اکبر جوجه یکی از غذاهای خوشمزه و مشهور ایرانی است که اصالت آن به شمال کشور باز می‌گردد. هنگام تهیه اکبر جوجه از روش خاصی برای مزه‌دار کردن و پخت مرغ استفاده می‌شود که طعم آن را بسیار متفاوت می‌کند. در این مطلب طرز تهیه یک اکبر جوجه خوشمزه در خانه را به ساده‌ترین روش می‌خوانید.

اکبرجوجه - آشپزی - غذا

به گزارش همشهری آنلاین، مرغ در انواع خورش‌ها، پلوها، سالادها، فست فودها و خوراک‌ها استفاده می‌شود؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی رواج بیشتری دارد. اکبر جوجه نام یک رستوران مشهور زنجیره‌ای در ایران است که برای اولین بار آن را شخصی به نام علی اکبر کلبادی نژاد در سال ۱۳۳۲ و در استان مازندران تاسیس کرد و بعدها فرزند ارشد ایشان توانست در سال ۱۳۷۱ برند اکبر جوجه را در بخش اختراعات ثبت کند.

اکبر جوجه در ابتدا یک قهوه خانه بین‌راهی بود. معروف‌ترین غذایی که در این قهوه خانه از طرف حاج اکبر و همسرش به مسافران عرضه می‌شد، چلو جوجه مخصوص بود که طرفداران زیادی داشت. این جوجه مخصوص به سبک خاصی پخته می‌شد و همراه با رب انار و برنج زعفرانی در اختیار مشتریان قرار می‌گرفت. امروز هم اکبر جوجه به روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود.

در ادامه این مطلب طرز تهیه یک اکبر جوجه خوشمزه در منزل همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه آن را می‌خوانید.

مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه

ران کامل مرغ: ۲ عدد

زعفران دم کرده: نصف فنجان

آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری

سیر: ۲ حبه

آب پیاز: ۳ قاشق غذاخوری

کره: ۲۵ گرم

نمک و فلفل: به میزان لازم

آب جوش: نصف لیوان

آب سرد: ۲ لیوان

روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم

رب انار: به میزان لازم

طرز تهیه اکبر جوجه به ساده‌ترین روش | نکات مهم و فوت و فن‌های تهیه اکبر جوجه در خانه

طرز تهیه اکبر جوجه در خانه

۱ ـ برای شروع کار ابتدا دو لیوان آب سرد را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و حدودا دو قاشق غذاخوری نمک و آبلیمو را به آب اضافه کنید و هم بزنید، نمک باید به اندازه‌ای باشد که آب و نمک بیش از حد شور نشود. بعد از اینکه ران‌های مرغ را خوب شستید، آن‌ها را داخل کاسه آب و نمک بگذارید و یک ساعت و نیم صبر کنید تا مرغ استراحت کند.

۲ ـ ران‌های مرغ را از آب خارج کنید و داخل یک ظرف دیگر بگذارید. زعفران، سیر رنده شده، فلفل و آب پیاز را روی مرغ بریزید و با دست مرغ را ماساژ بدهید. نیم ساعت زمان بدهید تا مرغ طعم بگیرد.

۳ ـ یک ماهی تابه گود را روی اجاق گاز بگذارید و کمی روغن داخل آن بریزید تا داغ شود. مرغ‌های مزه‌دار شده را داخل روغن داغ بگذارید و صبر کنید تا یک طرف آن سرخ شود؛ سپس مرغ را برگردانید تا سمت دیگرش هم سرخ شود.

۴ ـ نیمی از کره را که به دمای محیط رسیده و نرم شده است، روی قسمت سرخ شده مرغ بمالید و بقیه کره را داخل روغن بیندازید. وقتی سمت دیگر مرغ هم خوب سرخ شد، نصف لیوان آب جوش به ماهی تابه اضافه کنید و درب ماهی تابه را ببندید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود یک ساعت زمان بدهید تا مرغ کاملا بپزد.

۵ ـ وقتی اکبر جوجه شما آماده شد، آن را داخل ظرف سرو بکشید و همراه با رب انار و برنج زعفرانی میل کنید، نوش جان.

منبع: برترین‌ها

کد خبر 693136

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رحمان IR ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۴
    5 2
    عکساش چقد خوشمزس