به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، این پژوهشگر تأکید کرد پیروی نکردن از یک رژیم غذایی سالم، میتواند باعث بروز ناراحتیهای دستگاه گوارش شود که همین امر نیز باعث میشود افراد نتوانند بهراحتی به خواب بروند.
نتایج یک مطالعه جدید در این مرکز پزشکی در کلمبیا، ثابت کرده است زنانی که کمخوابی دارند، تمایل بیشتری به پرخوری و پیروی از رژیمهای غذایی بیکیفیت و ناسالم دارند.
محققان در این مطالعه، عادات مرتبط با غذا و خواب زنان از گروههای مختلف از سنین ۲۰ تا ۷۶ سال را بررسی کردند؛ کیفیت خواب، میزان بیخوابی و زمان خوابیدن افراد از فاکتورهای مورد بررسی محققان این پژوهش بود؛ همچنین الگوی غذایی زنان مورد مطالعه در این تحقیق، مشخص شد.
این مطالعه نشان داد افرادی که کیفیت خواب پایینتری دارند، بیشتر از قندهای ساده استفاده میکنند که این قندها با بروز دیابت و چاقی نیز مرتبط هستند بنابراین زنانی که دیرتر به خواب میروند، نسبت به وزنشان، کالری بالاتری دریافت میکنند.
محققان این پژوهش معتقدند که پایین بودن کیفیت خواب و بروز اختلالات خواب در زنان، ممکن است باعث تحریک سیگنالهای گرسنگی یا سرکوب سیگنالهای حس سیری شود و همین امر منجر به مصرف بیش از حد مواد غذایی و در نتیجه افزایش دریافت کالری شود.
یکی از محققین پژوهش معتقد است که مصرف بیش از حد مواد غذایی که بهعلت وجود اختلال خواب در افراد، بروز پیدا میکند، باعث ابتلا به چاقی میشود؛ وی چاقی را یک عامل خطر جدی برای بروز بیماریهای قلبی و عروقی میداند و میگوید: مطالعات قبلی نیز نشان دادهاند افرادی که خواب کمتری دارند احتمال ابتلا به چاقی، دیابت نوع۲ و بیماریهای قلبی را دارند که بروز این بیماریها میتواند در ارتباط با رژیم غذایی ناسالم نیز باشد.
نظر شما