مدیر عامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر گفت: تهران نزدیک به ۱۳ هزار دستفروش دارد که شهرداری علاوه بر ساماندهی ۵ هزار دستفروش سال قبل، از ابتدای امسال با راه اندازی ۸ روزبازار، حدود یک هزار دستفروش دیگر را ساماندهی کرده است اما این معضل هنوز به طور کامل رفع نشده است.

دستفروشی

سعید بیگی در گفتگو با همشهری آنلاین به راه‌اندازی ۸ روز بازار جدید در شهر تهران اشاره کرد و افزود: برخی روزبازارها فصلی و تعدادی هرروزبازار هستند به طور نمونه میدان ونک، بوستان ملت و بوستان اندیشه به صورت فصلی و فروشگاهی در قالب غرفه برای عرضه تولیدات خانگی و حمایت از مشاغل خانگی است و روزبازارها در مناطق ۵، ۲۲، ۸، ۶ و ۴ فعال هستند. ظرفیت بازار منطقه ۸ حدود ۳۰۰ غرفه و ۳۰۰ دستفروش و در منطقه ۶ حدود ۴۰۰ غرفه با ۴۰۰ دستفروش است.

او ادامه داد: ابتدای سال ۱۴۰۱ قرار شد با شناسایی نقاط مختلف که شرایط لازم را دارند، تعداد روزبازارهای موجود تهران را از ۳۸ بازار به ۶۰ بازار افزایش بدهیم. اما چون اجرای طرح، پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد تا به امروز ۸ روزبازار جدید راه‌اندازی شده و اکنون تعداد آنها به ۴۶ روزبازار رسیده و به تازگی به طور میانگین حدود هزار دستفروش در این روزبازارها ساماندهی شده‌اند.

چرا تعداد دستفروشان در تهران افزایش می‌یابد؟ | فعالیت ۴۶ روز بازار در تهران | پنج هزار دستفروش تمایل به همکاری ندارند

پنج هزار دست فروش ثبت نام نکردند

بیگی در پاسخ به این سوال که چرا همچنان شاهد حضور دستفروشان در معابر هستیم، گفت: همانطور که پیش‌تر اشاره شد تهران ۱۳ هزار دستفروش دارد که حدود ۶ هزار دستفروش با راه‌اندازی سامانه ساماندهی دستفروشان جذب و شناسایی شده‌اند. مابقی دستفروش‌ها علاقه‌ای به ثبت‌نام در این سامانه ندارند و همچنان امتناع می‌کنند و همین می‌شود که هنوز در معابر هفت‌تیر، بازار بزرگ، میدان ولیعصر، مقابل بوستان‌ها و پایانه‌های مترو شاهد حضور آنها هستیم. برای ثبت‌نام آنها هم هیچ اصراری نداریم و این باید با خواست خودشان صورت بگیرد.

هدف کاهش دستفروشی و افزایش تولید کننده خرد خانگی است

 مدیر عامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر در ادامه به توضیح اهداف راه‌اندازی روزبازارها پرداخت و گفت: هدف مهمی که از ایجاد روزبازار و ساماندهی دستفروشان داریم، در قدم اول ایجاد فضای فروش برای حمایت از کسانی است که دستفروش خاص هستند یعنی خودشان جنس و کالا تولید می‌کنند و فعالیتشان واسطه‌گری برای فروش کالا نیست. از طرفی هم سعی داریم، از خیران و یا کسانی که امکانات لازم را دارند، در این زمینه استفاده کنیم. بنابراین سعی ما از ساماندهی دستفروشان کم شدن تعداد آنها از معابر و خیابان‌های شهر است و از طرفی اگر هر چه به تعداد بازارها اضافه کنیم زمینه را برای رشد قارچ گونه واسطه‌ها فراهم کرده‌ایم و روز به روز شاهد افزایش تعداد دستفروش‌ها خواهیم بود. در حالی که قصد ما تشویق این افراد به تولید کالا است نه شغل دستفروشی.

او در ادامه به موانع و مشکلات برای اجرای طرح ایجاد روزبازارها و شناسنامه‌دار شدن دستفروش‌ها اشاره کرد و گفت: مکان‌یابی و اقناع برخی از دستفروشان برای اقدام به تهیه شناسنامه این طرح را با مشکلاتی مواجه کرده است. از سویی هر فضای عمومی را نمی‌توان برای بازار در نظر گرفت و این مکان‌ها باید قابلیت و امکانات اولیه برای استقرار فروشندگان و دسترسی لازم برای مشتریان را داشته باشند و از طرفی هم باید توجه به کسبه و یا ساکنان محدوده‌های اطراف بازارها را داشته باشیم.

بیگی با تاکید بر اینکه امکان راه‌اندازی ۶۰ روزبازار را به این زودی نخواهیم داشت، تشریح کرد: متاسفانه بخشی از دستفروشان در زمان‌های خاص و فصل‌های خاص فعال می‌شوند و این باعث شده که ایجاد این روزبازارها نیاز نباشد ولی ما ظرفیت را برای ۶۰ روزبازار در شهر و مناطق حاشیه‌ای تعریف کرده‌ایم.

چرا تعداد دستفروشان در تهران افزایش می‌یابد؟ | فعالیت ۴۶ روز بازار در تهران | پنج هزار دستفروش تمایل به همکاری ندارند

 مکان‌یابی در مناطق با تعامل همه دستگاه‌ها امکان پذیر است

او گفت: برای ایجاد روزبازار برخی زمین‌ها در اختیار شهرداری نیست و لازم است تا سازمان و دستگاه‌های دیگر زمین‌هایی که در شهر وجود دارد را در اختیار شهرداری بگذارند. به عنوان مثال در منطقه ۲ فضایی که برای شهرداری باشد تا معبر عمومی را مسدود نکنیم، خیلی کم است و بیشتر این زمین‌ها در اختیار برخی نهادها است. این موضوع نه تنها در منطقه ۲، بلکه در سایر مناطق تهران هم صدق می‌کند بنابراین برای مکان یابی مناسب نیاز به برپایی جلسات و توافق برای همکاری است. همه این دلایل دست به دست هم داده تا طرح با سرعت کمی پیش برود.

کد خبر 692624
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha