همشهری آنلاین: مطالعه محققان دانشگاه کالیفرنیای آمریکا نشان می‌دهد که استفاده از مواد غذایی دارای چربی‌های ترانس مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده و غذاهای آماده سبب کاهش حافظه مردان جوان و میانسال می‌شود.

به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، چربی‌های ترانس در روغن نباتی، مارگارین، شیرینی‌ها، سیب‌زمینی سرخ‌کرده و برخی غذاهای آماده‌ای که با روغن هیدروژنه (منبع اصلی چربی‌های ترانس) پخته می‌شوند، وجود دارند.

این چربی‌ها سبب افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب می‌شوند و برای سلامت قلب مضر هستند. تولیدکنندگان مواد غذایی از این چربی برای بهبود طعم، بافت و ماندگاری مواد غذایی استفاده می‌کنند.

چربی‌های ترانس علاوه بر افزایش بیماری‌های قلبی عروقی، حافظه را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهند.

این مطالعه با بررسی هزار و 18 داوطلب نشان می‌دهد مردانی که در رژیم غذایی خود از چربی‌های ترانس بیشتری استفاده می‌کنند، حافظه ضعیف‌تری دارند.

چندی پیش سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از این چربی‌ها را غیرمجاز اعلام کرد و بر اساس یک جدول زمانی سه ساله، تولیدکنندگان محصولات غذایی در آمریکا موظف به تغییر دستورالعمل تهیه غذا یا کسب اجازه مستقیم از این سازمان شدند.

همچنین تمام شرکت‌های مواد غذایی آمریکا از آن پس به رعایت این قانون ملزم شدند. متخصصان تغذیه تاکید می‌کنند که این قانون باید در سراسر دنیا، به منظور حفظ سلامت انسان‌ها اجرا شود.

نتایج این مطالعه در نشریه PLOS ONE منتشر شده است.

کد خبر 298500

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha