در قوطی عطارهای امروز همه چیز پیدا می شود. از داروی ضد سرطان و دم نوش های درمانی دیابت تا شربت های گیاهی برای تقویت قوای جنسی و انواع قرص های لاغری.

داروی لاغری

همشهری آنلاین - مژگان مهرابی:البته در بعضی از آنها داروهای ترک اعتیاد هم پیدا می شود. اکثر عطارها دیگر حکیم باشی های با تجربه نیستند.

با ورود به عطاری ها آنچه انتظار می رود،شامه نوازی عطر گیاهان دارویی است. بوی خوش گیاه بابونه و گل محمدی. ظرف های پر از نسترن و افسنطین. اما آنچه نگران کننده است انواع شربت و قرص هایی هستند که روی هم قطار شده است. در انتهای مغازه جایی که جلوی چشم است، کاغذی روی قفسه چسبانده شده است: «داروی لاغری» نامش برای هر کسی که از اضافه وزن رنج می برد وسوسه کننده است. مرد عطار به خواسته مشتری یکی شان را بیرون می آورد. «فلوردو ۱۸۹ هزار تومان»از اثرات خوب آن می گوید و اینکه با خوردن آن در مدت یک ماه ۳ کیلو وزن کم می شود. بعد از کلی تبلیغ وقتی تردید مشتری را می بیند ترکیبات آن را بلند می خواند: «سیاتوسه. علف طلایی، نعناع فلفلی، ختمی و آنگه دان.» مرد داروی دیگری تجویز می کند: «قرص زردچوبه هم داریم. آن هم لاغر کننده است. عارضه هم ندارد.» او به ترکیباتش اشاره نمی کند و می گوید: «اگر قرار باشد ترکیباتش را بگوییم که شما هم فردا می روی همان را درست می کنی.»

قرص های لاغری ایرانی زیاد است. اما آقای عطار تاکید می کند که تاثیرش بگیر و نگیر دارد. او برای جذب مشتری قرص های لاغری خارجی را هم معرفی می کند. «پاپایا، گلوریا و رزبری هر عدد قرص آن ۲۰ هزار تومان است و در هر بسته ۳۰ عدد وجود دارد. می شود ۶۰۰ هزار تومان.در ماه بین ۱۰ تا ۱۲ کیلو کم می کند.» او با اینکه می داند داخل این قرص ماده مخدر آمفتامین وجود دارد اما به راحتی درباره اش تبلیغ می کند. جالب اینجاست که خانم ها گرایش زیادی به خرید آن دارند و ترجیح می دهند آلوده به مواد مخدر شوند اما وزن خود را کم کنند.

متادون و ترامادول نداریم!

عطاری بعدی مغازه ای نسبتا بزرگ است که روی شیشه اش نوشته شده: «متادون و ترامادول نداریم! لطفا سوال نفرمایید» همین جمله باب صحبت با او را باز می کند. حسین موسوی می گوید: «بعضی از عطاری ها متادون را به اسم داروی ترک اعتیاد دست مشتری می دهند. این ماده مخدر به جای اینکه باعث ترک اعتیاد شود، بدتر فرد را گرفتار می کند. من نمی فروشم.» نکته دردناکی که موسوی به آن اشاره می کند، عرضه داروی ترک اعتیاد در عطاری هاست. او ادامه می دهد: «بیشتر کسانی که ترامادول و متادون می خرند بچه محصل هستند. درد اینجاست که اغلب دختر هستند. این شغل از پدر و پدربزرگم به من رسیده است. ما خانوادگی عطار هستیم. اما حالا نگاه کنید در یک خیابان چند تا عطاری وجود دارد. مگر مردم چقدر گل گاوزبان و سنبل الطیب می خرند؟ سوددهی آن ها برای فروش این جور چیزهاست.»

مغازه سوم؛ بزرگ و پر رفت و آمد. نامش عطاری است اما در آن گیاه دارویی دیده نمی شود. آنچه خیلی به چشم می آید، بنر بزرگی است که روی دیوار آویزان شده است. «داروی تقویت جنسی، افزایش انرژی و کاهش ریزش مو.» مرد عطار درباره آن توضیح می دهد: «رد جینسینگ ۱۱۰ هزار تومان. اما ایکس اید گلدن ۶۰۰ هزار تومان. اگر ارزان تر بخواهید شربتش را هم داریم. ایرانی است و ۶۰ هزار تومان»زیستگاه جینسینگ به کشور کره و چین برمی گردد و در واقع تقویت کننده قوای جنسی و انرژی زا است. این گیاه پای ثابت عطاری هاست. از هر ۱۰ مغازه ۸ عطاری درباره این داروی گیاهی تبلیغ کرده و نامش را با خط درشت به در و دیوار مغازه چسبانده اند. اما در کمتر عطاری به صورت گیاه فروخته می شود و بیشتر در قالب کپسول یا شربت در آمده است.

بیشتر بخوانید:اجاره خانه های بالا پانسیون نشینی را در پایتخت افزایش داد | این جوانها به امید کار و بار بهتر راهی پایتخت شده اند

اجناس نقره ای در ضایعاتی ها | کیمیاگران نقره استخراج می‌کنند

۳۴ میلیون ایرانی عاشق گیم | ایرانیها روزی ۹۰ دقیقه در فضای مجازی و پای بازیها سیر می کنند

این غذاها بوی زندگی می دهد

کد خبر 822003

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار گزارش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha