یک مقام ارشد دولت ارمنستان گزارش ادعایی رسانه‌های باکو در زمینه همکاری ایران و ارمنستان برای حمله به «لاچین» و «قبادلی» را به شدت رد کرد.

ايران و آذربايجان

به گزارش همشهری آنلاین، یک مقام دولت ارمنستان ادعای رسانه‌های جمهوری آذربایجان در زمینه همکاری ایران با ارمنستان علیه باکو را رد کرد.

به گزارش خبرگزاری «آرمنا پرس»، ارمنستان گزارش‌های رسانه‌های جمهوری آذربایجان مبنی بر اینکه ارمنستان و ایران در حال آماده شدن برای حمله به سمت «لاچین» و «قبادلی» هستند را رد کرد. سخنگوی وزارت دفاع و مشاور رئیس سازمان امنیت ارمنستان گفت: «این یک دروغ محض است و واقعیت ندارد.»

خبرگزاری «ترند نیوز» مدعی شده بود که نیروهای مسلح ارمنستان و ایران برای حمله به مناطق لاچین و قبادلی آماده می شوند. ترند نیوز به نقل از منابع دیپلماتیک مدعی شده که نیروهای منتسب به ایران اینک نزدیک مرز جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه «سیونیک» مستقر هستند.

این ادعای کذب در حالی بیان شده که «واهان کاستانیان» معاون وزیر خارجه ارمنستان اخیرا در مصاحبه با «المانتیور» گفت که اقدامات و اظهارات ایران به جلوگیری از وخامت بیشتر اوضاع بین ایروان و باکو در درگیری‌های مرزی سپتامبر ۲۰۲۲ بین دو طرف کمک کرد. 

او در این مصاحبه توضیح داد: «اطلاعاتی داشتیم که جمهوری آذربایجان در سپتامبر گذشته هنگام حمله به ارمنستان، در حال آمادگی برای حملات بزرگتر بود. اقدامات و اظهارات ایران به جلوگیری از وخامت بیشتر آن وضعیت کمک کرد.

معاون وزیر خارجه ارمنستان همچنین گفت که دستیابی به تسلیحات ایرانی در دستورکار ایروان نیست. او در خصوص اهداف باکو هم به سه موضوع اشاره کرد: «پاکسازی قومی منطقه قره‌باغ کوهستانی، ایجاد تنش نظامی گسترده در منطقه و بلاخره، سوق دادن طرف ارمنستانی به ایجاد کریدور فراسرزمینی.»

درگیری‌های مرزی دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان در سپتامبر ۲۰۲۲ باعث کشته شدن ده‌ها سرباز از دو طرف شد و هر یک طرف دیگری را مقصر آن می‌داند. رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان اخیراً درگیری‌های سپتامبر را غیر قابل اجتناب توصیف کرد.

منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی که اغلب ساکنان آن ارمنی هستند در سال ۱۹۸۸ از جمهوری آذربایجان جدا شد و در سال ۱۹۹۱ جمهوری خود را تاسیس کرد. ایروان و باکو از آن زمان بر سر این منطقه با یکدیگر در رقابت هستند. 

جنگ دوم قره‌باغ کوهستانی در نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای نخست‌وزیر ارمنستان، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و رئیس‌جمهور روسیه، پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش‌آفرینی کرد. جمهوری آذربایجان در این دور از درگیری‌ها مناطقی از جمله قره‌باغ را پس گرفت.

این دو کشور با وجود پادرمیانی روسیه همواره در خطوط مرزی درگیری‌ دارند و طرفین یکدیگر را به نقض آتش‌بس و تیراندازی به مواضع هم متهم می‌کنند

کد خبر 740773
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
    80 12
    این آذربایجانی ها هم با اسرائیل می پرند مثل اونام توهم می زنند همین ... علی‌اف رو کم داشتیم برا ما شر درست کنه
  • محمدی IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
    ما اگر هم در حال آماده شدن باشیم برای پس گرفتن است نه برای تجاوز.
  • مجید IR ۱۷:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
    25 10
    تو آویزون این کشور و اون کشور هستی نه ایران ونه ارمنستان احتیاج به اتحاد ندارند علیف مونگل باز هم آدم بفرست قرآن بخ نیزه کنند رئیس مفسد فی الارض
  • IR ۱۹:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
    5 4
    علی اف اشتباه میکنه اگه جنگی شروع بشه ترکیه هم وارد خواهد شد و پایان خوشی نخواهد داشت
  • M IR ۲۳:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
    6 6
    سلام، هنگ کنک هم یک سرزمین قرار دادی بود که انگلیس با نیرنگ و فریب از چین با قرار داد ننگین جدا شد بعد از قوی شدن چین وسر رسید قرار داد سرزمین هنگ کنگ را چین دوباره به سرزمین مادری برگرداند آذربایجان طبق قرار داد ننگین به روسیه واگذار شد الان هم ایران قوی است هم قرار داد پوره شده بلکه گذشته این یک مسئله قانونی است
  • US ۱۶:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
    2 1
    لابد دوباره مست کرده با شراب اسرائیل