برای دریافت بیشترین فواید چای بهتر است که به صوردت دم کرده باشد و از چای کیسهای استفاده نشود.گرچه مصرف چای کیسهای بسیار آسان است اما کارشناسان سلامت معتقدند این نوع چای حاوی فواید چای دم کشیده نیست چه اینکه اهمیت چای نه به طعم خوب بلکه به فواید آن است.
- چرا چای مفید است؟
به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، یک فنجان چای 15 درصد نیاز روزمره بدن به فلوراید را تامین میکند چون حاوی املاح اسید هیدروفلوریک است که برای تقویت دندان ضروری میباشد.
همچنین دارای آنتیاکسیدان برای مقابله با پیری و منیزیم برای تقویت استخوان و تسهیل "سوخت و ساز" بدن میباشد.
چای محتوی ماده "تئین" است که نوعی اسید غیر پروتئینی است که به آرام سازی معده و روده کمک میکند.
این ماده بر اساس نوع چای متفاوت است و به همین دلیل برخی از انواع چای برای درد معده بیش از دیگر انواع آن مفید است.
پایگاه اینترنتی روزنامه "بیلد" با انتشار مطلبی خواص انواع چای و دم نوش را تشریح کرده است:
- چای سیاه
سرشار از فلوراید، کلسیم، آهن، پتاسیم، منیزیم ، روی و کافئین بوده و به همین دلیل جایگزینی مناسب برای قهوه به ویژه برای اشخاصی است که قهوه دوست ندارند.
- چای سبز
چای سبز نیز مانند چای سیاه سرشار از انواع ویتامین بوده و جلوی رشد غدههای سرطانی را در بدن میگیرد.
پژوهشهای موجود حاکیست که چای سبز و سیاه دارای مقدار زیادی "پلی فنل" است که کلاس ساختاری نباتی است که سیستم دفاعی بدن را تقویت نموده و از سلولها و رگها از طریق بیرون راندن مولکولها یا رادیکالهای آزاد از بدن حفاظت میکند.
- بابونه
دم نوش بابونه تاثیری آرام بخش برای معده و روده داشته و بهترین ماده برای درد شکم است، چای زیره و رازیانه نیز تاثیری مشابه دارند.
- نعناع
نعناع داراي مقدار زیادی منتول است که برای کاهش شدت سرفه مفید میباشد لذا توصیه شده هنگام گلودرد مصرف شود.
- سنبل کوهیان
دارای خاصیت آرام بخشی بوده و بهترین دارو برای رفع خستگی است.
- زنجبیل
زنجبيل برای درمان سرماخوردگی، فعال سازی گردش خون، گرم کردن بدن، تقویت سیستم دفاعی بدن و خارج ساختن ترشح مجاری تنفسی مفيد است، همچنین دارای آنتی باکتری و مواد ضد التهاب میباشد.
- آویشن
آويشن به رفع خستگی عضلات کمک کرده و ضد تشنج است.