از سن کم شروع به طراحی سایت کرده و اینک نه‌تنها خودش، بلکه ۴۵دهه هشتادی را مشغول کار کرده است. «ابوالفضل صادقیان‌مجد» و دوستانش سایت‌های حرفه‌ای مختلفی را طراحی کرده و می‌چرخانند.

ابوالفضل صادقيان مجد

همشهری آنلاین- ابوذر چهل امیرانی: ۱۵سایت با موضوع‌ها و زمینه‌های مختلف طراحی کرده و برای اداره و تولید محتوای هرکدام از آنها، ۳نوجوان مشغول فعالیت شده‌اند. جرقه طراحی سایت از ۱۲سالگی به ذهن «ابوالفضل صادقیان مجد» خورد؛ همان زمان که دانش‌آموز کلاس ششم بود و قصد داشت وارد مدرسه تیزهوشان شود. او در سایت‌های مختلف دنبال نمونه سئوالاتی بود تا بتواند در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان شرکت کند، اما هرچه گشت، چیزی عایدش نشد. شب امتحان خبردار شد که ممکن است مدارس به‌خاطر آلودگی هوا تعطیل شود، اما باز هم هرچه در سایت‌ها جست‌وجو کرد، متوجه نشد که مدرسه‌ها تعطیل می‌شوند یا خیر، چون خبرهای متناقضی در سایت‌ها وجود داشت و نمی‌دانست کدام یک صحت دارند. فردای آن شب هم که به مدرسه رفت، متوجه شد که امتحان برگزار نمی‌شود و مدرسه‌ها تعطیلند. وقتی به خانه برگشت، همان روز تصمیم گرفت سایت معتبری طراحی کند تا مردم به اخبار آن اطمینان پیدا کنند.

شکست در اول راه

ابوالفضل برای ادامه تحصیل وارد مدرسه نمونه دولتی شهید چمران شد. همکلاسی‌اش «علی رحیمی» متوجه علاقه او به طراحی سایت شد و به این کار تشویقش کرد. خودش نیز تلاش و شروع به طراحی سایت کرد، اما وقتی فراخوان همکاری در یک کمپین برای طراحی سایت را دید، متوجه شد باید تلاش بیشتری کند؛ چرا که فهمید طراحی سایت نیاز به مهارت‌های زیادی دارد و نمی‌تواند با دانشی که در این زمینه دارد، با این کمپین همکاری کند.

ابوالفضل برای افزایش توانایی و مهارت خود، بلافاصله پس از امتحانات و تعطیلی مدرسه، در کلاس‌های تولید محتوا و کدنویسی سایت شرکت کرد و با الفبای کار آشنا شد. سپس به‎‌جای شرکت در کلاس‌های دیگر که دوره‌های طولانی داشت، خودش دست به‌کار شد و مطالب آموزشی که در سایت‌ها وجود داشت را مطالعه کرد. به هر حال او از کودکی عادت داشت سریع‌تر به اهدافش برسد. به همین خاطر ابوالفضل در اتاقش نشست و حتی تابستان آن سال همراه خانواده‌اش به مسافرت نرفت. این تلاش شبانه‌روزی سبب شد تا پایان تابستان همان سال، سایت خبری «خبریکو» را طراحی کند که کم از سایت‌های حرفه‌ای نداشت، اما نبود تبلیغ برای معرفی سایت سبب شد تا استقبال چندانی از آن نشود.

تأمین هزینه‌ها با پول توجیبی بچه‌ها

ابوالفضل در حال مأیوس شدن بود که هنگام صحبت با دوستش «امیر رضابندی» متوجه شد سایت‌هایی وجود ندارد که بتوان در آنها موسیقی‌های روز دنیا را گوش داد. ابوالفضل به پیشنهاد دوستش اقدام به راه‌اندازی سایت موسیقی کرد که با استقبال مخاطبان زیادی مواجه شد. سپس سفارش‌های زیادی گرفت و برای اینکه بتواند به همه آنها پاسخ دهد، از دوستانش برای انجام کارها کمک گرفت. آنها یک گروه وب‌سایتی شامل ۱۵سایت مختلف در خصوص تکنولوژی، فیلم، خرید و فروش، تجارت و... راه‌اندازی کردند و اسم آن را گروه وب‌سایت‌های جامع ایرانیان گذاشتند. هزینه راه‌اندازی این گروه وب‌سایتی را هم ابوالفضل و دوستانش از پول توجیبی‌های خود تأمین کردند.

پدر ابوالفضل که تلاش پسرش و دوستانش را می‌دید، مغازه کوچکی به‌عنوان دفتر کار در اختیارشان گذاشت تا آنجا کارهایشان را ادامه دهند، اما همین همکاری سبب شد مجوز طراحی سایت‌ها به اسم پدر و مادر ابوالفضل صادر شود؛ چرا که آن زمان طی مراحل دریافت مجوز برای برای چند نوجوان سخت و حتی غیرممکن بود.

نیاز به حمایت دارند

ابوالفضل و دوستانش ۳گروه وب‌سایتی به نام‌های دمانیوز، دماتک و دماموزیک راه‌اندازی کرده و می‌چرخانند. تولید محتوا و اداره هر کدام از این سایت‌ها از سوی ابوالفضل و دوستانش و اداره می‌شود و قصد دارند فعالیت‌های خود را گسترش دهند. از تبلیغات هم به درآمد رسیده‌اند و امیدوارند نوجوان‌ها و جوان‌های بیشتری را مشغول به‌کار کنند.

«مسعود محمدی» که دبیر کار و فن‌آوری مدرسه شهید چمران و یکی از حامیان ابوالفضل و دوستانش بوده، می‌گوید: «آنها خیلی زود وارد دنیای کسب و کار و فعالیت‌های علمی جدی شده‌اند و به خوبی هم از عهده آن برآمده‌اند، اما نیاز به حمایت مسئولان دارند تا از استعداد و توانایی خود برای اشتغالزایی تعداد زیادی از نوجوان‌ها و جوانان استفاده کنند.»

کد خبر 758695

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha