جریان مداوم اخبار بد - پاندمی، تورم، مصیبت‌های طبیعی، آشوب‌های اجتماعی- می‌تواند دست کم روحیه افراد را خراب کند. اکنون یک بررسی جدید از اسپانیا اثرات منفی اتصال مداوم به چرخه اخبار ۲۴ ساعت را نشان می‌دهد.

NEWS

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ان‌بی‌سی نیوز پژوهشگران در این بررسی به چگونگی کنترل احساس اضطراب و افسردگی در اوج پاندمی کرونا توجه کردند و دریافتند که یکی از موثرترین روش‌ها در این مورد دوری گزینی از بمباران اخبار بد است.

دکتر جواخیم رادوآ، روانپزشک در بارسلونا که با کینکز کالج لندن و انستیتو کارولینسکا در سوئد هم همکاری می‌کند، گفت: «بهترین عامل پیش‌بینی‌کننده داشتن علائم کمتر افسردگی و اضطراب پرهیز از تماشا کردن بیش از حد اخبار بد است.»

یافته‌های این پژوهش این هفته در اجلاس متخصصان روان‌داروشناسی اعصاب (نوروسایکوفارماکولوژی) در وین ارائه خواهد. این یافته‌ها هنوز در ژورنال دارای داوری همتا منتشر نشده است.

البته رادوآ هشدار داد که این پژوهش در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ انجام شده است و هنوز روشن نیست که نتایج آن را بتوان در حالیکه موارد کرونا رو به کاهش است،‌ به زمان‌های بعدی تعمیم داد.

متخصصان دیگر یادآور می‌شوند که افراد باید در معرض پوشش بسیار گسترده اخبار منفی قرار گرفته باشند تا سلامت روانی‌شان تحت تاثیر قرار گیرد.

لیندس مک‌کرنان، استادیار روانپزشکی و علوم رفتاری در مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت در نشویل که در این بررسی جدید دخالت نداشت، گفت: «اطلاعات به طور بی‌پایانی در دسترس افراد قرار می‌گیرند. اگر خودتان را مهار نکنید، ممکن است به خواندن آنها ادامه دهید و بیشتر تحت استرس قرار گیرید.»

پژوهش رادوآ و همکارانش بر روی ۹۴۲ فرد بزرگسال در اسپانیا انجام شد که یک پرسشنامه آنلاین را هر دو هفته یکبار برای یکسال در طول پاندمی کرونا پر کردند. این افراد در این پرسشنامه اگر احساس اندوه داشتند، آن را گزارش می‌کردند و اگر چنین باید، چگونگی کنار آمدن با ان را بیان می‌کردند. آنالیز این پرسشنامه‌ها با توجه به این عامل انجام گرفت که آیا شرکت‌کنندگان قبلا سابقه تشخیص افسردگی و اضطراب داشته‌اند یا نه.

این بررسی نشان داد که افرادی که از «اخبار بیش از حد تنش‌زا» پرهیز می‌کردند، علائم کمتر اضطراب و افسردگی بروز می‌دادند.

مک‌کرنان گفت:‌ «مراقبت از بدنمان چیزی است که تحت کنترل ما است.این کار احساسی از قابل‌پیش‌بینی بودن ایجاد می‌کند و می‌تواند به کنترل استرس کمک کند.»

یافته‌های این بررسی نشان داد که گذراندن وقت در فضای بیرون، ورزش کردن و نوشیدن آب به مقدار کافی نیز با میزان پایین‌تر استرس، اضطراب و احساس افسردگی همراهی دارند.

این پژوهش همچنین این موضوع را که افراد شرکت‌کننده در طول دوره بررسی مبتلا به کووید شده‌اند یا نه. به گفته رادوآ، تقریبا همه این افراد کرونا گرفته بودند.

کد خبر 712421

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • JP ۲۰:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۳
    0 0
    ایول گل گفتی خصوصن اخبار 20:30