روح جمعی و عبادی ماه مبارک رمضان مسئولین کشورهای اسلامی را بر آن داشته تا با وضع قوانینی شرایط کار روزه داران را تسهیل کنند. در این بین برخی کشورها این تسهیلات را به غیر مسلمانان هم تسری داده و برخی به شکل سکولار عمل کرده‌اند. در این گزارش وضعیت ۱۱ کشور مسلمان را بررسی کرده‌ایم.

ماه رمضان

همشهری آنلاین - فاطمه عباسی: روح جمعی ماه مبارک رمضان سبب ایجاد آداب و سنن مختلفی در کشورهای مسلمان شده و در این میان حکومت‌ها نیز به تسهیل شرایط روزه‌داری همت گمارده‌اند.

در امارات متحده عربی که یکی از پر رفت‌و آمد ترین کشورهای مسلمان است هم مسلمانان و هم غیرمسلمانان از این تسهیلات منتفع می‌شوند. به گزارش العربیه، کاهش ساعات کاری یکی از قابل توجه‌ترین تغییراتی است که در ماه رمضان رخ می‌دهد و کارگران و کارمندان با کاهش دو ساعته ساعت کار در طول روز، تنها باید شش ساعت در روز یا ۳۶ ساعت در هفته کار کنند.

دانش‌آموزان نیز ساعات کوتاه‌تری در مدرسه خواهند بود و اگرچه دروس تربیت بدنی ادامه دارد، اما دانش آموزان روزه دار مجبور به شرکت در آن نیستند. این در حالیست که برخی مدارس تعطیلات بهاری نیز دارند و دانش آموزان اماراتی می‌توانند دو هفته با خانواده خود وقت بگذرانند.

پادشاهی قطر، کشور کوچک همسایه که با سرعت در حال پیشرفت است نیز با صدور دستورالعملی تغییراتی را که برای مناسب سازی ماه رمضان طراحی شده است، اعلام کرده است. به گزارش دوحه نیوز، در طول ماه رمضان، کارمندان دولت به روز کاری کوتاه پنج ساعته پایبند هستند که از ساعت ۹ صبح شروع و در ساعت ۲ بعد از ظهر به پایان می‌رسد.

این تعدیل ساعت کاری نشان دهنده تعهد و احترام به ماه رمضان است؛ علاوه بر این، یک رویه دورکاری نیز اعلام شده که بر اساس آن، ۳۰ درصد از نیروی کار اجازه دارند تا وظایف خود را از خانه انجام دهند.

در کشور عمان که این روزها به مقصدی مشهور برای فعالیت ایرانی‌ها تبدیل شده هم ساعات کاری به شکل جذابی کم شده‌ است. با آغاز ماه مبارک، تلویزیون رسمی این کشور اعلام کرد که ساعت کاری رسمی کارمندان در ماه مبارک رمضان به شکل شناور و ۵ ساعته خواهد بود.

مدیران عمانی می‌توانند ساعات حضور کارمندان را متناسب با کار هر بخش از ساعت ۷ الی ۱۲، ۸ الی ۱۳ و ۹ الی ۱۴مشخص کنند. حداکثر ساعات کار برای کارگران مسلمان در بخش خصوصی نیز ۶ ساعت در روز یا ۳۰ ساعت کار در هفته است.

در بحرین نیز وضعیت مشابه است؛ لیلا حیدر، یکی از کارمندان وزارت خارجه در این رابطه به همشهری آنلاین گفت کم شدن ساعات کار رسمی قدیمی در این کشور کوچک است و در طول ماه رمضان به ۶ ساعت در طول روز کاهش می‌یابد.

در کویت اما شرایط کاری کویتی است؛ لیلا علی بابا هنرمند این کشور در گفت‌وگوی اختصاصی با همشهری آنلاین گفت ساعات کار در ماه مبارک به ۴ ساعت در روز کاهش می‌یابد و مدارس نیز از ۹ و نیم صبح تا یک و نیم بعد الظهر فعال هستند.

پادشاهی عربستان سعودی هم اعلام کرده که کارکنان نباید بیش از ۱۲ ساعت در روز با احتساب اضافه کاری کار کنند و در این ماه مبارک، ساعات کار کارمندان مسلمان به حداکثر ۶ ساعت در روز یا ۳۶ ساعت در هفته کاهش می‌یابد.

کمی دورتر، در مصر و بر اساس تصویت کابینه این کشور، ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در ماه مبارک رمضان از ساعت ۹ صبح تا ۱۴ بعد از ظهر اعلام شد. خبرگزاری اهرام آنلاین نوشت: این در حالیست که مغازه‌ها، مراکز خرید، رستوران‌ها، قهوه‌خانه‌ها و بازارها در ماه مبارک رمضان و سه روز تعطیلات عید سعید فطر تا ساعت ۲ بامداد مشغول به کار هستند.

در شامات نیز ادارات به همین شکل فعال هستند؛ نخست وزیر اردن ساعات کاری این ماه را از ۱۰ صبح تا ۳ بعد از ظهر اعلام کرد. در لبنان نیز با وجود پیروان ادیان مختلف، ساعات کاری از حالت معمول یعنی ساعت ۸.۳۰ صبح تا ۳.۳۰ بعد از ظهر به ۹ صبح تا ۲ بعد از ظهر کاهش می‌یابد.

ترکیه به دلیل هویت سکولارش قوانینی برای سبک کردن روز کاری در ماه رمضان ندارد، اما در اندونزی، پرجمعیت‌ترین کشور مسلمان، قانون جدیدی توسط وزیر اصلاحات اداری و بوروکراتیک امضا شده که بر اساس آن کارمندان دولت در طول ماه رمضان ملزم به ۳۲.۵ ساعت کار در هفته هستند.

برگزاری افطاری‌های گروهی، نماز تراویح و جلسات قرآن از رسوم رایج در زمان افطار تا سحر است.

کد خبر 841513
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۴
    0 0
    در بخش خصوصی ایران اسلامی هم همان دوازده سال کار البته با اضافه کاری