به گزارش خبرنگار مهر، محققان ایتالیایی با بررسی ۴۴۴۰ فرد ۴۵ تا ۷۹ سال دریافتند در طول ۸ سال پیگیری این افراد، کسانی که سیب زمینی سرخ کرده و چیپس دو بار یا بیشتر در هفته خورده بودند در مقایسه با افرادی که سیب زمینی سرخ کرده نخورده بودند، دو برابر بیشتر در معرض مرگ زودهنگام قرار داشتند.
نیکولا ورونس، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «هنوز رابطه مستقیم بین خوردن سیب زمینی سرخ کرده و مرگ زودهنگام به اثبات نرسیده است، اما ما معتقدیم روغن مورد استفاده سرشار از چربی ترانس، فاکتور مهمی در توضیح مرگ ناشی از خوردن سیب زمینی بیشتر باشد.»
طبق گزارش اخیر محققان، چربی ترانس موجب افزایش میزان کلسترول بد LDL در خون میشود که میتواند منجر به بیماری قلبی شود.
محققان امیدوارند نتایج این مطالعه هشداری برای افرادی باشد که سیب زمینی سرخ کرده میخورند و بدانند که مصرف آن را باید به شدت محدود کنند.
ورونس در ادامه عنوان میکند: «سایر فاکتورهای مهم نظیر چاقی، عدم تحرک و مصرف زیاد نمک نیز ممکن است از فاکتورهای افزایش ریسک مرگ زودهنگام در بین افرادی باشد که غالبا سیب زمینی سرخ کرده مصرف میکنند.»