این مواد غذایی عبارتند از:
- روغن کنجد و روغن نارگیل خالص
روغن کنجد و روغن نارگیل خالص را با مسواک یا انگشت روی تمام دندانها قرار دهید و پس از پانزده دقیقه بشویید. این کار سبب جذب مواد غذایی موجود روی لایه خارجی دندان میشود.
- توت فرنگی
توت فرنگی حاوی ترکیبی به نام اسید مالیک است که خاصیت سفید کنندگی دارد و در بسیاری از خمیرهای دندان استفاده میشود. به علاوه ویتامین C موجود در این میوه پلاکهای دندان را از بین برده و سبب درخشندگی میشود.
- سیب
سیب منبع غنی اسید مالیک است که خاصیت درخشندگی و سفیدکنندگی دارد.
- کرفس
کرفس بزاق دهان را تحریک کرده و به دلیل فیبرهای سلولزی، عملکردی مانند مسواک دارد. کرفس موثرترین ماده غذایی در سفید کردن دندان است.
- هویج
ویتامین A موجود در هویج سبب تقویت مینای دندان میشود و با افزایش بزاق، به تمیز کردن دندانها کمک میکند.
- کلم بروکلی
آهن موجود در کلم بروکلی از مینای دندان محافظت کرده و یک پوشش نامرئی روی دندانها قرار میدهد که از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند. این ماده به صورت خام باعث حذف لکههای ناخوشایند روی دندان میشود.
- پنیر
کلسیم و فسفر موجود در پنیر از دندانها محافظت کرده و دندان را در مقابل اسیدهای مضر عایقبندی میکند.
- آب
آب سبب هیدراته شدن دهان و دندان میشود و از تشکیل لکه روی دندان جلوگیری میکند. به علاوه با کاهش اسیدیته محیط دهان، در سلامت دندانها موثر است.
- آناناس
آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است که سبب جدا شدن پلاکها از روی دندان میشود. به علاوه از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند.
- ماهی سالمون
ماهی حاوی مقادیر بالای ویتامین D است که به جذب کلسیم و فسفر و مواد معدنی دیگر توسط دندانها کمک میکند.
- ریحان
ریحان یک آنتی بیوتیک طبیعی است که باکتریها را مهار کرده و از پوسیدگی دندانها جلوگیری میکند.
- سیر و پیاز
سیر و پیاز به دلیل ترکیباتی به نام thiosulfonate و thiosulfinate از تولید پلاک جلوگیری میکنند.
- پرتقال
پرتقال سرشار از ویتامین C است و از تشکیل پلاک جلوگیری میکند.
در کنار مصرف این مواد، باید از مواد غذایی رنگی مانند چای، قهوه و نوشابه اجتناب کرد.
منبع: ایرنا