چهارم مارس، روز جهانی آگاهی رسانی درباره ویروس پاپیلوما بود که به همین مناسبت نیز مرکز تحقیقات ویروس شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری کلینیک پاپیلوما بیمارستان لولاگر دانشگاه علوم پزشکی ایران کنفرانسی برگزار کردند.

دکتر سید محمد جزایری، استاد ویروس‌شناسی و رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: عفونت با ویروس پاپیلومای انسانی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های منتقل شونده از راه جنسی است که منجر به سرطان دهانه رحم و سرطان‌های دیگر می‌شود. بنابراین آگاهی و اطلاع رسانی در مورد آن می‌تواند در پیشگیری از بیماری بسیار تأثیر گذار باشد.

روز جهانی اطلاع‌رسانی در مورد ویروس پاپیلوما

دکتر سید محمد جزایری، استاد ویروس‌شناسی و رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد برگزاری اولین کنگره ویروس پاپیلوما تهران می‌گوید:  «با توجه به اینکه چهارم مارس روز جهانی اطلاع‌رسانی در مورد ویروس پاپیلوما ست، روز شنبه سیزدهم اسفند ماه ۴۰۱ همایش یک روزه ویروس پاپیلوما از ساعت هشت و سی دقیقه صبح تا هجده و سی دقیقه در محل ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

تأثیر بعضی عوامل بیماری‌زا در دنیا تأثیر عمومی، همگانی و اغلب طولانی مدت است. در این گونه موارد سازمان بهداشت جهانی و دیگر ارگان‌های مسوول در عرصه بهداشت جهانی، روز خاصی در سال را بر اساس تقویم میلادی برای بزرگداشت آن در نظر می‌گیرند. مانند روز جهانی ایدز اول دسامبر (۱۰ آذر) و ...

 بنابراین پرداختن به چنین بیماری‌هایی و همچنین عوامل ایجاد کننده آن‌ها با توجه به داده‌های علمی روز، ضروری است.

لزوم آگاهی رسانی در مورد بیماری های مرتبط با ویروس پاپیلوما

 به گفته دکتر جزایری، ویروس پاپیلوما می‌تواند عامل بروز انواع سرطان‌ها به خصوص سرطان دهانه رحم باشد که تقریباً تمام کشورهای دنیا درگیر آن هستند.

به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی و انستیتوها و مؤسسات علمی دیگر سعی در افزایش آگاهی بیماران به ویژه زنان در مورد این ویروس و رعایت نکات پیشگیری و کنترل بیماری‌های مرتبط با آن را دارند.

 البته در سال‌های اخیر این آگاهی رسانی برای مردان نیز لحاظ شده چون ویروس پاپیلوما؛ علاوه بر زنان می‌تواند در مردان هم باعث بروز انواع سرطان شود.

نخستین همایش آگاهی رسانی در مورد ویروس پاپیلوما

رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید در همایش‌های مختلف درسطح کشور همایش‌های مربوط به حوزه تخصصی زنان، کنگره‌های مربوط به اورولوژیست‌های و ... پنل‌های سخنرانی داشتیم که به ویروس پاپیلوما اختصاص داشته است ولی تا به حال همایش و نشست علمی اختصاصاً به اسم پاپیلوما نداشته‌ایم.

در واقع این اولین بار است که همایش یک روزه‌ای در خصوص ویروس پاپیلوما برگزار می‌شود که در نظر داریم در سال‌های آینده بتوا نیم به طور مرتب و همزمان با روز جهانی اطلاع‌رسانی در مورد این و یروس با تعداد روزهای بیشتر و در پنل‌های مختلف سخنرانی‌های متنوع‌تری برگزار کنیم.

کلینیک بیمارستان لولاگر؛ تنها کلینیک مجوزدار پاپیلوما

 به گفته دکتر جزایری، برگزارکنندگان این همایش مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی بالینی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران و کلینیک پاپیلومای بیمارستان لولاگر، دانشگاه علوم پزشکی ایران بودند.

 کلینیک پاپیلومای بیمارستان لولاگر تنها کلینیک مجوزدار کشور است که حدود هجده ماه است در حال سرویس دهی در این خصوص به ویژه برای بیماران ارجاع یافته از سراسر کشور است.

 بنابراین طبیعی است بعضی موضوعات سخنرانی که در این همایش ارائه شد بر اساس اطلاعات به دست آمده از این کلینیک بوده است.

هدف اصلی همایش

به گفته دکتر جزایری هدف همایش، ارتقای آگاهی و اطلاع پزشکان متخصصی بود که به صورت هدفمند انتخاب شده بودند. به آن معنا که در رابطه با ویروس پاپیلوما چهار گروه تخصصی در رده نخست کنترل این بیماری قرار دارند که به ترتیب می‌توان از متخصصان زنان زایمان، پوست و اورولوژی و همچنین گوش و حلق و بینی نام برد.

به غیز از نقش اساسی متخصصان ویروس شناسی پزشکی، تخصص‌های گروه پزشکی دیگری هم از هم ‌ در مراحلی درگیر این بیماری خواهند شد. مثلاً وقتی بیمار به سرطان مبتلا می‌شود جراح و متخصصان سرطان یا آنکولوژیست، ژنتیک پزشکی، یا دیگر متخصصان هم درگیر کنترل بیماری می‌شوند. روان پزشکان و روان شناسان بالینی، پزشکان عمومی پاتولوژیست‌ها از دیگر گروه‌های هدف برای حضور در همایش و البته همه تخصص‌های ذکر شده در زیر چتر کلینیک پاپیلوما قرار است خدمات درمانی و مشاوره‌ای انجام دهند.

برنامه های همایش پاپیلوما

 این استاد ویروس‌شناسی می‌گوید در این همایش، سی و دو نفر در دو سالن مجزا همراه با امتیاز بازآموزی سخنرانی کردند و سعی بر آن بود به طور مختصر و در حد امکان، آخرین مطالب در قالب سخنرانی در مورد کل بیماری‌هایی که عامل بروز آن‌ها ویروس پاپیلوما شناخته شده و در واقع از آن منشأ گرفته‌اند در اختیار افراد قرار گیرد.

 تفاهم نامه همکاری مشترک بین دانشگاه ایتالیایی مدنا و دانشگاه علوم پزشکی تهران

 دکتر جزایری می‌گوید در این همایش یک مهمان از دانشگاه ایتالیایی مدنا نیز برای امضای تفاهم نامه همکاری مشترک بین این دانشگاه و دانشگاه علوم پزشکی تهران در این همایش شرکت داشتند و اطلاعات مهمی در خصوص پاسخ‌دهی به واکسن پاپیلوما در زنان مبتلا به ایدز داشتند که هنوز به صورت مقاله منتشر نشده است.

در نگاه کلی می‌توان گفت نتیجه این همایش راضی بخش بود اما انتقادی که بر آن وارد کردند آن است که پنل‌ها به گونه‌ای بودند که امکان استفاده همزمان از آن‌ها وجود نداشت و برنامه به طور خلاصه و فشرده عرضه شد ه بودند.

 همچنین با توجه به مشکلات روزهای پایانی سال و روز برگزاری همایش که روز شنبه بود؛ همکاران اغلب در بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها مشغول ویزیت بیماران در بخش‌ها و درمانگاه‌ها یا جراحی در اتاق عمل بودند. با وجود این می‌توان گفت در مجموع استقبال خوبی ازبرنامه‌های همایش به عمل آمد.

کد خبر 747897

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha