شاغلان در اروپا، وضعیت بهتری نسبت به بخش‌های زیادی در دنیا دارند اما اینکه در کدام کشور باشند، تفاوت زیادی در درآمد آنها ایجاد می‌کند.

دلار- یورو

همشهری آنلاین: براساس آماری که به‌تازگی منتشر شده، شاغلان در سوئیس و ایسلند بیشترین حقوق را در اروپا می‌گیرند، درحالی‌که کشورهای جمهوری چک و پرتغال کمترین حقوق را به کارگران می‌دهند.
قوانین کار متفاوت، تقاضا، تورم و موارد دیگر، باعث شده شکاف عمیقی در پرداخت دستمزد در کشورهای اروپایی ایجاد شود؛ درحالی‌که در سوئیس میانگین دستمزد پرداختی در سال نزدیک به ۱۰۷ هزار یورو است، در بلغارستان کارگران سالانه به‌صورت میانگین کمتر از ۱۳ هزار یورو دستمزد دریافت می‌کنند.
براساس آماری که اداره آمار اتحادیه اروپا منتشر کرده، بیشترین دستمزدها در سال‌۲۰۲۲ را کشورهای سوئیس (۱۰۶ هزار ۸۳۹ یورو)، ایسلند (۸۱ هزار و ۹۴۲ یورو)، لوکزامبورگ (۷۹ هزار و ۹۰۳ یورو)، نروژ (۷۴ هزار و ۵۰۶ یورو) و بلژیک (۷۰ هزار و ۲۹۷ یورو) داشته‌اند، درحالی‌که کمترین دستمزدها را در کشورهای بلغارستان (۱۲ هزار و ۹۲۳ یورو)، رومانی (۱۴ هزار و ۵۰۰ یورو)، کرواسی (۱۷ هزار و ۸۴۲ یورو)، مجارستان (۱۸ هزار و ۲۷۴ یورو) و لهستان (۱۸ هزار و ۱۱۴ یورو) داشته‌اند.
براساس این گزارش اداره آمار اروپا، میانگین دستمزد ساعتی ۳۰.۵ یورو بوده است. میانگین درآمد سالانه برای کارمندان مجرد بدون فرزند هم ۲۶ هزار و ۱۳۶ یورو بوده است. زوج‌های شاغل با ۲ فرزند هم به‌صورت میانگین سالانه ۵۵ هزار و ۵۷۳ یورو در سراسر اروپا دریافت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:


میانگین خالص دستمزد سالانه هم در اتحادیه اروپا و هم در حوزه یورو کمی افزایش داشته، اما به اندازه‌ای که قبلا پیش‌بینی می‌شد، نبوده است. یک دلیل عمده آن، کاهش بهره‌وری به‌خصوص در پی بحران مالی جهانی بود. مسئله تورم‌ و همینطور سطوح بالاتر بیکاری هم در این مسئله بی‌تأثیر نبوده است.
معمولا بالاترین دستمزدها در اروپا در بخش‌های مالی، بیمه، برق، معدن، فناوری اطلاعات، خرده‌فروشی و آموزش پرداخت می‌شود. در مقابل، پایین‌ترین دستمزدها در بخش‌های پشتیبانی اداری، اقامتگاهی و ساخت‌وساز است.
دلیل این دستمزد بالا در سوئیس، بخش قدرتمند بانکداری و مالی در این کشور است. این کشور همچنین در مقایسه، مالیات کمتری می‌گیرد. دستمزدها در ایسلند هم به‌خاطر سهم بزرگ بخش خصوصی بانکداری در این کشور است. شرایط بعد از همه‌گیری کرونا هم کمی بهتر شده و بخشی از این افزایش حقوق، به آن مربوط می‌شود. ایسلند یکی از گران‌ترین کشورهای دنیاست که تورم در آن به‌صورت مداوم بالاست و به همین‌خاطر، کارگران باید درآمد بالایی داشته باشند تا بتوانند از پس خرج زندگی در این کشور بربیایند.
در مقابل، اوضاع در بلغارستان چنان بد است که کارگردان دسته‌دسته این کشور را ترک می‌کنند تا در بخش‌های شکوفاتر اروپا کار کنند. آموزش و تحصیلات پایین، فقر مزمن و دسترسی کم به آموزش حین خدمت، باعث کاهش دستمزدها شده است.
به‌صورت کلی تورم در اروپا پایین‌تر آمده و از ۱۰.۶ در پاییز۲۰۲۲ به ۲.۹ در پایین امسال رسیده است. با این حال، تورم مواد غذایی همچنان بالاست و هزینه زندگی را در اوپا بالا برده است.

کد خبر 810471

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اروپا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha