مجموع نظرات: ۲
شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۰:۳۶
۰ نفر

کینه خصلت ناپسندی که بعضی ها با خود یدک می کشند. کافی است کسی بهشان بدی کند یا آن طور که انتظار داشتند رفتار نکند، کینه او را به دل می گیرند و حاضر نیستند تحت هیچ شرایطی از خطای طرف مقابل بگذرند.

کینه ورزی

همشهری آنلاین - مژگان مهرابی: حتی اگر فرد خاطی بارها ازشان عذرخواهی کند باز هم او را نمی بخشند.کینه خصلت ناپسندی که بعضی ها با خود یدک می کشند. کافی است کسی بهشان بدی کند یا آن طور که انتظار داشتند رفتار نکند، کینه او را به دل می گیرند و حاضر نیستند تحت هیچ شرایطی از خطای طرف مقابل بگذرند. حتی اگر فرد خاطی بارها ازشان عذرخواهی کند باز هم او را نمی بخشند. این دسته افراد با کینه توزی هم زندگی را به کام خود تلخ می کنند و هم به روابط فامیلی یا خانوادگی خود لطمه می زنند. مریم عابدی مبلغ دینی و مشاور مذهبی صحبتش را با مثالی از یکی از علما شروع می کند: «فرد کینه توز به مثابه کسی است که یک گونی پیاز گندیده را با خود حمل می کند و همه جا می برد. گونی پیاز همان بغضی است که از دیگران به دل دارد.» افراد کینه ای حافظه قوی دارند. بدی ها را خوب به یاد دارند و تحت هیچ شرایطی نمی خواهند آنها را از ذهن خود بیرون کنند. او در ادامه می افزاید: «افراد کینه ای بسیار حساس و زودرنج هستند و اگر چیزی به میل شان نباشد، نمی توانند به راحتی از آن گذر کنند. نکته دیگر اینکه مرتب با افکار منفی زندگی می کنند. نسبت به همه چیز و همه کس بدبین هستند. اگر اتفاق بدی رخ دهد به جای اینکه کمی در عملکرد خود تمرکز کنند، بیشتر دیگران را مقصر می دانند.»

بیماری های ناشی از کینه ورزی

کینه ورزی علاوه بر آشفتگی فکری صدمه جبران ناپذیری به جسم می زند. ریشه بعضی از بیماری ها مثل کمر درد و یا گرفتگی عضلات، سردرد، سرگیجه و اسپاسم معده و حتی سرطان ناشی از خشم های سرکوب نشده است. عابدی مثال می زند: «وقتی از سوی فردی مورد اهانت، تحقیر یا بی احترامی قرار گرفته ایم مثل کسی هستیم که با چاقو زخمی شده ایم. حال می توانیم این چاقو را در جسم خود نگه داریم یا آن را از بدن خود بیرون آورده و زخم را درمان کنیم. کینه هم مثل همین زخم چاقوست. اگر فرد خاطی را ببخشیم در واقع به جسم و روان خود احترام گذاشته ایم. از امام هادی(ع) نقل شده است کینه ورزی همچون زغال داغی می ماند که با هدف پرت کردن به سمت فرد دیگری در دست خودمان نگه داشته ایم و این خودمان هستیم که می سوزیم.»

به دادن هدیه دل دیگران را به دست آورید

اما راهکاری که این مبلغ دینی برای از بین بردن کینه توزی پیشنهاد می دهد، اینکه اگر با حرف یا عمل خود کسی را رنجانده ایم با یک عذرخواهی او را راضی کنیم. حتی اگر شما خطایی سرنزده و فرد دیگری مقصر است به جای جروبحث کردن، فرد دلخور شده را با کلامتان آرام کنید. برای او هدیه بگیرید. برای روابط خود احترام قائل شوید و نگذارید مسائل پیش پا افتاده بین تان فاصله ایجاد کند. البته افراد کینه توز هم باید توجه کنند در صورت پافشاری روی خصلت بد خود فقط دوستان و آشنایان خود را از دست می دهند و دیگر آدم ها تمایلی ندارند با آنها ارتباط برقرار کنند.»

کد خبر 814119

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • Borzoo NO ۰۲:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
    2 0
    دروغــــــــــــــــــــــــــه