ماجرا از یک سرقت بزرگ در شهر برلین آغاز شد؛ جایی که ۳سارق ماهر در شب ۲۵ژانویه دست به سرقت یکی از بزرگ‌ترین و مشهورترین جواهرفروشی‌های آلمان به نام ک.دی.و (مخفف نام کامل جواهرفروشی زنجیره‌ای Kaufhaus des Westens) زدند. این گزارش سال ۱۳۸۸ در هفته نامه همشهری سرنخ منتشر شده است.

حمله سارقان به نمایشگاه نقاشی

به گزارش همشهری آنلاین، عملیات آنها کاملا حرفه‌ای و صدالبته موفقیت‌آمیز بود اما شاید خودشان هم تصور نمی‌کردند که ماجرا در ادامه به اینجا برسد و آنها باوجود دستگیرشدن، بتوانند از چنگ قانون و محکومیت به حبس طولانی فرار کنند.

این‌روزها کارآگاهانی که مسؤول رسیدگی به این پرونده هستند به مشکل بزرگی برخورد کرده‌اند؛ سارقان این جواهرفروشی، دوقلوهای‌ همسان هستند و همین نکته می‌تواند باعث شود که دی‌ان‌ای کشف‌شده از این سارقان در محل سرقت، طبق قانون کشور آلمان بدون استفاده بماند.

دوقلوهای مورد بحث لبنانی هستند که در آلمان زندگی می‌کنند و حالا مظنونین شماره یک سرقت از جواهرفروشی «ک.دی.و» به شمار می‌آیند. پلیس می‌گوید این ۲نفر به همراه فرد سومی که تاکنون هویتش فاش نشده از سقف جواهرفروشی وارد شده و در اولین ساعات صبح۲۰ژانویه قبل از حضور صاحب نگون‌بخت مغازه جواهرات این فروشگاه را به سرقت برده‌اند.

بنا به تحقیقاتی که پلیس در این زمینه داشته آنها اول وارد سالن اصلی شده‌اند و بعد از کارانداختن همه دزدگیرها و به‌سرقت‌بردن میلیون‌ها یورو ساعت و جواهرات باارزش، آنجا را ترک کرده‌اند. اما جالب اینجاست که هنوز هیچ بیانیه رسمی‌ای مبنی بر اینکه این ۲برادر، دوقلوهای همسان هستند منتشر نشده و عکسی که این موضوع را نشان بدهد در روزنامه‌های آلمان به چشم نخورده، اما یکی از مسؤولان این پرونده که نمی‌خواهد نامش فاش شود در گفت‌وگو با روزنامه فرانکفورتر می‌گوید از همان لحظه اولی که این ۲برادر را دیده متوجه همسان‌بودن آنها شده است.

ماموران ویژه پلیس برلین برای رسیدن به محل زندگی این ۲برادر مشکل زیادی نداشتند و با آنالیزکردن لنگه دستکشی که از آنها در محل سرقت به ‌جا مانده بود به دی‌ان‌ای سارق رسیدند و چند روز بعد دفتر تحقیقات جنایی برلین یک تیم ویژه را برای دستگیری این ۲برادر به یک مکان ویژه شرط‌بندی در منطقه ساکسونی فرستاد و همه خوشحال شدند که این پرونده فقط بعد از ۱۸روز تحقیق به نتیجه رسیده و متهمان به‌زودی به پشت میله‌ها انتقال پیدا می‌کنند. ولی ماجرا پیچیده‌تر از این حرف‌ها بود.

مشکل اول این است که تیم ویژه هنوز هیچ اثری از اشیای سرقت‌شده به دست نیاورده و سارق سوم هم همچنان فراری است. اما دردسرهای تیم ویژه به این موضوع ختم نمی‌شود بلکه مهم‌ترین نکته، بی‌استفاده‌بودن دی‌ان‌ای است که به نظر می‌رسید محکم‌ترین مدرک برای محکومیت ۲برادر باشد. 

این دی‌ان‌ای در شرایط فعلی ارزشی در پرونده جواهرفروشی ک.دی.و ندارد؛ چرا؟ چون با وجود آنالیزهای پلیس، تشخیص هویت صاحب اصلی دی‌ان‌ای از بین این ۲برادر غیرممکن است. فراموش نکنید که آنها دوقلوهای همسان هستند و قانون آلمان هم اجازه آنالیزهای دقیق‌تر را در پرونده‌های جنایی نمی‌دهد؛ به همین خاطر درخواست مجدد پلیس برلین برای انجام آنالیزهای بیشتر نیز رد شده است.

این موضوع زمانی بغرنج‌تر می‌شود که بدانیم تشخیص اینکه دی‌ان‌ای مذکور به کدام‌یک از این برادرها تعلق دارد، در شرایطی خاص و با صرف هزینه‌های گزاف امکان‌پذیر است. درحال‌حاضر تیم‌هایی از دانشمندان آلمانی مشغول بررسی برای یافتن راهی ارزان‌قیمت و سریع برای حل این مشکل علمی هستند و حتی اگر هم نتیجه‌ای در یکی از آزمایشگاه‌های جهان حاصل شود، پلیس جنایی آلمان باید در انتظار تغییر قانون این کشور باشد؛ چراکه دولت این شواهد را برای صدور رای در دادگاه نمی‌پذیرد.

یکی از حقوق‌دان‌های آلمانی در این زمینه می‌گوید: «تشخیص هویت دوقلوهایی از این دست، فقط با اثر انگشت ممکن است؛ به همین خاطر پرونده سرقت از جواهرفروشی ک.دی.و یک استثنا در تاریخ جنایی آلمان است. با توجه به اینکه شواهد دیگری در دست نیست این ۲برادر شانس زیادی برای تبرئه‌شدن دارند».

امان از شباهت

این اولین بار نیست که این ۲برادر از دوقلو بودن خود سوءاستفاده می‌کنند. تحقیقات پلیس نشان می‌دهد که آنها در این کار ید تولایی دارند. هر دوی آنها دارای سابقه کیفری هستند و در گذشته از این تشابه بارها برای انجام اعمال خلاف قانون استفاده کرده‌اند. شرایط عجیب این پرونده جنایی باعث شده تا بیشتر روزنامه‌ها و نشریات معتبر آلمان به این قضیه واکنش نشان بدهند. روزنامه بیلد در گزارشی راجع به زندگی این ۲برادر از قول یکی از دوستان نزدیک آنها می‌نویسد: «آن‌ها تا حالا از یک گواهینامه رانندگی استفاده می‌کرده‌اند و پلیس منطقه ساکسونی هم این موضوع را تایید کرده است».

در همین حال روزنامه تاگس اشپیگل گزارش داده که دفتر تحقیقات جنایی دولتی آلمان (LKA) مشخصات ظاهری افرادی که در دوربین امنیتی فروشگاه ک.دی.و ثبت شده را با این ۲برادر مقایسه کرده است. آنها امیدوار بودند که با این کار بتوانند شواهدی مستقل از موضوع دی‌ان‌ای‌های پردردسر به‌دست بیاورند اما تماس‌های تاگس‌اشپیگل با دادستان عمومی برلین برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه نتیجه‌ای نداشته؛ بنابراین به نظر نمی‌رسد که شواهد قابل اعتنایی از این راه به دست آمده باشد.

داستان به همین‌جا ختم نمی‌شود

دوقلو بودن این ۲نفر واقعیتی است که شاید اگر قضیه این سرقت پیش نمی‌آمد و پلیس برای دستگیری سارقین دست به تحقیقات نمی‌زد، هرگز فاش نمی‌شد! دقیقا ۲۰سال قبل از اینکه سرقت از جواهرفروشی انجام شود مقامات آلمانی درخواست این ۲برادر برای پناهندگی را رد کرده بودند. این ۲نفر در سال۱۹۸۲در یک‌سالگی همراه والدینشان به آلمان آمدند ولی بعد از اینکه درخواست آنها برای پناهندگی رد شد مجبور شدند اقامت ۲۰ساله بگیرند.

هر دوی آنها گذرنامه ویژه خارجی‌ها را دریافت کردند و جالب اینکه در این گذرنامه‌ها تاریخ تولد یکی از آنها ۱۹۸۲و تاریخ تولد دیگری به اشتباه ۱۹۸۴ذکر شده. مشخص است که والدین آنها با علم به امکان سوء‌استفاده از شباهت فراوان ۲برادر، اطلاعات غلطی را در اختیار ماموران اداره امور پناهندگان آلمان قرارداده‌اند و به این ترتیب موضوع دوقلوبودن این ۲برادر برای ۲۰سال مخفی مانده.

در ۵ فوریه ۲۰۰۹ و با گذشت ۲هفته از ماجرای سرقت جواهرفروشی ک.دی.و  یکی از برادرها درخواست رسمی اقامتش را تحویل مسؤولان اداره مهاجرت آلمان داد. این اتفاق زمانی افتاد که دولت آلمان طی یک نامه رسمی در ۲ فوریه از برادر دیگر خواسته بود خاک آلمان را ترک کند. با این همه هنوز هم سرنوشت قطعی این ۲برادر مشخص نشده و مسؤولان قضائی آلمان به رسانه‌ها وعده داده‌اند که تا پایان ماه مارس در این مورد تصمیم نهایی را اتخاذ کنند.

یکی از آن‌ها که در زندانی در شهر ‌هانوفر به سر می‌برد در ۱۷فوریه به زندان موابیت در برلین منتقل شد و برادر دیگر که در زندان شهر کوچک لونبرگ بازداشت بود ۳روز بعد به برادرش ملحق شد. حالا همه روزنامه‌های آلمان منتظر بازشدن گره این معمای پیچیده هستند. 
 

کد خبر 761554
منبع: همشهری سرنخ

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سرنخ

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha