روزنامه نیویورک تایمز به نقل از کارشناسان و با استناد به عکس ها، ویدئوها و تصاویر ماهواره ای اعلام کرد که رژیم صهیونیستی دستکم از دو بمب با وزن دو هزار پوند (حدود ۹۰۷ کیلوگرم) برای حمله به اردوگاه جبالیا در شمال غزه استفاده کرده است.

بمباران «اردوگاه جبالیا»

به گزارش همشهری آنلاین از این روزنامه آمریکایی، اگرچه رژیم اسرائیل ادعا می کند در این حمله فرمانده حماس، جنگجویان و شبکه ای از تونل های زیرزمینی مورد استفاده آنها را هدف قرار داده است، اما شواهد و تحلیل ها نشان می دهد که ارتش این رژیم برای نیل به اهداف خود دستکم دو بمب دو هزار پوندی را در این منطقه غیر نظامی فرو ریخته است.

براساس گزارش ها، دو گودی ایجاد شده توسط این بمب ها تقریبا ۴۰ فوت عرض دارند که ابعاد آن بر اساس مطالعه فنی انجام شده در سال ۲۰۱۶ از سوی یک مرکز مشاوره تحقیقات مهمات، با انفجارهای زیرزمینی ناشی از استفاده از چنین سلاح هایی در خاک شنی و سبک مطابقت دارد.

این گزارش به نقل از مقامات بیمارستانی از کشته شدن ده ها غیرنظامی در این حمله و زخمی شدن صدها نفر دیگر خبر داد و نوشت: اگرچه استفاده اسرائیل از این بمب ها که دومین نوع از بمب های سنگین در زرادخانه تسلیحاتی اش است، غیرعادی نیست، چون ارتش با استفاده منظم از آنها زیرساخت های زیرزمینی را هدف قرار می دهد، با این وجود بکارگیری این بمب ها در یک منطقه پرازدحام مانند جبالیا، سوالاتی را بر می انگیزد مبنی بر این که آیا استفاده از این بمب ها با اهداف بیان شده رژیم صهیونیستی برای توجیه کشتار بالای غیرنظامیان و گستردگی تخریب ها تناسبی دارد یا خیر.

مارک گارلاسکو یکی از نویسندگان تحقیق اخیر نیویورک تایمز در این خصوص گفت: این بمب ها دارای یک «فیوز تاخیری» هستند که انفجار را تا یک هزارم ثانیه به تاخیر می اندازد و با رسیدن به عمق بیشتر، قدرت تخریبی آن افزایش یابد.

این بمب ها به طور معمول با کیت های هدایت شونده موسوم به «مهمات حمله مستقیم مشترک» مجهز می شوند و آن را به سلاح های هدایت شونده دقیق با استفاده از جی پی اس تبدیل می کند.

کارلاسکو که به عنوان مشاور نظامی برای شرکت بین المللی پاکس (بزرگترین شرکت حامی صلح در هلند) کار می کند، افزود: از روی تصاویر معلوم نبود که آیا این بمب ها به کلاهک های سنگرشکن مجهز بودند یا خیر. این کلاهک ها برای نفوذ در ساختارهای نظامی طراحی شده اند. رژیم اسرائیل علنا مدعیست که هدف از این حمله، حمله به رهبر حماس در یک سنگر زیرزمینی بوده است.

نیویورک تایمز با اعلام اینکه بدون دسترسی به مکان حمله نمی تواند وجود تونل های زیرزمینی در آن را تایید کند، به نقل از جرمی بنی (Jeremy Binnie) مدیر بخش خاورمیانه و آفریقا در یک شرکت جهانی اطلاعات دفاعی جیمز نوشت: بزرگترین بمبی که اسرائیل در انبار تسلیحاتی خود دارد تنها یک بمب به وزن ۴ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار پوند است.

این گزارش افزود: ۸۳ کشور، از جمله امریکا (به جز رژیم صهیونیستی)، متعهد شده اند به دلیل احتمال آسیب رساندن به غیرنظامیان، «در شرایط مقتضی از استفاده از این قبیل سلاح های انفجاری در مناطق پرجمعیت خودداری کنند».

کد خبر 804379
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha