مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۱۵ آذر ۱۳۸۸ - ۱۷:۵۶
۰ نفر

گروه شهری: همزمان با عید سعید غدیر خم ،جشن ساخت تونل توحید با حضور محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و مهدی چمران رئیس شورای شهر و جمعی از مسئولان شهری برگزار شد

این جشن به‌منظور تقدیر و تشکر از کارگران، تکنیسین‌ها، مهندسان و برخی مدیران دست‌اندرکار ساخت تونل توحید برپا شد. بیش از 5 هزار نفر از کارگران و مهندسانی که در طول 29 ماه ساخت تونل توحید را به‌عهده‌داشتند در این جشن حضور یافتند.

شهردار تهران در این مراسم با بیان اینکه حجم عملیات در پروژه احداث تونل توحید در تمام ابعاد 3برابر تونل رسالت است، گفت: اگر می‌خواستیم در ساخت تونل توحید مانند تونل رسالت پیش برویم باید این پروژه 30 سال زمان می‌برد تا ساخته شود اما با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و تلاش و کوشش دست‌اندرکاران توانستیم در حدود 30ماه عملیات اجرایی احداث را انجام دهیم. 

محمد باقر قالیباف با بیان این مطلب اظهار کرد: در هر مقطع و زمانی، صبح و شب، زمستان و تابستان، روزهای تعطیل و غیرتعطیل، ایام حزن و اندوه و اعیاد که به بازدید از تونل توحید رفتم کارگران و دست‌اندرکاران با تلاش بسیار زیاد و عشق، سخت مشغول کار بودند و به جرات می‌گویم همان فرهنگ جهاد و دفاع مقدس که در طول جنگ تحمیلی بارها احساسش کردیم در ساخت این پروژه عظیم و مهم تهران دیده می‌شد.

وی تصریح کرد: برای ساخت تونل توحید با این سرعت و دقت زیاد، اشخاص زیادی برای رفاه و آسایش شهروندان زحمت کشیدند که بر دستان تک‌تک این افراد که بی‌نام و نشان به شهر و شهروندان خدمت کردند، بوسه می‌زنم.

نظارت و سؤال حق مردم است

وی با تاکید بر اینکه من به‌دنبال پاسخ دادن به بعضی از افراد نیستم زیرا این افراد با حرف‌های من قانع نمی‌شوند و اصلا من به‌دنبال قانع کردن آنها نیستم و هرآنچه می‌گوییم برای تنویر افکار عمومی است، یادآور شد: در شهرداری تهران براین امر مفتخریم که این حق را به مردم شهر دادیم که از مدیریت شهری بپرسند پروژه‌ها کی آغاز می‌شوند و کی به پایان می‌رسند.

قالیباف تاکید کرد: در واقع ما خود را متعهد می‌دانیم که کارمان را شفاف کنیم و پاسخگوی شهروندان باشیم و این را حق مردم می‌دانیم که از ما سؤال کنند زیرا خود را خدمتگزار مردم می‌دانیم و شعار هم نمی‌دهیم، کار و عملکرد، خود مشخص‌کننده است و با مردم سخن می‌گوید.

وی ادامه داد: تونل رسالت 11 سال طول کشید تا به بهره‌برداری برسد ولی کسی این حق را برای خود قائل نبود که بپرسد چرا این پروژه اینقدر زمان برد و یا چرا برج میلاد حدود 12 سال زمان برد تا تکمیل شود.

شهردار تهران گفت: زمانی که ما برج میلاد را تحویل گرفتیم از نظر ریالی حدود 34درصد و از نظر فیزیکی پروژه حدود 47درصد پیشرفت داشت که اگر می‌خواستیم طبق همان روال گذشته پیش برویم 14یا 15سال دیگر شهروندان باید همچنان برج میلاد را نیمه‌کاره و به‌صورت یک میله بتنی در شهر می‌دیدند.

از مردم عذر خواهی می‌کنیم  اما از زیاده‌خواهان مدعی هرگز

شهردار تهران با بیان اینکه حجم عملیات تونل توحید در تمام ابعاد 3 برابر تونل رسالت است، اظهار کرد: اگر بهره‌برداری عمومی از تونل چند روزی دیرتر شود ما از شهروندان عذرخواهی می‌کنیم اما بدهکار آن گروهی نیستیم که کارشان را در معرض دید مردم نمی‌گذارند و این حق را برای مردم قائل نیستند.

قالیباف ادامه داد: حداقل 3سال است می‌خواهند اعلام کنند بعضی پروژه‌ها کی به پایان می‌رسد؛ یعنی تنها زمان اعلام اتمام پروژه 3سال زمان برده، حال اگر زمان را هم بگویند معلوم نیست در چه زمانی پروژه محقق می‌شود اما در این میان یک پروژه بزرگ مانند تونل توحید اگر چند روز تاخیر داشته باشد گاه برخوردهای نادرستی می‌شود.

شهردار پایتخت با بیان اینکه ما برای تاخیر در بهره‌برداری عمومی از این پروژه حتی برای تاخیر چند روزه عذرخواهی خواهیم کرد اما از زیاده‌خواهان مدعی هرگز، گفت: از این جهت در جمع شما کارگران، دست‌اندرکاران و سازندگان تونل توحید این حرف‌ها را زدم که بگویم تمام کسانی که صادقانه تلاش کردید از برخی اظهارنظرها ناراحت نشوید و بدانید که مردم حق شناس‌اند و خدا نیز به خاطر خدمت خالصانه به مردم، به شما عزت دنیوی و اجر اخروی خواهد داد.

مردم، بهترین قضاوت را خواهند کرد

شهردار تهران:  به‌نظر ما مردم بهتر از هرکس دیگر می‌توانند در مورد کارهای صورت گرفته قضاوت کنند و آنها در قضاوت‌شان منصف هستند. در واقع برای ساخت تونل توحید اوج تلاشی که باید صورت گرفته و به مسائل اقتصادی، مسائل فنی، موضوعات ایمنی و مسائل مربوط به زیبایی از هر‌جهت توجه ویژه شده است.

پروژه تونل توحید از هر جهت به‌عنوان یک افتخار برای مدیریت شهری در این دوره و بقیه دوره‌ها باقی می‌ماند که با چنین وحدت و همدلی‌ اجرا شده است، من مهندس نیستم و خود را صاحب‌نظر نمی‌دانم اما نوع کارم به‌گونه‌ای بوده که در کشور در سالیان گذشته، چه در دوران جنگ و چه پس از آن در بسیاری از پروژه‌های ملی دخیل بوده‌ام.

پروژه تونل توحید در بعضی زمینه‌ها با توجه به اینکه در محیط درون شهری بوده، رکوردی ماندگار در دقت، سرعت و صحت به جا گذاشته است و با پروژه‌های دیگر قابل قیاس نیست. این پروژه، پروژه‌ای است که در چند روز متوالی، هر روز بیش از 2500 متر مکعب بتن‌ریزی مسلح در آن صورت گرفته است، که چنین حجم کاری در پروژه‌های دیگر وجود نداشته است.

سرعت و دقت بالای ساخت تونل توحید در حالی بوده که این پروژه در محیط شهری قرار داشته و کارگاه‌های این پروژه در وسط شهر بوده است. تونل توحید افتخار بزرگی برای مهندسین کشور ما محسوب می‌شود.

کد خبر 96801

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز