سبزیجات برگدار، پروتئین کم چربی و سبزیجات سرشار از فیبر همگی از ترکیبات اصلی یک سالاد سالم و خوشمزه هستند. اما اگر میخواهید سلامت سالادی که میخورید زیر سؤال نرود، این چیزها را در سالادتان نریزید:
- سسهای پرچرب
هر چیزی که برچسب پُرچرب خورده است، مقدار زیادی مایونز بسیار پُرچرب در آن وجود دارد. ممکن است این سس حاوی خامهترش، پنیر و سایر عناصر پرچرب باشد. به جای این سسها میتوانید از سرکه بالزامیک، لیموترش، روغن زیتون و یا ماست به عنوان چاشنی سالادتان استفاده کنید.
- سسهای بدون چربی
وقتی تولیدکنندههای مواد غذایی چربی را حذف میکنند، محصول را با نمک و قند اشباع میکنند تا جایگزین چربی شده و طعم دار شود. در نتیجه، سسهای بدون چربی نیز معمولاً حاوی مقدار بسیار زیادی نمک و قند هستند و حتی ممکن است مواد شیمیایی داشته باشند که شما تمایلی به خوردنشان نداشته باشید.
- میوههای خشک شده
اگر عاشق طعمهای شیرین هستید، ممکن است بخواهید میوههای خشک شده را به سالادتان اضافه کنید. اما باید بدانید که میوههای خشک شده دارای قند فراوانی هستند و به اندازهی میوهی تازه ارزش غذایی ندارند. اگر میخواهید یک چیز شیرین در سالادتان باشد، از میوهی تازه استفاده کنید.
- تاپینگهای تُرد و شور
کروتن (نان خشکهای مکعبی شکل)، ترتیلا، چیپس سیب زمینی و ... شاید بافت تُرد و دوست داشتنی به سالادتان بدهند اما کالریشان صفر است.
به جای این مواد غذایی بیفایده میتوانید از کاهوی تُرد و تازه و یا خیار استفاده کنید.
- سبزیجات نشاستهدار
ذرت و سیب زمینی و حتی نخودفرنگی ممکن است سالم به نظر برسند اما اگر قصد کاهش وزن دارید، میتوانید به جای این نشاستهدارها از لوبیا، عدس و یا سایر حبوبات و بنشن که بافتی مشابه دارند اما مغذیترند استفاده کنید.
- گوشتهای فرآوری شده
انواع گوشتهای فرآوری شده پُر از چربی و قند و نمک هستند که باید استفاده از آنها در سالاد را فراموش کنید. به جای این نوع پروتئینها بهتر است از جوجه گریل شده یا میگو استفاده کنید و از هیچ نوع مادهی غذایی فرآوری شده یا سرخ شده، حتی توفو، استفاده نکنید.
منبع: تبيان