همشهری آنلاین- مهدی اسماعیل پور: در روزهای اخیر دوباره اخبار و شایعاتی در مورد خشکاندن و قطع عمدی درختان بوستان جنگلی چیتگر توسط شهرداری تهران و همچنین بحث حضور شکارچیان سنجاب مطرح شده و در همین رابطه فیلم هایی نیز در فضای مجازی منتشر و دست به دست شده است.
در همین رابطه محمدحسن فصیح، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهردار منطقه ۲۲ تهران ضمن تقدیر از حساسیت و مطالبه ای که جامعه نسبت به موضوع درختان و محیط زیست و اموال شهری دارد، پیرامون حضور شکارچیان سنجاب در بوستان جنگلی چیتگر می گوید: «فیلم منتشر شده درفضای مجازی که شکار سنجاب های بوستان های جنگلی پیتگر را نشان می دهد مربوط به اوایل فروردین امسال است که یک پدر و پسر، همراه خانواده به بوستان جنگل چیتگر آمده بودند، در یک ماجراجویی نادرست، با تفنگ بادی اقدام به شکار سنجاب کردند که پس از چند شلیک، یگان حفاظت بوستان در محل حاضر شده و با این پدر و پسر متخلف برخورد کردند.»
فصیح در ادامه افزود: «این فیلم که به تازگی در فضای مجازی وایرال شده تقریبا برای ۲ ماه قبل است. در مدتی که بنده در معاونت خدمات شهری منطقه ۲۲ حضور دارم و آن طور که پرس جو کردم در سال های گذشته چنین اتفاقی رخ نداده است. تنها فیلم های موجود نیز همان تصویری است که همین پدر و پسر امسال گرفته اند. با این وجود اگر یکبار دیگر شاهد چنین اتفاقی باشیم قطعا از طریف انتظامی و با کمک پلیس بوستان پیتگر با متخلفان به شدت و مطابق قانون برخورد خواهد شد.»
شهرداری بدون اجازه منابع طبیعی حق دخالت ندارد
معاون خدمات شهری منطقه ۲۲ درباره قطع عمدی درختان هم گفت: «نکته ای که در این رابطه وجود دارد این است که در بوستان های جنگلی از جمله چیتگر، شهرداری صرفا مسئولیت نگهداری از درختان را برعهده دارد و به اصطلاح باغبان است و اجازه هیچ گونه دخل و تصرف در درختان از جمله قطع کردن یا کاشتن درختان را بدون اجازه اداره منابع طبیعی ندارد. حتی برای کاشتن درختان جدید توسط شهرداری هم نوع درختان، محل کاشت و تعداد درختان باید به تایید منابع برسد.»
او افزود: «صفر تا صد کارهای مربوط به درختان بیمار که به "طرح چکش"، از شماره گذاری و پوست کنی تا قطع و حذف آنها توسط منابع طبیعی انجام می شود و شهرداری فقط برای کمک و همکاری درکنار منابع طبیعی حضور دارد. به عبارت دیگر شناسایی درختانی که به بیماری پوست خوار مبتلا شده اند، دریافت مجوزها، پوست کنی، شماره گذاری و قطع آنها طبق قانون با منابع طبیعی است.»
فصیح ادامه داد: «برخلاف آنچه که برخی دوستان از روی نداشتن دانش تخصصی عنوان می کنند، پوست درختان کنده نمی شود که بیمار و خشک شوند، بلکه پوست درختان بیمار کنده می شود.»
او در پایان اعلام کرد: «طرحی برای آبیاری و آبرسانی به بوستان جنگلی چیتگر و کاشت گونه های مناسب به جای درختان بیمار حذف شده ارائه کرده این که به تایید معاونت خدمات شهری شهرداری تهران رسیده است و امسال اجرا خواهد شد. برای نهایی کردن گونه درختان جایگزین در انتظار تایید منابع طبیعی هستیم. انشاء الله با اجرای این طرح امسال و آینده آینده شاهد تحولی اساسی در بوستان جنگلی چیتگر خواهیم بود.»
نظر شما