گاهی اوقات برخی غذاها که به نظر سالم می‌رسند، می‌توانند سمی باشند و مشکلاتی را برای سلامتی ما به وجود آورند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، معمول است که مردم تصور می‌کنند غذایی را که سالم به نظر می‌رسد می‌توان بدون هیچ نگرانی مصرف کرد؛ اما حقیقت آن است که برخی گروه‌های غذایی مفید هم می‌توانند مضر باشند.

سبزیجات چلیپایی یا صلیبی به مانند «کلم کیل» یا «کلم پیچ» می‌تواند مقدار زیادی سُرب داشته باشد. همچنین جوز هندی می‌تواند سبب مسمومیت شود؛ همچنان که «کوسکوس» یا همان «بلغور عربی» دارای فیبر کمی است که بسته به نوع رژیم غذایی شما، می‌تواند سبب افزایش چربی در بدنتان شود.

ما در اینجا می‌خواهیم تا این نوع غذاها را که ممکن است به سلامت شما آسیب برساند، معرفی کنیم.

۱- سبزیجات چلیپایی

همانطوری که گفته شد، سبزیجات چلیپایی یا صلیبی (مانند کلم کیل، کلم پیچ، کلم بروکلی، گل‌کلم و...) می‌توانند فلزات سنگین را از خاک جمع کنند و حتی برخی از آن‌ها می‌توانند مقادیر زیادی سُرب داشته باشند. اگر دوست دارید این سبزیجات را به رژیم غذایی روزمره‌تان اضافه کنید، توصیه می‌شود هر از چند گاهی آن‌ها را با غذاهای دیگر جایگزین کنید.

۲- کیک برنج

کیک‌های برنجی می‌توانند جایگزینی مناسب برای چیپس و شیرینی‌های کوکی باشند؛ اگرچه آن‌ها کالری کمی دارند، اما همچنان نوعی غذای فرآوری‌شده محسوب می‌شوند و فاقد ویتامین و مواد معدنی هستند. علاوه بر این، بنابر تحقیقاتی، مواد غذایی حاوی برنج دارای آرسنیک هستند. ارسنیک یکی از سمی‌ترین عناصر در جهان محسوب می‌شود.

۳- روغن نارگیل

روغن نارگیل به عنوان یک ماده غذایی خوب و سالم به بازار عرضه می‌شود؛ اما واقعیت آن است که این روغن بیش از ۸۰ درصد چربی اشباع‌شده دارد و سبب افزایش کلسترول LDL (کلسترول بد) می شود و احتمال ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.

۴- ماهی تن تازه

اگرچه ماهی تن تازه سرشار از امگا ۳ است؛ اما برخی محققان دریافته‌اند که ماهی تن تازه از اقیانوس اطلس ممکن است دارای مقدار زیادی جیوه باشد و ممکن است به مسمومیت منجر شود. تُن نام چند نوع ماهی بزرگ اقیانوسی از خانواده تون‌ماهیان است.

۵- دارچین

دارچین معمولا در چایی و شیرینی‌جات به عنوان چاشنی استفاده می‌شود؛ اما یکی از ترکیبات این ادویه، «کومارین» است که می‌تواند سمی و سرطان‌زا باشد.

۶- جوز هندی

جوز هندی نوعی ادویه از اندونزی و هند بوده که به دلیل طعم غنی خود، بسیار مشهور است. با این وجود مواد متعددی از مسمومیت با جوز هندی گزارش شده است. مصرف بیش از حد این ماده می‌تواند باعث توهم، «تاکی کاردی» (ضربان بالای قلب) و تأثیرات «آنتی کولینرژیک» شود.

۷- قهوه

برخی افراد برای بیدار شدن یا تمرکز یا تنها برای استراحت در نیمه روز قهوه می‌نوشند. تحقیقات نشان داده است که نوشیدن بیش از حد قهوه می‌تواند باعث بدتر شدن آرتروز، آرتوپاتی (بیماری مفصل) و نیز چاقی شود.

۸- بلغور عربی

کوسکوس یا همان بلغور عربی از آنجایی که فیبر کمی دارد، در صورتی که با یک غذای چرب همراه شود، می‌تواند سبب افزایش توده چربی و چاقی شود. این ماده همچنین دارای مقادیر فراوانی کربوهیدرات است و می‌تواند باعث افزایش قند خون شود. اگر به دیابت مبتلا هستید یا احتمال می‌دهید در آینده بدان مبتلا شوید، پیشنهاد می‌شود از مصرف این غذا خودداری کنید.

۹- ماهی سالمون دودی

ماهی سالمون دودی یا «آزاد ماهی دودی» به دلیل آب‌های آلوده و فرایند دودی کردن، دارای سطح بالایی «هیدروکربن آروماتیک چندحلقه‌ای» است که می‌تواند سمی و سرطان‌زا باشد.

۱۰- نوشیدنی کامبوچا

کامبوچا یک نوشیدنی تخمیری است که به دلیل فواید بهداشتی اثبات‌شده، مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ اما همزمان برخی مسمومیت‌ها بر اثر نوشیدن کامبوچا گزارش شده است؛ از این رو باید در میزان مصرف آن دقت کرد.

برچسب‌ها