این غذا را که در اصل تنقلات است، بسیاری از اهالی و بهویژه ساکنان قدیمی در فصل زمستان درست میکردند تا بهعنوان تنقلات «شب چله» استفاده کنند. «مریم کارساز» از شهروندان محله چگونگی درست کردن این غذا را آموزش داده است.
مواد مورد نیاز:
هاون: نوع سنگی بهتر است
توت خشک: نیم کیلو
گردو: نیمکیلو
توت خشک را درهاون بکوبید تا خرد و در نهایت له شود و شیرهاش در آید. سپس توتها را خالی کنید و گردوها را بکوبید تا روغن آن خارج شود. اگرهاون سنگی باشد، بهتر است و آسانتر کار انجام میشود. پس از این مرحله، گردوها و توتهای له شده را با هم مخلوط کنید و دوباره درهاون بکوبید تا در اثر ترکیب شیره و چربی، مواد به خرد هم برود و مانند حلوا شود. اکنون مغز کوفک آماده است و میتوان آن را تکهتکه کرده و در ظرفی بریزید و حتی برای شب چله نگه دارید. البته باید در دمای مناسب و خنک نگهداری شود.