به گزارش همشهریآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج خسرونیا متخصص داخلی و گوارش اظهار کرد: در سالهای اخیر بسیاری از مردم جهان به دلیل نداشتن یک برنامه غذایی مناسب و افراط در مصرف قند و چربیهای ناسالم به بیماریهای مختلفی از جمله بیماریهای کبدی مبتلا میشوند، این در حالی است که کبد یکی از مهمترین اعضای بدن محسوب میشود و وظیفه اصلی آن سمزدایی بدن است.
او بیان کرد: کبد به طور طبیعی براساس وظیفهای که دارد هر روز در حال پاکسازی خود و بدن است، اما گاهی اوقات لازم است برای داشتن یک عملکرد بهتر به روند پاکسازی کبد کمک کرد. در صورتی که کبد وظیفه اصلی خود را بهخوبی انجام ندهد در کنار عادتهای نادرست غذایی این عضو حساس بدن دچار مشکل و عارضههایی مانند کبد چرب خواهد شد.
خسرونیا تصریح کرد: کبد چرب از جمله بیماریهای شایعی است که ممکن است در ابتدا هیچگونه علامتی نداشته باشد و در یک سونوگرافی بطور تصادفی تشخیص داده شود. بسیاری از افراد برای سمزدایی کبد معمولا از انواع دمنوشها استفاده میکنند. در حقیقت بهترین راه برای پاکسازی این عضو از بدن مصرف انواع میوه و سبزیجات در کنار داشتن یک رژیم غذایی مناسب است، زیرا در صورتی که فرد از هرگونه دمنوشی برای پاکسازی کبد استفاده کند، اما رژیم غذایی مناسبی نداشته باشد هیچ تاثیری را مشاهده نخواهد کرد.
این متخصص داخلی و گوارش افزود: مصرف میوهها و سبزیجاتی از قبیل گوجهفرنگی، هویج، چغندر، سیب و کلم بروکلی و در کل سبزیجات حاوی برگ سبز میتواند به پاکسازی کبد کمک کند. تا حد امکان از مصرف غذاهای چرب و سرخکرده مانند کباب، کتلت، کوکو، سوسیس، کالباس و فستفود خودداری و مواد غذایی مانند گوشت مرغ و ماهی را جایگزین کنید. برخی افراد بر این باورند که انجام حجامت در پاکسازی کبد موثر است اما این درست نیست و تنها با انجام آزمایش خون و سونوگرافی میتوان به مشکلات کبد پی برد.
راههای طبیعی و ساده برای سمزدایی از کبد
۱. قند خون خود را پایینتر نگاه دارید.
کربوهیدراتها را از منابع سالم دریافت کنید. وقتی زیادی از حد قند مصرف میکنیم، کار کبد دشوار میشود. هوس شکر و شیرینیجات را کنترل کنید. احتمالاً علتهایی وجود دارد که شما این میزان از شیرینیجات را میخورید. دلیل را پیدا کنید و تا میتوانید این میزان را کاهش دهید. قدم به قدم پیش روید تا دچار ولع نشوید.
۲. راههایی برای کاهش استرس پیدا کنید.
سمزدایی یک فرایند پاراسمپاتیک است، بنابراین اگر همیشه تحت فشار قرار داشته باشید، کار کبد را سخت میکنید. استرس ماهیچههای ما را سفت میکنید و انرژی از سیستم ترمیم بدن ما دور میشود و در نتیجه سمزدایی مطلوبی نخواهیم داشت. بنابراین به همین علت است که در زمان استرس، سموم بیشتری در سلولهای چربی ذخیره میشود، زیرا انرژی لازم برای دفع آنها وجود ندارد.
۳. روغن کرچک.
استفاده از روغن کرچک، سه الی چهار مرتبه در هفته به شما کمک میکند سیستم کبد و لنفاوی شما تقویت شود. توجه داشته باشید که در دوران قاعدگی یا بارداری و شیردهی و در صورت داشتن آی یو دی بهتر است از این روش استفاده نکنید.
۴. عصبانیت خود را حل کنید.
هیچ چیز مثل عصانیتهایی که حل نمیشوند، کبد را سنگین نمیکند. با یک مشاور یا درمانگر صحبت کنید تا مسائل خود را حل کنید.
۵. هر روز چربیهای سالم بخورید.
منابع حیوانی و گیاهی سالم را انتخاب کنید. چربیهای سالم مانند کره، زیتون، آووکادو، تخم مرغ طبیعی و لبنیات خام را از یاد نبرید. در یک رژیم کاهش وزن هم که قرار دارید، حتما در خوراک روز خودتان، این چربیهای سالم را بگنجانید.
۶. گوشتهای ارگانیک بخورید.
حداقل برای چند بار در هفته پروتئینهای ارگانیک بخورید. روند زندگی مدرن ما، به شیوهای پیش رفته است که در بسیاری از مواقع ما بدون آنکه بدانیم با مصرف پروتئینها هم به بدنمان آسیب میرسانیم. بهتر است تجدید نظر کنیم و پروتئینهای حیاتی ارگانیک را به بدنمان برسانیم.
۷. هر روز چغندر بخورید.
این نوشیدنی را فراموش نکنید زیرا مانند افسانهای برای کبد عمل میکند. کافی است مقداری آب چغندر صاف شده داشته باشیم و صبح به صبح برای مدتی از آن بنوشیم.
۸. تمرین یوگا و پیلاتس کنید.
برای پایین آوردن سطح کورتیزول و استرس، ورزشهای ملایمی مانند پیلاتس، یوگا و غیره را انجام دهید تا فشار استرس خود را کاهش دهید.