حجتالاسلام حمید سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار دین و معارف اسلامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به سالروز میلاد حضرت معصومه(س) و نامگذاری این روز به نام ملی دختران، اظهار داشت: حضرت معصومه(س) یکی از شخصیتهای ناشناخته در جهان اسلام است اما برکات وجودی ایشان در ایران برای همه ایرانیان وهمه دلباختگان اهل بیت (ع) مشهود است.
وی افزود: ما مشاهده میکنیم که قبر مطهر این شخصیت در قم چه تأثیرات بسزایی در محیط پیرامونی خودش و چه در کشور اسلامی ما و چه در دورترین نقاط جهان داشته است.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد ادامه داد: روشن است، هجرتی که حضرت معصومه(س) داشتند یک الهام الهی بود و به این ترتیب این شخصیت وقتی وارد این منطقه شدند با حضورشان در قم، که از دیر زمان به عنوان آشیانه اهل بیت (ع) مطرح بود، استقرار پیدا کردند.
سلیمانی افزود: شهر قم از زمانهای دور مراتب علاقه و مودتی خود را نسبت به اهل بیت (ع) بارها به اثبات رسانده و در چنین محیطی که زمینه آماده بود حضرت معصومه (س) توقف کردند و به هر حال در آنجا عمرشان به پایان رسید و بنا براین شد که جنازه مطهر آن حضرت در آنجا دفن شود که همین مورد منشأ بسیاری از برکات بعدی بود.
وی خاطرنشان کرد: بعد از گذشت چندین سال از این ماجرا میبینیم که حوزه علمیه قم، که خود پایگاه بیداری و پایداری در جهان اسلام است، در جوار مرقد مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) شکل میگیرد و همین نکته باعث میشود که شخصیتهای برجستهای مانند حضرت آیتالله العظمی بروجردی و دیگر بزرگان پس از ایشان، هر کدام از آنان افتخاراتشان این باشد که در جوار مرقد مطهر این بانوی بزرگوار اسلام کلاسهای درس خود را شکل بدهند و هزاران طلبه را تربیت کنند و هر یک از این طلبهها سفیران هدایتی هستند که به گوشه و کنارکشور و نیز سایر کشورهای اعزام میشوند.
وی افزود: لذا طبیعی است که امروز قم به عنوان مهد فکر و اندیشه تشیع مطرح است و همه اینها به وجود حضرت معصومه (س) بر میگردد که به این مکان مقدس قم آمدند و بحمدلله وجود شریف ایشان مبدأ بسیاری از تحولات این جغرافیا شده است.
وی با بیان اینکه از نگاه اهل بیت(ع) همواره دختران جایگاه برجستهای داشتهاند، افزود: یکی از دلایل آن است که پیامبر گرامی اسلام (ص) هم همواره راجع به دختران سفارشات ویژهای داشتهاند و میفرمودند که «اگر پسر نعمت است، دختر رحمت است» و همین بیان پیامبر حاکی از این است که پیامبر(ص) که خود «رحمه للعالمین» است چگونه به شخصیت و جایگاه دختران مینگرد.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد اظهار کرد: در روایات داریم که گرامیترین شما آن کسی است که به همسرانشان بیشتر احترام میگذارند و در حقیقت برای رفع مشکلات و نیازهای آنها تلاش میکنند.
سلیمان گفت: اساسا راجع به دختران در روایات ما سفارشات فوق العادهای شده است وحتی در برخی موارد کودکانی که نام فاطمه نامگذاری شدهاند از تراز جایگاه بالاتری برخور دارند و توصیه شده است که هرگز نسبت به آنها تندی نکنید.
وی افزود: در فرهنگ اسلام برای فرزندان به معنای عام کلمه و برای دختران به معنای خاص کلمه توجه خاصی وجود داشته است و اینکه ما میبینیم بهترین هدیهای هم که خداوند به پیامبرش عنایت میکند، حضرت زهرا (س) است و ایشان در کسوت زنانه معرفی شده و این خود مبدا تأثیر و حرکت در جامعه و در حقیقت به عنوان کوثر از ایشان یاد میشود که این خود نشان دهنده این است که بهترین هدیه از سوی خداوند به بندگان شایستهاش دختر است.