به گزارش خبرنگار مهر، الگوی رژیم غذایی گیاهی موسوم به "رژیم غذایی پورتفولیو" بر چهار ماده خوراکی کاهش دهنده کلسترول تاکید دارد.
«حنا کاهلئووا»، سرپرست تیم تحقیق و مدیر موسسه تحقیقات بالینی در واشنگتن دی سی، در این باره میگوید: «مطالعات بالینی قبلی و مطالعات مشاهدهای نشان دادهاند که رژیم غذایی گیاهی میتواند موجب بهبود سلامت قلب شود.»
وی در ادامه میافزاید: «این مطالعه اثبات میکند که برخی مواد خوراکی گیاهی مخصوصا در کاهش کلسترول و تقویت سلامت عمومی قلب و عروق موثر هستند.»
رژیم غذاییای که از نظر محققان دارای فواید سودمندی است شامل ۴۲ گرم مغزیجات آجیلی (آجیلهای درختی یا بادام زمینی)، ۵۰ گرم پروتئین گیاهی بدست آمده از محصولات سویا یا حبوبات (لوبیا، نخود، نخودفرنگی، یا عدس)، ۲۰ گرم فیبر محلول حاصل از جودوسر، جو، بادمجان، بامیه، سیب، پرتقال، یا انواع توتها و ۲ گرم استرولهای گیاهی بدست آمده از مکملها یا محصولات سرشار از استرول گیاهی در روز است.
نتایج چندین مطالعه و بررسی نشان میدهد که رژیم غذایی حاوی پروتئین گیاهی، فیبر، مغزیجات اجیلی، و استرولهای گیاهی موجب بهبود چندین نشانگر ریسک بیماری قلبی-عروقی میشود که شامل کاهش در میزان کلسترول و بهبود در فشارخون است.
در پی پیروی از این الگوی رژیم غذایی، کلسترول بد LDL تا ۱۷ درصد کاهش یافت؛ درحالیکه کلسترول کل، تری گلیسیریدها، فشارخون سیستولیک، فشارخون دیاستولیک، و پروتئین واکنشی C نیز کاهش یافت.
به گفته محققان، این رژیم غذایی به کاهش ریسک بیماری قلبی عروق کرونر تا ۱۳ درصد در مدت ۱۰ سال کمک کرد.