که روزانه چه مقدار غذا را تلف میکنند- از باقیماندههای خورده نشده غذاهای تهیهشده تا مواد غذایی فاسد شده.برای جلوگیری از تلف شدن مواد غذایی به این نکات توجه کنید:
- بیش از مصرفتان در مدت معین، خرید نکنید. مواد غذایی را در حدی بخرید که میتوانید قبل از فاسد شدن مصرفشان کنید.
- اطلاعات کافی درباره بهترین شیوه و زمان نگهداری هر میوه و سبزی را در درون یخچال یا بیرون از آن را به دست آورید.
- اگر مقدار زیادی سبزی یا میوه فصل خریدهاید، با روشهای مانند منجمد کردن، کنسرو کردن یا سایر شیوهها آنها را برای نگهداری درازمدت آماده کنید.
- میتوانید از میوههای رسیده در آشپزی استفاده کنید. میتوانید میوههای رسیدهای مانند موز قهوهای شده را در تهیه نان و شیرینی استفاده کنید یا به جای دور انداختن، آن را به صورت پوره در تهیه دسر استفاده کنید.
- برای جلوگیری از کپک زدن میوههای توت مانند توتفرنگی را درست پیش از خوردن آنها بشویید.
- موز، سیب و گوجهفرنگی را از سایر مواد غذایی دور نگهدارید. سایر مواد غذایی ممکن است باعث شوند این میوهها سریعتر از حد معمول فاسد شوند.
- از پوست میوهها بیشتر استفاده کنید. میتوانید از پوست میوههایی مانند پرتقال به خصوص در فصل تابستان برای دور کردن پشه و مورچه در خانه استفاده کنید. برای این کار پوست پرتقال را باید کاملاً له کنید و آن را در گوشه و کنار خانه بگذارید. البته مراقب باشید که پوست پرتقال کپکزده و آلوده نباشد.
- نانهای خشک را دور نریزید. میتوان این نانها را با سبزیهای معطر و ادویهها طعم دار کنید و پس از خرد کردنشان آنها را روی سالاد یا سوپ بریزید.
- برنجهای پخته باقیمانده را بو دهید. میتوانید به جای دور ریختن برنجهای اضافی، آنها را با خشککن برقی رطوبتگیری کنید و سپس آنها را بو دهید و با سایر غلات بوداده مخلوط کنید و به عنوان تنقلات آن را بخورید. در این شرایط اگر ۲۴ ساعت هم این برنج خارج از یخچال باقی بماند، خراب نمیشود و قابلاستفاده است.
- سبزیهای پژمرده شده و میوههای فاسد شده را خرد و باهم مخلوط کنید و به عنوان کود در باغچهتان استفاده کنید.
- پس از خرید مواد غذایی بر حسب نوع ماده غذایی برای شستن، خشک کردن، بریدن، تکهتکه کردن یا قاچ کردن آنها وقت بگذارید و اقلام غذایی تازه را در محفظههای ذخیره تمیز و خالی یخچال بگذارید تا بعد از آنها تهیه وعدهها یا پختن غذاهای ساده استفاده کنید.
نظر شما