سیزدهمین نمایشگاه کار با هدف اشتغالزایی دانشجویان برگزار می شود. دانشگاه صنعتی شریف بانی این اقدام خوب است. این دانشگاه امکانی را فراهم کرده تا دانشجویان در محیطی به دور از دغدغه شغل مورد علاقه خود را پیدا کنند.

خانواده

همشهری آنلاین:گروه خانواده-مژگان مهرابی:اگر بخواهیم رویکرد آن را بهتر توصیف کنیم، در واقع این مرکز علمی با نگاه حمایتی خود، گام بزرگی در راستای رونق اقتصادی، بهره گیری از توانمندی نخبه ها و کاهش مهاجرت افراد تحصیل کرده به خارج از کشور برداشته است. نمایشگاه کار هر ساله تعداد قابل توجهی از دانشجویان را با مدیران شرکت ها و سازمان ها آشنا کرده و زمینه اشتغال آنها را فراهم می کند. امسال هم در 21 آبان ماه این اتفاق خواهد افتاد و طبق آمار گفته شده به نقل از «پیمان دلاوری» دبیر نمایشگاه کار، حدود 8 هزار نفر برای بازدید و ارسال رزومه اقدام کرده اند. اینکه دانشجویان باید چه امتیازی برای شرکت در نمایشگاه کار داشته باشند را از زبان دلاوری جویا می شویم.

اشتغالزایی به روش دانشگاه شریف

قرار است در چند روز آینده نمایشگاهی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شود. نمایشگاهی که هم ظاهر و هم رویکردش با دیگر نمایشگاه هایی که در جای جای این شهر بزرگ دایر می شود فرق دارد. در آن نه خبری از صنایع دستی است و نه وسیله ای برای فروش وجود دارد. «نمایشگاه کار» ماهیتش جور دیگری است. در اینجا زمینه کاریابی فراهم می شود. ده ها کارفرما از شرکت ها و سازمان های مختلف در نمایشگاه حضور پیدا می کنند تا با دانشجویان جویای کار گفت و گو کرده و از آنها دعوت به همکاری می کنند. پیمان دلاوری دبیر نمایشگاه کار در این باره می گوید:‌ «روش کاریابی در نمایشگاه کار با دیگر سازمان ها و نهادها تفاوت ویژه ای دارد. در این جا کارفرما با افرادی روبروست که همه نخبه علمی هستند و می توانند در فضای کاری تاثیر زیادی داشته باشند. گفت و گوی کارجو و کارفرما باعث می شود از ظرفیت های فکری و روش کاری هم مطلع شوند. دانشجو می تواند توانمندی خود را محک بزند و به طور ملموس با بازار کار آشنا شوند. اینکه ایده آل او چقدر به ایده آل شرکت ها نزدیک است. و نکته مهم دیگر، با توجه به شرایط شرکت ها، آن جایی که امتیاز بیشتری دارد انتخاب می کند.» البته فقط دانشجویان نیستند که از برگزاری این نمایشگاه نهایت استفاده را می برند. شرکت های خصوصی و سازمان ها هم خود را می سنجند و بین شان رقابتی به وجود می آید که از بین نخبه ها بهترین ها را انتخاب کنند. دلاوری می گوید:‌ «برای سازمان ها و شرکت ها برگ برنده ای است که از نخبه های کشور برای پیشبرد کارهای خود استفاده کنند.»

آینده ای روشن با شغل خوب و پردرآمد

اما هدف از اجرای این نمایشگاه چیست و چرا دانشگاه شریف چنین طرحی را در برنامه های خود گنجانده است؟ دلاوری در این باره می گوید:‌ «موقعیت شغلی یکی از دغدغه های دانشجویان به خصوص نخبه هایی است که توانمندی بالایی دارند. اغلب آنها بعد از فارغ التحصیلی برای اشتغال دست به کار می شوند اما گاها کاری که با رشته تحصیلی شان مرتبط باشد پیدا نمی کنند. یا مجبورند در جایی مشغول فعالیت شوند که تسهیلات رفاهی چشمگیری ندارد. مهمتر اینکه باید سابقه کار داشته باشند. وقتی فرد با چنین مشکلاتی روبرو می شود از پیدا کردن کار خسته شده و ترجیح می دهد برای داشتن موقعیت بهتر به کشورهای دیگر مهاجرت کند.» او در ادامه می افزاید:‌ «دانشگاه شریف برای کاهش مهاجرت نخبه ها این امکان را فراهم کرده تا سازمان ها و شرکت های خصوصی پای کار بیایند. کارجوها رزومه کاری و تحصیلی خود را ارائه می دهند. به راحتی و بی واسطه با با مدیران شرکت ها گفت و گو می کنند و ارزیابی می شوند.» البته کارجوها صرفا از دانشجویان دانشگاه شریف نیستند. آمار بچه های شریف به 25 درصد می رسد و بقیه از دیگر دانشگاه های تهران هستند. دلاوری می گوید:‌ «نخبه های ایرانی مختص دانشگاه شریف نیستند. در هر دانشگاهی اعم از دولتی یا آزاد و حتی پیام نور دانشجوی نخبه وجود دارد.

8 هزار بازدید کننده از نمایشگاه کار

به گفته دلاوری، تعداد شرکت کنندگان در نمایشگاه، با توجه به مدارک ارسال شده، حدود 8 هزار نفر تخمین زده می شود. البته خیلی از آنها به هدف آشنا شدن با بازار کار و شرکت ها به این نمایشگاه می آیند. او می گوید:‌ «شغل های پیشنهادی بسته به حوزه عملکرد شرکت یا سازمان دارد. بعضی از آنها نیروی پاره وقت می خواهند و بعضی نیاز به نیروی تمام وقت دارند. البته خیلی از آنها پروژه ای کار در نظر می گیرند.» نمایشگاه کار از 21 تا 23 آبان ماه در سالن شهید جباری دانشگاه شریف برگزار می شود. از امروز تا تاریخ برپایی نمایشگاه،‌ دانشجویان مجاز هستند رزومه خود را به سایت نمایشگاه کار ارسال کنند. این نمایشگاه از 12 سال پیش فعالیت می کند و هر سال بازخورد خوبی داشته است. دانشگاه شریف بانی آن است و شرکت «باما کار شریف» مجری آن است.

همه دانشجویان حق دارند در نمایشگاه کار شرکت کنند

محمد شریف خانی معاون سرمایه انسانی و مالی دانشگاه صنعتی شریف تا سال گذشته دبیر نمایشگاه کار بود و امسال این مسئولیت را برعهده دلاوری نهاده است. او برگزاری نمایشگاه را فرصتی برای استخدام نیروهای متخصص و توانمند می داند و می گوید:‌ «شرکت در نمایشگاه محدودیت سنی یا تحصیلی ندارد. هر کس در هر مقطع تحصیلی می تواند رزومه خود را به وب سایت نمایشگاه ارسال کند. بیش از 60 درصد افرادی که شرکت کرده اند، مدرک کارشناسی ارشد و دکترا دارند. دانشجویان سال دوم و سوم هم داریم که با هدف کارآموزی می آیند. می خواهند فضای کسب و کار را بشناسند. در حاشیه این نمایشگاه ۱۸ گارگاه آموزشی برگزار می شود که شرکت در این کارگاه ها برای بازدیدکنندگان رایگان است.» به باور شریف خانی هدف پیشرفت علمی و رونق اقتصادی کشور است و امکانات در نظر گرفته شده نباید خاص دانشجویان یک دانشگاه باشد. بنابراین شرایطی فراهم شده که همه دانشجویان بتوانند استفاده کنند.

اما فرایند جذب و استخدام به چگونه است؟ این سوال را شریف خانی پاسخ می دهد: «کارجویان بعد از ارسال رزومه خود و بازدید از نمایشگاه، اطلاعاتشان بررسی می شود و با توجه به اینکه در کدام رشته تحصیلی درس می خوانند و از کدام دانشگاه شرکت کرده اند دسته بندی می شوند. این کار زمان بر است و بین 3 تا 5 ماه زمان بر است.»

بد نیست بدانید:

45 شرکت و سازمان خصوصی برای جذب کارجو در نمایشگاه کار حضور پیدا کردند.

51 درصد دانشجوی خانم و 49 درصد دانشجوی آقا در وب سایت ثبت نام کرده اند.

در سال های 96 تا 98 آمار فرصت های شغلی از 600 به 760 افزایش پیدا کرده است. امسال 800 فرصت شغلی برای دانشجویان ایجاد شده است.

60 درصد از بازدیدکنندگان نمایشگاه کار، دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف هستند.

کد خبر 804407

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha