار می‌شوند.

۱۴ گل‌ خوراکی و خواص شگفت‌انگیز آن‌ها

آقطی

گیاه آقطی در آلمان هولوندر (Holunder) و در انگلیسی (Sambucus) گفته می‌شود. از این گیاه می‌توان ژله، چای، شربت و بستنی تولید کرد. دیتر لایپولد کسی است که در آلمان از این گیاه یک نوشیدنی غیر الکلی محبوب به نام بیوناد (Bionade) ابداع کرد و به تولید انبوه رساند.

۱۴ گل‌ خوراکی و خواص شگفت‌انگیز آن‌ها

گل رز

عطر گل رز هر مشامی را نوازش می‌دهد. گلاب حاصل از آن در بسیاری از شیرینی‌جات کاربرد دارد. گل‌برگ‌های لطیف آن را نیز می‌توان «کاراملیزه» و «شکرزده» هم صرف کرد.

۱۴ گل‌ خوراکی و خواص شگفت‌انگیز آن‌ها

بنفشه

بر اساس طب سنتی ایران تمامی قسمت‌های بنفشه از جمله برگ، گل، دانه، ریشه و سرشاخه‌های گل‌دار مصرف دارویی دارند. از گل‌برگ‌های کارملیزه شده، می‌توان برای تزئین کیک استفاده کرد و یا به سالاد و سوپ عطر خاص بخشید.

۱۴ گل‌ خوراکی و خواص شگفت‌انگیز آن‌ها

مینای چمنی

تقریبا در همه جا یافت می‌شود. بچه‌ها از آن در آلمان برای ساختن گردن‌بند و فال‌گرفتن درباره این که "دوستم داره، دوستم نداره" استفاده می‌کنند. از این گیاه می‌توان در سالاد استفاده کرد و یا حتی گلبرگ‌های آن را با نان و پنیر هم صرف کرد.

۱۴ گل‌ خوراکی و خواص شگفت‌انگیز آن‌ها

گل قاصدک

برگ و گلبرگ‌های گل قاصدک خوردنی هستند و می‌توان از آن در سالاد و سوپ استفاده کرد. آشپزهای حرفه‌ای از این گل ژله هم تولید می‌کنند. 

۱۴ گل‌ خوراکی و خواص شگفت‌انگیز آن‌ها

گل همیشه بهار

گل همیشه بهار یا (Calendula) نه تنها دارای خواص دارویی، بلکه دارای خواص آرایشی نیز است و در رنگ مو و شامپو از آن استفاده می‌شود. در آلمان به آن "زعفران فقرا" گفته می‌شد؛ زیرا در گذشته از این گل خوراکی برای رنگ بخشیدن به غذاها استفاده می‌شده است.

۱۴ گل‌ خوراکی و خواص شگفت‌انگیز آن‌ها

خُلَّر یا سَنـگِـنَک

از گلبرگ‌های آبی، قرمز، بنفش و سفید آن می‌توان در سالادهای تابستانی استفاده کرد. این گیاه از خانواده باقلاسانان است و به سالاد هم چنین مزه‌ای می‌بخشد.

۱۴ گل‌ خوراکی و خواص شگفت‌انگیز آن‌ها

ختمی

گل ختمی (Hibiskus) سرشار از ویتامین سی و برای کاهش فشار خون موثر است. چای گل ختمی را می‌توان به‌ صورت گرم و یا سرد نوشید. جالب این که کاربرد دارویی چای گل ختمی میان قبایل آفریقایی نیز شناخته شده است.

۱۴ گل‌ خوراکی و خواص شگفت‌انگیز آن‌ها

گل کدو

نه تنها کدو، بلکه گل آن نیز خوراکی است. دستورالعمل بیش از ۱۰۰ نوع غذا با گل کدو از کشورهای گوناگون جهان در اینترنت موجود است.

۱۴ گل‌ خوراکی و خواص شگفت‌انگیز آن‌ها

گل میخک

گلی که از دو هزار سال پیش به عنوان ادویه شناخته و استفاده می‌شده است. گل میخک از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است و ۲۴ نوع خواص چون: رفع سردرد، رفع تنگی نفس، اشتهاآور، تب‌بر و کرم‌کش برای آن اعلام شده است.

۱۴ گل‌ خوراکی و خواص شگفت‌انگیز آن‌ها

بابونه

چای بابونه علاوه بر داشتن خواص درمانی فراوان، از دیرباز به خاطر عطر و بوی خوش مورد توجه بسیاری بوده و دارای خواص بسیاری نیز است. یکی از مهم‌ترین خواص این چای، تقویت سیستم ایمنی بدن است. این چای عفونت‌های ناشی از سرماخوردگی را از بین می‌برد. برای رفع گرفتگی‌های عضلانی و نیز گرفتگی‌های قاعدگی در زنان مفید است.

۱۴ گل‌ خوراکی و خواص شگفت‌انگیز آن‌ها

کوکب

برای ضد عفونی کردن زخم‌ها از جوشانده گل کوکب استفاده می‌شود. برای دفع ترک‌های لب و پاشنه پا به مدت یک ماه ۱۰۰ گرم از گل‌های کوکب را در بادام تلخ گذاشته و بعد از صاف کردن هر روز روی محل ترک‌ها و زخم‌های پا و لب مالیده شود. گلبرگ‌های کوکب در سالاد، در کنار ماهی و حتی در نوعی دسر انگلیسی نیز استفاده می‌شوند.

۱۴ گل‌ خوراکی و خواص شگفت‌انگیز آن‌ها

گل داوودی

از گل داوودی می‌توان در پخت نان، سوپ و انواع فوندو استفاده کرد.

۱۴ گل‌ خوراکی و خواص شگفت‌انگیز آن‌ها

کد خبر 652077

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha