عماد معصومی، متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: شیوع برخی از بیماریها و اختلالات در فصل تابستان در مقایسه با فصول دیگر سال بیشتر میشود که بیماریهای گوارشی و رودهای در راس آنها قرار دارند.
وی با بیان اینکه علت عمده و مهم بیماریها و اختلالات در فصل تابستان، تغذیه نامناسب و رعایت نکردن اصول غذایی مناسب است اظهار داشت: با توجه به فرا رسیدن تابستان و افزایش مسافرتهای برون شهری، رعایت برخی از نکات ساده بهداشتی میتواند خطر بروز برخی از بیماریهای شایع این فصل را به پائینترین حد ممکن برساند.
معصومی ادامه داد: علاوه بر مصرف غذاهای نیمه خشک با رطوبت کم و یا غذاهای کاملاً داغ، مصرف میوههای تازه، انواع کنسروها، بستنی پاستوریزه، غذاهای خشک و نان نیز میتواند از بروز مشکلات گوارشی و رودهای و برخی دیگر از اختلالات در طول سفر پیشگیری کند.
وی یادآور شد: برای اطمینان یافتن از سلامت کنسروها، قبل از بازکردن و مصرف، باید آنها را به مدت 20 دقیقه جوشانید.
معصومی با اشاره به اینکه مصرف کاهو و سبزیجات تازه که به دقت ضدعفونی و شسته شده باشند نیز خطر بروز اختلالات گوارشی و رودهای را کاهش میدهد تصریح کرد: پختن مناسب مواد غذایی و پرهیز از نگهداری مواد غذایی پخته شده در کنار مواد غذایی خام و همچنین پرهیز از نگهداری بیش از اندازه غذا در درجه حرارت محیط، از دیگر اصول تغذیهای مناسب در تابستان است.
وی خاطرنشان کرد: قبل از دست زدن به مواد غذایی آماده مصرف و پس از تماس دستها با مواد غذایی خام و نشسته و مواد زائد و سطوح آلوده باید دستها را با آب صابون به دقت شست.