ورزشکار باید علاوه بر قهرمانی و کسب مدال به‌دنبال منش پهلوانی باشد. خط‌مشی ما این است که قهرمانان برمبنای چارچوب ارزش‌های حاکم برجامعه ایرانی- اسلامی عمل کنند.خوشبختانه بانوان مدال‌آور بسیاری در مسابقات بین‌المللی و آسیایی و...بر سکوی افتخار ایستاده‌اند و الگویی برای همه دختران و بانوان مسلمان هستند

صدیقه کعبی‌زاده

به گزارش همشهری آنلاین، صدیقه کعبی‌زاده، ۲۵ سال سابقه فعالیت در حوزه ورزش بانوان دارد. او سال‌ها معاون ورزش بانوان استان خوزستان، معاون ورزش بانوان استان اصفهان، دو دوره نایب‌رئیس فدراسیون والیبال بانوان، نایب‌رئیس فدراسیون جودوی بانوان و دبیرکل فدراسیون جودو بوده و اکنون هم یکی از کارشناسان ورزش وزارت ورزش و جوانان است. کعبی‌زاده در این سال‌ها شناخت خوبی از نیازها، کمبودها و مشکلات بانوان ورزشکار و مدال‌آوران عرصه‌های بین‌المللی و ملی پیدا کرده و معتقد است با توجه به روند صعودی فعالیت‌های بانوان در عرصه ورزش، زمینه استفاده از ظرفیت‌ها و استعدادهای بانوان در عرصه ورزش رشد کمی و کیفی داشته است. در گفت‌وگو با کعبی‌زاده، به چگونگی حمایت از ورزش بانوان پرداخته‌ایم و به‌دنبال پاسخ این سؤال بوده‌ایم که مسئولان و مدال آوران چه وظیفه‌ای در قبال ورزش ملی و قهرمانی برعهده دارند؟
او دراین باره می‌گوید: «در کنار قهرمان‌پروری، باید به مسائل فرهنگی هم توجه شود. باید فرهنگ اصیل ایرانی- اسلامی را به ورزشکاران آموزش دهیم. قهرمان‌های ملی و بین‌المللی باید خط قرمزها را بدانند. آنها نمایندگان ایران هستند و به همان اندازه که به مدال‌آوری فکر می‌کنند باید از فرصت حضور در مسابقات استفاده کنند و الگویی برای معرفی فرهنگ ایرانی‌- اسلامی باشند. در کنار همه حمایت‌هایی که از ورزشکاران می‌شود باید به‌دنبال ترویج و تعمیق فرهنگ ایرانی باشیم. ورزشکار وقتی در مسابقات خارج از کشور شرکت می‌کند باید با رویدادها و مناسبت‌های ملی، مذهبی و تاریخی آشنا باشد تا وقتی از او سؤال شد بتواند به خوبی پاسخ دهد. مدال‌آوری مهم است، اما به چه قیمتی؟ ورزشکار باید علاوه بر قهرمانی و کسب مدال به‌دنبال منش پهلوانی باشد. خط‌مشی ما این است که قهرمانان برمبنای چارچوب ارزش‌های حاکم برجامعه ایرانی- اسلامی عمل کنند. خوشبختانه بانوان مدال‌آور بسیاری در مسابقات بین‌المللی و آسیایی و... بر سکوی افتخار ایستاده‌اند و الگویی برای همه دختران و بانوان مسلمان هستند. تمام ورزشکارانی که با این چارچوب‌ها رشد کرده‌اند دردل مردم جاودانه مانده‌اند.»
منش پهلوانی را نهادینه کنیم
صدیقه کعبی‌زاده، کارشناس وزارت ورزش و جوانان: مدال‌آوری بانوان در مسابقات آسیایی، جهانی و المپیک به‌خصوص در رشته‌هایی که تا پیش از این موفق به کسب مدال نشده بودند، نشان‌دهنده این موضوع است که ورزش بانوان هم از نظر کمی و هم از نظرکیفی روند صعودی داشته و می‌توانیم اذعان کنیم که زیرساخت‌ها و استفاده از ظرفیت‌ها و فرصت‌سازی برای ظهور و بروز استعدادهای ورزش بانوان فراهم شده است. به‌طور قطع استعدادهای فراوانی در کشور داریم و چنانچه این حمایت‌ها بیشتر شود، مطمئنا آمار حضور بانوان در عرصه قهرمانی، مدال‌آوری و افتخارآفرینی افزایش خواهد یافت. در ورزش‌های همگانی هم با توجه به رویکرد سلامت محور، شاهد روند رو به رشد مشارکت بانوان در فعالیت‌های ورزشی هستیم که نمی‌توان نقش شهرداری‌های مناطق در ایجاد اماکن عمومی ورزشی و بوستان‌های مختص بانوان را نادیده گرفت.
بهره‌مندی از امکانات مساوی
ورزشکاران به‌ویژه در ورزش‌های انفرادی برای رسیدن به قله قهرمانی مراحل استعدادیابی تا استعدادپروری و نخبه‌پروری را طی می‌کنند. آنها از سوی وزارت ورزش و نهادهای مربوطه مورد حمایت قرار می‌گیرند و هیچ تفاوتی هم میان آقایان و بانوان در این مراحل وجود ندارد. شرکت در دوره‌های اختصاصی و بهره‌مندی از بهترین مربیان ایرانی و در برخی موارد مربیان خارجی، شرکت در اردوهای تمرینی و تورنمنت‌های بین‌المللی ازجمله امتیازات درنظر گرفته شده برای بانوان و آقایان ورزشکار است تا شانس مدال‌آوری در رشته‌های انفرادی را بالاتر ببریم. هر ورزشکاری وقتی مدال کسب می‌کند حق دارد که مورد توجه قرار بگیرد و هیچ استثنایی هم میان بانوان و آقایان قائل نیستیم. وزارت ورزش و جوانان هر ساله مراسمی را برگزار می‌کند و برمبنای منابعی که در اختیار دارد از بانوان و آقایان مدال‌آور ورزش کشور تجلیل می‌کند اما در سطح استان‌های کشور و سایر دستگاه‌های اجرایی قضیه فرق می‌کند و گاهی شاهدیم که تفاوتی را میان تجلیل از ورزشکاران درنظر می‌گیرند. به‌نظرم لازم است مسئولان امر در حوزه ورزش و دستگاه‌های اجرایی نگاه حمایتی بیشتری به قهرمانان داشته باشند. آنها از زندگی، تحصیلات و آسایش خود گذشته‌اند تا برای کشور و مردم‌شان افتخارآفرینی کنند. بنابراین نباید تفاوتی میان تجلیل یا اشتغال‌زایی بانوان ورزشکار و آقایان قائل شوند. بهتر است یک سیاست واحد اعمال و هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی استان‌ها ایجاد شود تا به یک قهرمان بیش از اندازه توجه نشود و قهرمان دیگر فراموش شود. البته طبیعی است که با توجه به سطح قهرمانی و مدال‌آوری در مسابقات المپیک، آسیا و جهانی پاداش‌های درنظر گرفته شده متفاوت باشد اما به‌طورکلی نباید میان بانوان و آقایان مدال‌آور تفاوتی قائل شد. وزارت ورزش و جوانان براساس دستورالعمل‌های ابلاغی سهمیه‌ای را برای جذب قهرمانان به‌منظور اشتغال در وزارتخانه درنظر گرفته و تفاوتی هم در استخدام زنان یا مردان نیست. البته سهم استخدام قهرمان‌ها در سایر دستگاه‌ها هم باید لحاظ شود تا زنان و مردان قهرمان و مدال‌آور بتوانند در سایر دستگاه‌های دولتی استخدام شوند.

کد خبر 777351
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha