دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان حمایت مستمر از صلح و ثبات در منطقه را از راهبردهای اصلی جمهوری اسلامی ایران بر شمرد و تأکید کرد: امنیت وارداتی، تأمین کننده منافع پایدار کشورهای منطقه نیست.

اوسوب اف و شمخاني

به گزارش همشهری‌آنلاین، علی شمخانی که برای انجام سفر رسمی یک روزه به جمهوری آذربایجان سفر کرده بعد از ظهرامروز جمعه با «رامیل اوسوب اف» دبیر امنیت ملی این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

دریابان شمخانی در این دیدار با اشاره به ریشه‌های مشترک تمدنی، تاریخی، دینی و فرهنگی بسیار نزدیک دو کشور و دو ملت، گسترش و تعمیق روابط با جمهوری آذربایجان را بخش مهمی از سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد.

وی افزود: ما در گذشته یک ملت بودیم که به دلایل مختلف از هم جدا شدیم اما ریشه‌های مشترک، همچنان باقی است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطر نشان کرد: نباید اجازه داد نظام سلطه و بدخواهان دو ملت خدشه و آسیبی به روابط برادرانه دو کشور وارد کنند.

شمخانی با اشاره به تداوم شرارت‌های رژیم اشغالگر قدس که با هدف نفوذ در سازوکارهای امنیتی منطقه دنبال می شود،تصریح کرد: رژیم صهیونیستی به عنوان کانون اصلی شرارت و ناامنی در منطقه، اکنون با بحران‌های سیاسی و چالش‌های اقتصادی و اجتماعی داخلی روبروست و تلاش می‌کند با انتقال بحران‌های داخلی به منطقه، فشارهای داخلی را کاهش دهد. 

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان حمایت مستمر از صلح و ثبات در منطقه را از راهبردهای اصلی جمهوری اسلامی ایران بر شمرد و تصریح کرد: یکی از مولفه‌های اصلی  ایجاد صلح و ثبات احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای منطقه است.

او افزود: با هر اقدامی که منجر به ایجاد ناامنی و تغییر در ژئوپلتیک منطقه بشود مخالفیم و با آن مقابله خواهیم کرد.

شمخانی خاطر نشان کرد: امروز همه کشورهای منطقه به این باور رسیده‌اند که امنیت وارداتی نمی‌تواند تأمین کننده منافع بلند مدت آنان باشد و تنها راه دستیابی به ثبات و امنیت پایدار همکاری مسئولانه کشورهای منطقه با یکدیگر است.

 دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: همکاری همه جانبه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و دفاعی میان تهران - باکو را به نفع ایران و آذربایجان می دانیم  و برای توسعه مناسبات دو جانبه که تأمین کننده  منافع ملی دو کشور می باشد بدون هیچگونه محدودیتی آمادگی کامل داریم.

«رامیل اوسوب اف» دبیر امنیت ملی جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با اشاره به اشتراکات مذهبی،فرهنگی و تمدنی دو کشور به عنوان فرصتی استثنایی برای تقویت مناسبات دو جانبه گفت:  موضوع امنیت و ثبات پایدار  در منطقه از اولویت‌های مهم ایران و آذربایجان است.

دبیر شورای امنیت ملی آذربایجان افزود:امیدوارم سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به آذربایجان به نقطه عطف در روابط دو جانبه و رفع برخی موانع تصنعی در مناسبات تهران- باکو تبدیل شود

وی افزود: امروز اراده قاطع جمهوری آذربایجان برای همکاری با کشورهای منطقه برای حفاظت از صلح در کاملا هویدا شده است.

اوسوب اف ضرورت تلاش دو کشور برای مبارزه با تروریسم ، جرائم سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر را مورد تأکید قرار داد و افزود: مرزهای مشترک ایران و آذربایجان باید همواره امن باشد و به نماد دوستی و مودت میان دو کشور تبدیل شود.

وی اظهار داشت: تجربیات گذشته نشان داده که تنها روش ایجاد امنیت پایدار، مشارکت و همکاری نزدیک کشورهای منطقه با یکدیگر است.

کد خبر 690670
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 17
  • DE ۱۸:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۴
    8 5
    پس چرا با آنهایی که باعث جدایی شدند حالا به این شکل رفاقت میشود اصلا باید این جدایی از بین رفته و مانند قبل یک ملت یکپارچه تشکیل شود همین و بس!
  • ت-خ IR ۱۹:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۴
    10 2
    سبب جدایی اذربایجان ارمنستان تاجیکستان ازایران روسیه کمونیستهای بی دین هستندسبب کشتارمردم گیلان روسیه است به توپ بستن گنبدامام هشتم وکشتن صدهاتن روسیه است به توپ بستن مجلس روسیه است پس مرگ برامریکا
  • IR ۰۰:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    1 0
    ایران به امنیت خود ومبارزه با تروریسم خصوصا از نوع صهیون فکر میکند وتوصیه به آذربایجان میکند که سیاستها نباید درحوزه داخلی سبب خدشه به دیگر همسایگان شود وجمهوری آذربایجان هم از خط ترانزیت مواد مخدر از مسیر جمهوری هم دلخور است .این سفر باید به این نتیجه رسیده باشد که اگر ایران ردی از عوامل ترور از همسایگی خود ببیند قطعا پاسخ خواهند گرفت وآسیبهای زیادی به ثبات منطقه وارد میشود آنچه درگذشته انجام شده آذربایجان نسبت به تروریسم اهمیتی قائل نبوده است اینها مسائلی است که باید مطرح شده باشد مثلا اگر تسلیحات هجومی ایران از سرزمین جمهوری ردیابی ومنهدم شود حکم منازعه با ایران را دارد که ممکن است سرآغازی دیگر بربی ثباتی باشد که جمهوری آذربایجان هرگز دوست ندارد این ثبات بهم بخورد .