به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، کریستوفر پریست، نویسنده انگلیسی رمانهای علمی-تخیلی، برنده جایزههای متعددی از جمله جایزه جهانی فانتزی World Fantasy Award در سال ۱۹۶۶ برای رمان پرستیژ است. رمانی که در سال ۲۰۰۶ کریستوفر نولان با اقتباس از آن فیلم موفقی ساخت که در آن کریستین بیل، هیو جکمن، اسکارلت جوهانسون و دیوید بوئی نقشآفرینی کردهاند.
پرستیژ شرح رقابتها و دشمنیهای دو شعبدهباز در آستانه قرن بیستم و تلاشهایشان برای رو کردن دست همدیگر در برابر تماشاگر است. این رقابت برای ارائه بهترین نمایش شعبدهبازی، هر دو را درگیر ماجراهای گوناگونی میکند و آنها را تا پای مرگ میکشاند. فیلم نولان، ماجرا را از جایی تعریف میکند که آلفرد بوردن شعبدهباز به جرم قتل رابرت انجییر، شعبدهبازِ رقیبش زندانی است و در زندان در حال خواندن خاطرات انجییر است. فیلم با بازگشت به گذشته، ماجرای این دو را از جایی تعریف میکند که دستیاران شعبدهبازی به نام میلتون بودند. در یکی از نمایشها، جولیا همسر انجییر هنگام اجرای یک حقه در برابر چشم تماشاگران میمیرد و انجییر، بوردن را مقصر میداند. از اینجای داستان، این دو به رقیب و دشمن یکدیگر تبدیل میشوند. در ادامه، واقعههایی که به دلیل رقابت این دو رخ میدهد، یکی پس از دیگری بیننده را غافلگیر میکند.
روایت کتاب با فیلم متفاوت است. در کتاب، پریست داستان را از جایی شروع میکند که نوه یکی از شعبدهبازها که اکنون به عنوان فرزندخوانده با خانواده دیگری زندگی میکند، ناخواسته پایش به ماجراهای گذشته کشیده میشود. کتابی به شکل ناشناس به دستش میرسد که ظاهرا خودزندگینامه جد او است. پدربزرگ در این کتاب همه آنچه بر او گذشته و شرح حقههایش را نوشته است. به این ترتیب است که ابتدا داستان، شرح حال نوه او در زمان حال است، در دنیای موبایل و تکنولوژی و از جایی به بعد این کتاب جد پدری است که داستان دو شعبدهباز را تعریف میکند. شعبدهبازهایی که برای رقابت با یکدیگر، دست به دامن علومی میشوند که در نزدیکی قرن بیستم در حال ایجاد دگرگونیهای بزرگی در جهان هستند.
کتاب، لحنی روان و گیرا دارد و داستان، پیچیده و جذاب است. شرح ماجراهای شعبدهبازانی باهوش و جسور، از لا به لای کلمات کتاب، لذتی متفاوت با فیلم نولان دارد. کریستوفر پریست چند سال قبل در اظهار نظری جنجالی مدعی شده بود که نولان تنها دو فیلم خوب دارد، یکی ممنتو و دیگری پرستیژ که دومی اقتباس از کتاب او است. طرفداران سینما ممکن است با این نظر پریست موافق یا مخالف باشند، با این حال خواندن کتاب او تجربهای جالب خواهد بود.
پرستیژ را انتشارات آوند دانش با ترجمه راضیه خشنود منتشر کرده است.