به گزارش همشهری آنلاین، باشگاه خبرنگاران براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت نوشت: بیماریهای قلبی عروقی سالانه حدود ۱۷.۹ میلیون نفر یعنی حدود ۳۱ درصد از کل مرگ و میرهای جهان را به خود اختصاص میدهد.
اگرچه داشتن یک رژیم غذایی مناسب به حفظ سلامت قلب کمک میکند، اما ۹ ماده غذایی وجود دارد که به سلامت قلب شما آسیب میرساند و باید از خوردن آنها اجتناب کنید:
نوشیدنیهای شیرین
همانطور که مشخص است، افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت باید از مصرف آبمیوههای شیرین، چای شیرین، قهوه شیرین، نوشابه، نوشیدنیهای انرژیزا و نوشیدنیهای ورزشی خودداری کنند. بنابراین بسیاری از ما باید میزان استفاده از آبمیوه، چای، قهوه یا سودا را محدود کنیم؛ زیرا این نوشیدنیهای غلیظ میتوانند بهسرعت سطح تریگلیسیرید را در خون افزایش دهند که این چربیها باعث سفت شدن رگهای خونی و تصلب شرایین میشوند که به نوبه خود خطر ابتلا به سکته مغزی، حمله قلبی و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
سسهای فراوریشده
به گفته کارشناسان تغذیه، سسهای فراوریشده از جمله سس گوجهفرنگی، مایونز و سس سالاد صدمات زیادی به سلامت قلب وارد میکنند، اگر میخواهید از این نوع سسها استفاده کنید، بهتر است در خانه درست شوند زیرا بیشتر سسهای بستهبندیشده، چه شیرین و چه نمکی، مملو از شکر و نمک اضافی هستند؛ به گونهای که یک قاشق غذاخوری سس گوجهفرنگی حاوی ۳.۷ گرم قند و ۱۵۴.۲ میلیگرم سدیم است که موجب افزایش فشار خون شده و ممکن است خطر ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش دهد.
غذاهای سرخشده
چندین مطالعه، مصرف غذاهای سرخشده، مانند سیبزمینی سرخشده، مرغ سرخشده و فست فودها را با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مرتبط دانسته است. سرخ کردن غذا سطح کلسترول مضر را افزایش داده و نوع خوب آن را کاهش دهد.
آبنبات و میوههای خشک
آبنباتها دارای قند اضافهشده هستند و میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهند. به همین ترتیب، بسیاری از میوههای خشک نیز در محلولی از قند خیسانده میشوند تا شیرینتر شوند.
غذاهای از پیش پختهشده
اگر میخواهید قلب خود را سالم نگه دارید دلایل زیادی برای صرفنظر از غذاهای از پیش پختهشده وجود دارد که یکی از مهمترین دلایل آن وجود چربیهای ترانس در این نوع از غذاهاست. در سال ۲۰۱۵، اداره غذا و داروی ایالات متحده اعلام کرد که چربیهای ترانس ناامن هستند؛ زیرا تعادل کلسترول را برهم زده و منجر به مشکلات قلبی عروقی میشوند.
میوهها و سبزیجات کنسروشده
این میوهها و سبزیجات در یک محلول نمکی غوطهور میشوند؛ خوردن مقدار زیادی سدیم میتواند موجب افزایش فشار خون شما شود که یک عامل مهم برای ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی به شمار میرود؛ در حالی که کاهش سدیم در یک رژیم غذایی سالم برای قلب بسیار مهم است.
گوشتهای فراوریشده و چرب
گوشتهای فراوریشده (مانند بیکن، سالامی، سوسیس و کالباس، گوشت چرخکرده ، همبرگر و گوشت خردشده خوک) علاوه بر اینکه نمک بسیار بالایی دارند، مملو از چربیهای اشباعشده هستند که این امر موجب افزایش فشار خون و در نتیجه ظهور بیماریهای قلبی میشود.