مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۶
۰ نفر

کج‌شدن برج میلاد، پس‌فرستادن کوه نور توسط ملکه انگلیس یا اخبار فوت چهره‌های سرشناس، همه دروغ‌هایی هستند که در یک روز یعنی صبح سیزدهم فروردین شکل گرفتند و پایان همان روز عمرشان به سر آمد؛ شایعه‌هایی که به «دروغ سیزده» معروفند و بیشتر قرار است شما را شگفت‌زده و سرگرم کنند.

دروغ سیزده

به گزارش همشهری آنلاین، حالا سؤال اینجاست که اصلا این دروغ‌ها در روز سیزدهم فروردین از کجا آمد؟ ماجرا به رسم دیرینه خارجی‌ها در روز اول آوریل برمی‌گردد. در برخی از کشورها ازجمله بریتانیا، اتریش، نیوزیلند و زیمبابوه دروغ‌گویی در این روز از صبح تا ظهر ادامه پیدا می‌کند و شخصی که پس از ظهر دروغی بگوید احمق آوریل (AprilFool) لقب می‌گیرد. اما در کشورهای دیگر این دروغگویی که بیشتر شبیه به شوخی است، تا پایان روز ادامه دارد.

یکی از جالب‌ترین دروغ‌های اول آوریل را بی‌بی‌سی در سال ۲۰۰۸داشت. این شبکه گزارشی از کشف نوعی پنگوئن پرنده در قطب جنوب پخش کرد که در این گزارش یک فیلم تلویزیونی از پنگوئن‌ها و پرواز آنها تا جنگل‌های آمازون پخش شد.

گمانه‌زنی‌های مختلفی در مورد ریشه این رسم مطرح است. یکی از معروف‌ترین آنها، پیدایش دروغ آوریل را به اقدام شارل نهم پادشاه فرانسه در سال ۱۵۶۴نسبت می‌دهد که هنگام اصلاح تقویم گریگوری جشن‌های سال نو را از اول آوریل به اول ژانویه منتقل کرد. بعد از آن مخالفان این تغییر همچنان در روز اول آوریل به دید و بازدید عید می‌رفتند. در نتیجه دوستان و آشنایان‌شان این افراد را که بر برگزاری عید در روز اول آوریل اصرار داشتند، دست انداخته و سرِ کار گذاشته و آنها را «احمق‌های آوریل» می‌نامیدند.

بیشتر بخوانید:

بعدها این کار به یک سبک شوخی در روز اول آوریل بدل شد و از آنجا که آغاز ماه آوریل مصادف با سیزدهمین روز نوروز و سیزده‌بدر است، این همزمانی دستاویزی شد که در سیزدهم نوروز که ویژه جشن، شادی و نیایش برای باران و باروری زمین است، ایرانی‌ها هم در قالب شوخی، دروغ سیزده بگویند.

یکی از جنجالی‌ترین دروغ‌های سیزده در ایران خبر کج شدن و احتمال سقوط برج میلاد بود که روزنامه شرق در آخرین شماره خود در سال ۱۳۸۳منتشر کرد. این شوخی آنقدر جدی گرفته شد که قیمت ملک در مناطق اطراف برج را برای مدتی کاهش داد!

کد خبر 841403

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha